Foto: OK Panvita Pomgrad
Mariborčani so v Murski Soboti dobili prekmursko-štajerski derbi odbojkarskega prvenstva. Oslabljena Panvita Pomgrad je pred 160 gledalci klonila po treh nizih.

Odbojkarji Panvite Pomgrad so po tem, ko so v prejšnjem krogu vnovič izgubili s Kranjčani, tretje mesto predali Štajercem.

Mariborčani so se z včerajšnjo zmago v Murski Soboti utrdili na tretjem mestu in Sobočanom pobegnili na tri točke prednosti. Gostitelji so v prekmursko-štajerskem derbiju klonili po treh nizih.

Prekmurci, ki so na parketu pogrešali poškodovana Jakoba Rojnika in Tita Kovačiča, so v prvem nizu zmogli 17 točk, bolj izenačen je bil drugi, ki se je končal s 23:25, v tretjem pa so se domačini zaustavili pri 19 točkah.

Petnajst in 11 točk Nenada Šormaza oziroma Petra Jurića je bilo premalo, da bi se lahko gostitelji resneje spoprijeli z Mariborčani, pri katerih sta bila po povratku s Slovaške najučinkovitejša Žiga Donik (16) in Rok Bračko (15).  

PANVITA POMGRAD – MERKUR MARIBOR 0:3 (17:25, 23:25, 19:25)
Panvita Pomgrad:
Rajnar, Šormaz 15, Avšič, Drvarič 2, Rojnik, Kovačič, Legen 2, Bedrač 2, Fužir 9, Jurić 11, Vrabl, Novak. Trener: Dejan Fujs.
Merkur Maribor: Vodušek, Pernuš 2, Adžović, McConnell 11, Bračko 15, Kržič 5, Donik 16, Leva, Fink 2, Najdič, Iršič, Toplišek, Peruničić, Jevšnik, Kumer. Trener: Sebastijan Škorc.

Brez Rojnika ni šlo

Že uvodni niz je pokazal, da se bo v domačem taboru močno poznala odsotnost Kovačiča in predvsem Rojnika. Domačemu napadu ni steklo, Mariborčani pa so hitro povedli s 3:7. Po bloku in asu Žige Donika je bilo že 5:10, Rok Bračko pa je prednost povišal na šest točk (6:12).

Domačini so se po dveh napakah bivšega Sobočana Connorja McConnella in napadu Nenada Šormaza približali na 11:13, a je Donik poskrbel, da so Štajerci ostali na varni razliki. Gostitelji so po izidu 15:18 preko Šormaza dosegli le še dve točki, Bračko pa je niz odločil z asom.

Bolj izenačen je bil drugi niz. Sobočani so po bloku Žana Bedrača povedli s 5:2, v prednosti pa so ostali vse do sredine niza in izenačenja na 13. točki. Gostje so zatem prvič v drugem nizu - po bloku Donika - tudi povedli, a se je tehtnica nato spet prevesila v domačo korist.

Šormaz je najprej napadel za 18:17, nato pa blokiral za 19:17, Štajerci pa se niso predali, po izenačenju McConnella na 20:20 je Donika blokiral za 20:21. Sobočani so trikrat izenačili, nazadnje na 23:23, a sta McConnell in Bračko poskrbela, da je četa Sebastijana Škorca dobila tudi drugi niz.

Mariborčani so v tretjem nizu vodili vse od začetka, gostitelji pa so jim konkurirali do izida 9:10, Donik in soigralci pa so nato pobegnili z delnim izidom 1:5. Dejan Fujs je pri izidu 13:19 vzel še zadnji odmor na tekmi, a to ni pripeljalo do preobrata. 

Gostje so nekajkrat vodili za sedem točk, tudi s 16:23. Srečanja je bilo po treh zaporednih točkah Panvite Pomgrad konec po tem, ko je Bračko priigral prvo zaključno žogo, zmago gostov pa so z neuspešnim napadom potrdili kar Sobočani.

Fujs izpostavil poškodbe, Škorc utrujenost

»Zaslužena zmaga Maribora s 3:0. Mogoče bi lahko odščipnili kakšen niz, več pa ne. Težko bi tokrat kaj več tudi pričakoval, saj imamo težave s poškodbami, ekipa že 14 dni ne trenira v celotni zasedbi, tu so še bolezni in operacije, ki so ekipo malo načele.

Zdaj moramo najprej narediti vse, da saniramo poškodbe, nato pa nas najprej čaka trdi trening in šele takrat se bomo poskušali postaviti nazaj na raven, ki nas je krasila v minulem obdobju,« je po porazu dejal domači strateg Dejan Fujs.

Sebastjan Škorc, trener mariborskega moštva, po četrti zaporedni zmagi v državnem prvenstvu ni skrival zadovoljstva. 

Nenazadnje so Štajerci, tako kot v prejšnjem, tudi v tem tednu odigrali tri tekme, v slovaški Myjavi pa so pred dnevi potrdili uvrstitev v polfinale lige MEVZA:

»Res sem lahko zadovoljen po tekmi. Med tednom smo imeli še druge nastope, naredili več kot 1000 kilometrov, pa tudi sicer smo v 14 dneh odigrali sedem tekem. 

V Murski Soboti smo oddelali svoje kot je treba, domačini so imeli nekaj poškodovanih igralcev, mi pa utrujenih. Na obeh strani je bilo nekaj napak, ampak za nas danes ni bila pomembna lepota na igrišču, pač pa tri točke, ki jih nesemo domov.«

Sobočani bodo v prihodnjem krogu znova igrali na domačem parketu, gostili bodo Črnuče, Mariborčane pa čaka zahtevna domača preizkušnja s Kamničani.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sfingec (nepreverjen)

Ekspresno so Mariborčani tou opravili. Pa na tribunah več štajercov kak domačinov.

1235678 (nepreverjen)

padli bez izpaljenog metka

Amigo (nepreverjen)
dosada (nepreverjen)

Vsako leto isto. Vse skuper ze dosadno.

Starejše novice