V soboto se je v telovadnici Škofijske gimnazije v Vipavi odvijal zaključni turnir Ženske zimske lige.

Turnirja so se udeležile tudi ekipe ŽNK Pomurje, U15, U17 in članice, ter znova dokazale, da jim tudi na parketu ni para, saj so se domov vrnile z dvema naslovoma prvakinj, enim tretjim mestom in dvema naslovoma najboljše strelke.

Prve so  na parket vipavske dvorane stopile mlade igralke U15, ki so se v prvem polfinalu pomerile z ekipo ŽNK Krka, vendar jim sreča v soboto ni bila naklonjena, saj so po kopici zapravljenih priložnostih, nesrečno izgubile z rezultatom 2:1 (1:1). Edini zadetek za ŽNK Pomurje je dosegla Katja Krenos. V drugem polfinalu, v katerem sta se pomerili ekipi ŽNK Fužinar in ŽNK Krim rdeče, so zmagale igralke iz Koroške z 2:1 (1:0). Tako so se pomurske igralke v tekmi za 3.mesto pomerile z vrstnicami, ekipo ŽNK Krim rdeče,  in po zaostanku z 1:0 ob polčasu, rezultat z zadetkom Sare Makovec in Maje Vukan rezultat obrnile v svojo korist ter osvojile končno tretje mesto. V finalnem srečanju so igralke ŽNK Fužinar popolnoma prevladovale in zmagale z zanesljivih 8:2 (4:2).

Finalni turnir članic je bil organiziran po ligaškem sistemu, saj se je na finalni turnir uvrstilo 6.ekip. V prvem krogu so se igralke ŽNK Pomurje pomerile z ekipo ŽNK VAR-IKS Radomlje in srečanje, z zadetkoma Tanje Vrabel in Monike Conjar, dobile z 2:1 (0:0).  V drugem krogu tekmovanja so pomurske igralke pavzirale, saj se jim je v skupni rezultat že štela zmaga nad ekipo ŽNK Maribor z 5:2, ki so jo dosegle na kvalifikacijskem turnirju v Murski Soboti. Tretji krog tekmovanja je pomurskim dekletom prinesel srečanje z ekipo ŽNK Ankaran Hrvatini. Tudi to srečanje so igralke dobile z 4:1 (2:0). Za ekipo ŽNK Pomurje je tri zadetke dosegla Monika Conjar, enega pa Staša Špur. V četrtem krogu pa so se igralke dobesedno znesle nad igralkami ŽNK Vrhnika. Srečanje se je končalo z 11:0 (3:0). Tri zadetke so dosegle Tanja Vrabel, Monika Conjar in Staša Špur, dva zadetka pa je prispevala Anja Prša. Ker pa so se tudi ostali rezultati odvili tako, je o naslovu prvakinj ŽZL odločal zadnji krog sobotnega turnirja, v katerem so se igralke pomerile z ekipo ŽNK Velesovo. Gledalci so spremljali zelo trdo srečanje, ki so ga, z zadetki Staše Špur, Tjaše Tibaut in Tanje Vrabel, na koncu dobile pomurske igralke in osvojile novo lovoriko. Prva strelka turnirja pa je postala Monika Conjar.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
iso (nepreverjen)

ka paU17

Starejše novice