V četrtek v Mursko Soboto prihaja Sturm, že jutri pa se v Bakovcih in Gornji Radgoni pričenja kvalifikacijski turnir UEFA Lige prvakinj, na katerem bodo slovenske barve zastopale igralke Pomurja.

Beltinčanke morajo za preboj v nadaljevanje mednarodnega tekmovanja preskočiti dve oviri. Slovenske prvakinje se bodo v polfinalu pomerile z latvijskim Rigasom.

Ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci je v polfinalnem obračunu favorit za napredovanje. V taboru »žuto-plavih« poudarjajo, da bo potrebno naziv potrditi na zelenici. S tem se strinja tudi Špela Kolbl.

»Naši cilji so, tako kot vsako leto, da dobimo obe tekmi in se prebijemo v nadaljevanje tekmovanja. Gremo tekmo po tekmi, najprej v sredo proti latvijskemu Rigasu,« za Sobotainfo pravi kapetanka Pomurja.

UEFA prenovila tekmovanja

Osemkratne državne prvakinje so se lani še drugič v zgodovini kluba prebile v šestnajstino finala UEFA Lige prvakinj. Po izločitvi Breznice in Ferencvaroša jih je zaustavila danska Fortuna.

Evropska zveza je letos prenovila podobo in sistem tekmovanja, 16 najboljših klubov pa se bo jeseni merilo v skupinskem delu tekmovanja.

Pomurke bi morale za takšen podvig premagati tri nasprotnice, a prvi cilj ostaja preboj iz kvalifikacijske skupine.

»Vse je možno, to je naš cilj, vendar se zavedamo, da je sistem tekmovanja spremenjen. Letos je težje kot v prejšnjem letu, a bomo storile vse, da v ligi prvakinj pridemo čimdlje,« priznava Sobočanka.

Najprej nad Latvijke

»Naš strokovni štab je našel nekaj posnetkov. Analizirali smo nekaj tekem in spoznali nasprotnice. Osredotočili se bomo na našo igro, izkoristiti moramo naše najboljše strani in na ta način priti tudi do zmage,« pred prvo tekmo poudarja Prekmurka.

Triindvajsetletnica kot orožje Pomurja izpostavlja hitre protinapada, dodaja pa, da so letos popravile tudi agresivnost v fazi obrambe. Verjame, da lahko s tem načinom pridejo do novega uspeha.

Če bodo Pomurke v polfinalu potrdile pričakovano, jih v sobotnem finalu najverjetneje čaka spopad z ukrajinskimi prvakinjami iz Harkova.

Čeprav so si dekleta ogledala tudi nekaj njihovih tekem, Špela v imenu ekipe priznava, da so misli osredotočene zgolj na prvo preizkušnjo:

»Ogledali smo si nekaj tekem ukrajinskih prvakinj in se spoznali z njihovim stilom igre. Gre za dobro, močno, kompaktno in agresivno ekipo. Kot sem že rekla, smo z mislimi pri prvi oviri.«

Dvoboj z Radomljami je bil dobra priprava

Četa Sandija Bauerja je v nedeljo že opravila s prvo preizkušnjo. Branilke naslova so v Bratoncih premagale poletni prenovljeno ekipo Radomelj.

Dekleta v rumenem so v izjemni vročini - vremenska napoved za sredo je precej ugodnejša - dosegla šest zadetkov, tri je prispevala hitra napadalka.

»Po treh golih se mi je dvignila samozavest, tudi forma je boljša, kot je bila.

Upam in želim si, da bo prava forma do izraza prišla v sredo in soboto, da ekipi pomagam do zmage,« pravi Špela, ki se je »hat-tricka« veselila tudi v družbi mlajšega brata.

Ob tem še doda, da je bil dvoboj z Radomljami odlična priprava na kvalifikacije, saj so nasprotnice dobro stale v obrambi, Pomurju pa so se zoperstavile z agresivno igro.

Z novinkami so se dobro spoznale

Pomurke bodo nov mednarodni uspeh napadle z nekoliko prenovljeno zasedbo. Ob Evi Vamberger, ki je zasedla mesto med vratnicama, so se ekipi pridružile še tri tuje nogometašice.

Tudi Priscilla Hagan, Maja Dimitrijević in Helena Božić so se po besedah kapetanke dobro vključile v ekipo:

»V enem mesecu smo se boljše spoznale, prilagodile so se na naš stil igre. Tudi novinke že komaj čakajo, da se prične kvalifikacijski turnir. Upamo, da nam skupaj uspe.«

Računajo na pomoč gledalcev

Nedeljska zmaga je pozabljena, misli so zdaj usmerjene v prihodnost. Sredina tekma v Gornji Radgoni se bo pričela ob 17. uri, srečanje pa je ob izpolnjevanju pogojev PCT odprto tudi za gledalce.

»Vemo, da si naše tekme ogleda ogromno navijačev, kar nam da dodatno energijo in samozavest. Verjamem, da se lahko z njihovo pomočjo prebijemo v nadaljevanje tekmovanja,« računa na pomoč pristašev.

Redarji bodo preverjali izpolnjevanje pogojev PCT in vstop dovolili samo obiskovalcem, ki bodo pred vhodom na tribuno izkazali z enim od zahtevanih dokumentom, sporočajo iz kluba.

Boste Pomurke spodbujali ob radgonskem igrišču?

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice