Gledalci v dvorani OŠ I Murska Sobota so v 4. krogu 3. SKL videli neverjetno dramo, v kateri so košarkarji Radenske Creativa Sobote proti Jančam ujeli zaostanek 22 točk, nato pa klonili po kar dveh podaljških s 101 : 107.

Igralci Radenske Creativa Sobote, ki so med tekmo zaostajali že za 22 točk, so prvič prišli v vodstvo slabih osem minut pred koncem rednega dela, ko so povedli z 61 : 60. A nato so košarkarji Janč ves čas uhajali za 2 ali 3 točke, kljub temu pa so jih domači tik pred koncem ujeli na 80 : 80 in tekmo privedli do podaljška. 

V njem so bili boljši in psihično močnejši, gostje pa so že bili skoraj izgubljeni. Sobočani so dobro minuto pred koncem vodili za šest točk, a je enega od napadov prehitro s sicer odprtim metom zaključil Jan Copot, ki ni zadel, v nasprotnem napadu pa so gostje povsem iz strani zadeli trojko. V zadnjem domačem napadu so sodniki dosodili prekršek Mitji Gombocu, v protinapadu pa so igralci Janč dobili s košem in prostim metom vse tri točke in tako z izidom 91 : 91 srečanje privedli še do drugega podaljška. 

V njem pa so bili gostje boljši in psihično močnejši, čeprav so se do konca utrujeni domači košarkarji še vedno borili do skrajnih moči. Po drugem podaljšku je bilo tako 107 : 101 za Janče, tudi trener Radenske Creativa Sobote Peter Juteršnik pa je po tekmi povedal, da se ne spomni, kdaj je nazadnje doživel tako dramatično srečanje svoje ekipe.

Najboljša strelca sta bila Jernej Juteršnik pri domačih z 32 in Nejc Cipot pri gostih s 34 točkami. Tej Gonza je za Janče prispeval 26, Tomaž Opara pa 23 točk. Ostali strelci za Radensko Creativ: Slaviša Mirovič 23, Mitja Gomboc 15, Tilen Kukel 11, Jan Copot 10, Tomaž Hercan 7, Dion Zajmi 3.

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Katera je največja znamenitost naselja Grad na Goričkem?

ukuleeele (nepreverjen)
Tujec 2

Truplo, si bil sodnik na tej tekmi ?

Luka Perš (nepreverjen)

Zelo zanimivo srečanje, kjer je kazalo po prvih desetih minutah na popoln debakel domače ekipe. V sledečih treh četrtinah so fantje predvsem po zasluge Hercana vedno bolje igrali v obrambi in pričeli tudi zadevati v napadu in korak za korakom zmanjšali prednost gostov. Ko smo jih ujeli in tudi naredili že psihološki preobrat ob koncu srečanja in prvega podaljška, smo z nekaj napakami v napadu in tudi veliko nesreče gostom podarili zmago. Sam pa si resno nej mislo, ka mo vido na tekmi 3.SKL dva podaljška pa takšno dramatično srečanje. Glavno, škoda za poraz :(

neistmmar (nepreverjen)

Glave gor pa dale.

Starejše novice