Ljubitelji okroglega usnja odštevajo do velikega finala letošnjega državnega prvenstva. Nedelja bo dala novega državnega prvaka, Mariborčani pa bodo krono napadli v razprodani Fazaneriji.

Kdo bo nogometaše Mure nasledil v vlogi državnih prvakov? Pred zadnjih krogom so v igri le še Koprčani in Mariborčani, ki so po ponedeljkovem spodrsljaju v boljšem položaju.

Štajerci imajo točko prednosti pred najbližjimi zasledovalci Koprčani, ki bodo v nedeljo v ponovitvi pokalnega finala gostovali pri ljubljanskem Bravu. Maribor bo v istem terminu igral v Murski Soboti.

Čeprav nas do nedeljske odločitve bitke za vrh Prve lige Telemach ločijo še štirje dnevi, je že zdaj jasno, da bo Fazanerija v nedeljo pokala po šivih

Fazanerija je razprodana

Iz tabora Mure so danes opoldne sporočili, da vstopnic za nedeljski obračun ni več moč kupiti, kapacitete soboškega stadiona pa so razprodane.

Pri lanskoletnih državnih prvakov obžalujejo dejstvo, da Fazanerija ne more sprejeti več gledalcev, saj je zanimanje za nedeljsko tekmo izredno veliko:

»Veseli nas, da je zanimanje za tekmo pripeljalo do tega, da že v sredo govorimo o razprodani Fazaneriji, po drugi strani pa obžalujemo, da kapaciteta stadiona ni večja, saj bi si lahko nedeljski derbi v živo ogledalo še veliko več navijačev,« pišejo črno-beli.

Za nedeljsko tekmo Mure in Maribora je bila uvedena personalizacija, ob vstopu na stadion boste morali predložiti tudi osebni dokument. Prodaja je potekala zgolj v fizični obliki.

Maribor lovi naslov državnega prvaka

Pristaši Maribora lahko vstopnice kupijo zgolj v domačem mestu, zaradi omejene količine vstopnic pa so prednostno pravico nakupa dobili lastniki sezonskih vstopnic NK Maribor.

Tudi v štajerski prestolnici povpraševanje namreč močno presega zmogljivost sektorjev za gostujoče privržence, zato so se pri vijoličastih odločili nagraditi zvestobo svojih navijačev: 

»Ob nagradi za zvestobo velja načelo: ena sezonska v Ljudskem vrtu, ena vstopnica za Fazanerijo. Ker pa je število mest omejeno, je treba pohiteti.

Najhitrejši bodo s sezonsko vstopnico NK Maribor lahko kupili eno vstopnico za tekmo z Muro v vijol’čnem sektorju,« sporočajo Štajerci.

Podporniki Maribora bodo v nedeljo nastanjeni na vzhodni tribuni Fazanerije, vstopnice za tekmo v Murski Soboti pa bo v Vijol’čni Bajti moč kupiti danes, od 16. ure naprej.

Povečana prisotnost policistov

Murskosoboška policija je že sporočija, da bo izvajala poostrene aktivnosti s ciljem zagotovitve varnosti udeležencev na tekmi, ostalih občanov in njihovega premoženja. Zaradi tega bo v tem času v Murski Soboti in tudi ožji ter širši okolici povečana prisotnost policistov.

Zaradi dokumentiranja morebitnih kršitev javnega reda in miru ter drugih odklonskih dejanj pred in med samo tekmo, bo policija uporabljala tehnična sredstva za fotografiranje, video in avdio snemanje, in sicer na stadionu in tudi v samem mestu.

Vsi obiskovalci prireditve in ostali občani so se dolžni ravnati po navodilih policije in ostalih organov, ki bodo zagotavljali red tekmi.

Osnovni namen vseh aktivnosti je preprečiti kršitve javnega reda in miru, druga odklonska ravnanja ter zagotoviti varnost ljudi in njihovega premoženja.

Policisti obiskovalcem ob tem želijo čim več športnih užitkov in glasnega športnega navijanja ob spremljanju nogometne tekme.

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kimi9 (nepreverjen)

Ka dogovorjena tekma za MB? NA ZMAGOOO TRBEJ ITE PA TEN ŠTAJERCON POKAZAT GE NJIN JE MESTO....POLICIJA PA NAJ SVOJE DELA KA NEDE SRANJE PO CENTRE SOBOTE PA .IDEMOOO MURAAAA

Sfrrhbjdhh (nepreverjen)

Zakaj pa samo sedaj bo polna aja zaradi PREHLAD NATEGA IN NAJVEČJE PREVARE v zgodovini človeštva. To je tej NATEG ja to je krivo.

Gosieus (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Prodana tekma

falakurci (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Še dobro ka me nede tej vikend doma, ka mi nede trbelo gledati trume primitivcov kak do se valile proti stadioni...

oldgringos (nepreverjen)

Kdo te sili primitivec da si zraven stadiona ? Stadion je tu ka se tvojga očeta ni bilo primitivec janšistični.

In reply to by falakurci (nepreverjen)

falakurci (nepreverjen)

Evo, o takšnih lidaj gučin... ti si pravi za na stadion.

In reply to by oldgringos (nepreverjen)

falakurci (nepreverjen)

Pa gda san ges mali biu je tan ge je zdaj glavna tribuna stala nekša iz lesa zabita kao tribuna, okoli pa navadna nizka ograja iz cevi. Odzadaj na pomožno pa smo na tombolo odli. Telko o ton tvojon famoznon "stadioni" iz preteklosti. Tomi še niti zdaj nemreš praviti pravi stadion ka ga pou falij. :)

In reply to by oldgringos (nepreverjen)

FRAP (nepreverjen)

Maribor bo prvak, Mura pa tretja. Tako bo in nič drugače.

KARTE so mi pr… (nepreverjen)

Kupin 2 karti če sto odavle.

Frfr (nepreverjen)

Sto kuzmica pozna, zna kak de. Mb de prvak. On de pa mafno. Ce se motin placan vsen komentaron pivo v cityi.

Mr. Megadeth (nepreverjen)

Pismo kak se "twenty" smeji na sliki....

Starejše novice