Pred časom je v javnost prišlo pismo mladih slovenskih rezprezentantov, ki so bili enotni, da zaradi načina dela Primoža Glihe pod njegovim vodstvom ne bodo več igrali za mlado reprezentanco.

Zgodba je naposled tudi dobila epilog. Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović se je odločil, da po opravljenih razgovorih in pridobljenih informacijah v povezavi z mlado reprezentanco Slovenije, Izvršnem odboru NZS predlaga razrešitev Primoža Glihe z mesta selektorja mlade reprezentance do 21 let, so sporočili iz NZS.

"Kritičen sem tako do igralcev, ki so izbrali popolnoma napačen način reševanja problemov in ga na Nogometni zvezi zagotovo ne bomo tolerirali nobeni od reprezentanc v prihodnje, kakor tudi do selektorja, ki ni zaznal naraščajočih problemov v ekipi in medsebojni komunikaciji. V nogometnem svetu ni redko, da prihaja do nesoglasij. Je pa v teh primerih pomembno, kako se odzovemo. So pa v reprezentanci težave in konflikti prišli do točke, kjer ocenjujem, da je medsebojno zaupanje porušeno do te mere, da bi težko nadaljevali v smeri, ki jo od mlade reprezentance na nogometni zvezi pričakujemo. Ob tem imamo dodatno v mislih prihajajoče evropsko prvenstvo naslednje leto. Primožu Glihi se zahvaljujem za opravljeno delo in mu želim vse dobro v prihodnje," je ob tem povedal Mijatović.

Izvršni odbor NZS bo o razrešitvi Glihe in imenovanju novega selektorja, po predlogu predsednika in direktorja reprezentanc Mirana Pavlina, odločal v najkrajšem možnem času.
 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
muraš1 (nepreverjen)

končno. in da nikdar več nede trener.

Starejše novice