Beltinčanke nadaljujejo priprave na avgustovske kvalifikacije UEFA Lige prvakinj. V štirih dneh so odigrale kar tri preizkušnje, igralski zasedbi pa sta se pridružili še dve novinki iz tujine.

Ženski nogometni klub Pomurje še trije tedni ločijo do vrhunca letošnjega poletja. Avgustovski kvalifikacijski turnir UEFA Lige prvakinj se hitro bliža, državne prvakinje pa formo pilijo tudi na pripravljalnih tekmah. V štirih dneh so odigrale tri dvoboje.

Pomurke so v soboto gostovale v češkem Znojmu, na osrednjem mestnem stadionu pa so se pomerile z aktualnimi državnimi prvakinjami. Praška Sparta je srečanje dobila z izidom 4:2, mrežo gostiteljic sta zatresli Špela Kolbl in Anja Eferl.

Nedelja je bila namenjena spopadu z Ženskim nogometnim klubom Ljubljana. Obračun z novoustanovljenim klubom je postregel z visoko zmago Beltinčank. Dveh zadetkov so se razveselile Priscilla Hagan, Lucija Kos in Pija Frešer, zmago pa sta dopolnili še kadetinja Živa Rakovec in kapetanka Špela Kolbl.

Danes popoldne je v Gornji Radgoni gostoval še graški Sturm. Lani tretja ekipa avstrijske lige je klonila z izidom 3:1. V prvem polčasu sta mrežo Štajerk zatresli Kaja Korošec in Sara Makovec, po znižanju Avstrijk pa je zmago potrdila Priscilla Hagan.

Novinki iz Srbije in Črne gore

Ekipi, ki so jo poleti zapustile Nina Kajzba, Sara Nemet in Neli Hofman, sta se konec tedna pridružili še dve novinki. Tridesetletna Maja Dimitrijević je reprezentantka Srbije, šest let mlajša Helena Božić pa nosi dres Črne gore. 

Obe se najbolje znajdeta v zadnji vrsti, Božićeva ob levi stranski črti, Dimitrijevićeva pa igra na položaju osrednje branilke. V zadnjih dveh sezonah sta bili soigralki pri Partizanu iz slovaškega Bardejova, ki se je s Slovanom boril za vrh lestvice.

»S Heleno sva v Pomurje prišli, da ekipi najprej pomagava v kvalifikacijah za ligo prvakinj. Nadejam se, da bova na igrišču pokazali, da sva okrepitvi, in bova s klubom dosegali dobre rezultate. V ligi prvakinj se želimo prebiti čimdlje,« pravi Maja Dimitrijević.

Srbska branilka je po nedeljskem debiju priznala, da se je o novem klubu pozanimala pri nekdanji reprezentančni soigralki Ljiljani Gardijan, v preteklosti vratarki Pomurja.

Helena Božić se je z Beltinčankami že srečala na zelenici, v Sloveniji je pred šestimi leti gostovala z nikšićkim Ekonomistom.

»Cilj kluba je, da se skušamo v ligi prvakinj prebiti karseda daleč. Gremo s tekme v tekmo, rasti moramo kot ekipa. Pripravljamo se na prvo tekmo kvalifikacij, vse ostale pa bodo prišle samo po sebi,« pravi visokorasla Črnogorka.

Pomurje bo polfinalno tekmo kvalifikacij UEFA Lige prvakinj odigralo v sredo, 18. avgusta, nasprotnik pa bo latvijski Rigas.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice