Po zmagi v finalu Pokala Slovenije nad Nafto so se Muraši v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije merili z ekipo iz Domžal.

Komaj so se ohladile glave po proslavitvi naslova pokalnega prvaka, že  jenogometaše Mure čakal nov prvenstveni izziv. Na Fazanerijo so že drugič v tej sezoni prišli Domžalčani.

Mura se je z nogometaši iz Domžal merila letos že trikrat, v Športnem parku Domžale se je prvič tekma končala z remijem brez golov, na Fazaneriji so bili črno-beli boljši s 3:0, nazadnje pa so jih Muraši premagali še v 21. krogu na njihovem terenu z 1:2. 

Sobočani so lahko igrali povsem neobremenjeno, saj so si po osvojitvi pokalnega naslova že zagotovili vstopnico za Evropo, med tem ko so Domžale potrebovale točke v boju za obstanek, saj so pred tem zasedale predzadnjo mesto na lestvici Prve lige Telekom Slovenije. 

V Murinih vrstah je manjkal kaznovani Nino Kouter, pri gosteh pa nista smela nastopiti Predrag Sikimić in Nikola Vujadinović. Murin strateg Ante Šimundža se je odločil, da na današnji tekmi odpočije nekaj svojih ključnih mož in v prvi enajsterici priložnost ponudi drugim.

Ob prihodu nogometašev na zelenico so igralci Domžal izvedli lepo gesto, novopečenim pokalnim prvakom Muri so namreč pripravili špalir.

1.' Začetek tekme.

45.' Konec prvega polčasa, izid je neodločen, brez golov. 

76.' Domžalčani so v vodstvu. Po odbiti žogi iz kota je iz približno enajstih metrov meril Arnel Jakupović v desni kot in premagal Matka Obradovića.

90.' Konec tekme. Mura je prvič v tej sezoni klonila proti ekipi iz Domžal, ki je bila v drugem polčasu nekoliko srečnejši tekmec, saj soboški nogometaši niso uspeli kronati večje posesti in izkoristiti svoje priložnosti, ki jih ni bilo malo. Tekma je sicer potekala v težkih pogojih, saj je temperatura znašala čez 30 stopinj Celzija. Po porazu v Ljubljani proti Bravu v prejšnjem krogu je tako Mura še na drugi zaporedni prvenstveni tekmi ostala brez točk in tako ostajajo na petem pestu PLTS. 

S spleta

Komentarji (62)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
en (nepreverjen)

Ka če Šimundža še pijan od proslavlanja pokala? Vejpa ka ma tau za postave? Če mi to slučajno kakšo prijateljsko tekmo proti kakšome 3.ligaši špilamo? Vejpa nemreš iz ene tekme v drugo totalno ekipo razbiti, pa skoraj celo prvo postavo na klopi pistiti. Če so ga nika nej nafčili tisti porazi pred korona pavzo, gda smo na zadnjih štirih tekmah nesli samo dve točki, zaradi nenehnoga rotiranja igralcov? Zaj po koroni se je super začalo zato ka je držo tisto jedro ekipe na vsaki tekmi enako, zaj pa opet zača z totalnin razbijanjem pa rotiranjem ekipe na vsaki tekmi. Bože moj... Vupan samo ka nemo fejst zgubile...

Hmmmmm (nepreverjen)

Zaj ma Šimundža čas za eksperimentejranje. Evropa je tu, torej nej trbej biti med top 3, prvak realno gledano nemrejo biti, pa tudi nižje od 5.mesta nedo spadnoli. Pa še vsak keden špilajo dve tekmi, taka more rotejrati, ovaček de mel same poškodbe.

In reply to by en (nepreverjen)

en (nepreverjen)

Smo zaj vidli mi to njegovo experimentiranje... žalost od žalosti... isto kak je bilo pred korono z tistimi rotacijami vsako tekmo... izgleda ka ga nika nej nafčilo...

In reply to by Hmmmmm (nepreverjen)

AAAAAAAAA (nepreverjen)

en Či nemaš pojma ne pijši bedastouče, postava kera je začala je mejla boukše šans ekak tista sledi.Rotacije morejo biti smo pač gola nej dali.

In reply to by en (nepreverjen)

Strijc Džouže (nepreverjen)

Hmmmm dobro napisano!!

per (nepreverjen)

spilali so kot da bi jh celo noč kakšen peder natepaval

In reply to by Strijc Džouže (nepreverjen)

čudomir (nepreverjen)

Te šporn je za PM! nikšne tehnike nikšnoga pregleda nad igro katastrofa...

čudonemir (nepreverjen)

Pa ti si tuj!

In reply to by čudomir (nepreverjen)

Lukac (nepreverjen)

Teleocitno ti nimas pregleda nad fuzbalom

In reply to by čudomir (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Kai Cipot. Glejdan ga pozorno že dve sezoni. . Glejdan sakši njegov dotik, sajšo potezo. Mladinskih tekem san nej glejdo zatou ne ven kak je tan špilo. Žal moren povedati, ka san do zdaj nej vido nikšoga presežka. Nej san vido niti ene poteze na podlagi štere bi lejko zaključo, ka se ide o nekšnon izvenserijkon talenti. Dečko je požrtvovalen, lejče gor pa doj, borij se, tou je oa za idnouk vse. Nema nikšoga driblinga, nema fint, nema dugih pasov, nega niti posebne hitrosti. Mijslin ka je samo povprejčen nogometaš pa nika več.

klimaš (nepreverjen)

se podpijšen! oča je pač napravo ime.. za mene je overrated

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Evo, malo se oopravlan, glij zdaj je napravo dvej preci šmekerskivi potezi; dibro štopanje na 11m oa dober strel v gužvi, pa dvej minuti kesnej dobra finta v kazenskon prostori, dober lažnjak.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Nogomet50 (nepreverjen)

19 let ima. Primerjaj z enako starimi v ligi.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

DD (nepreverjen)

V mladinski ligi spilo špico-to je njegova pozicija.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Gr (nepreverjen)

Če on povprečen te so drugi podpovrecjem.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Mjxok (nepreverjen)

Katastrofa od murine igre zaenkrat... tak tock pa zmag nede.. gnes si domzale doste bole zasluzijo 3 tocke... nazalost...

AAAAAAAAA (nepreverjen)

Mjxok Zdaj si pa malo pogledni šanse ,ja Domžale so zaslužile zmago zatou ka so gol dali Mura pa nej, načik pa pa igri sigurno nej. No tak je točk ese štejo umetniški vtis nema veze.

In reply to by Mjxok (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Mura je imela lepše priložnosti za gol. A vrag je ka so ga nej dali Domžale pa so, ampak to ni katastrofa. Maribor je tudi bil bolši pa je zgubo derbi. Za Muro pa je še vedno lahko četrta, saj upam da ta Aluminij prehitijo ostale pa težko.

In reply to by Mjxok (nepreverjen)

keeway (nepreverjen)

Bravo Mura! Pa kaj boste vi v Evropi!

12 (nepreverjen)

Davek proslavljanja pokala.
Nic od nic

bbbggg (nepreverjen)

Pa dobro, zaj če smo že v evropi, nej trbej kvarite ugled kluba! Doma se nesmi gibiti z slabime!

Hmmmmm (nepreverjen)

Meli so 4 kar fajne šanse, iz šterih bi lejko dali gol, pa so jih za brez veze zluftali. Špilali nejso dobro, ampak enako slabo kak Domžale. Ampak dobro, Domžale so mele celi keden fraj, Mura je špilala z rezervno postavo... San vido že X tekem letos, ge so bilij dosta slabši

un poco loco😎 (nepreverjen)

Danes pač ni šlo,verjetno so nekateri fantje mentalo in fizično izčrpani .

en (nepreverjen)

Fizično izčrpani??? Saj so pa gnes sami rezervisti špilali, keri bi mogli biti polni energije...

In reply to by un poco loco😎 (nepreverjen)

keeway (nepreverjen)

Pa kak zmantrani! Nič drugo ne delajo, kot samo to! Pa koliko jim treba, da se spočije jo! Sramota!

njiva

Šimundža,to se tak ne dela,ti bi špilo z 1.postavo,pa bi te menjavo,kak bi ščel nej pa da je že gotovo bilo.Nika od nika,Bobi slabo,eno žogo je na gol brsno,ostalo se 5,6metrov prek ali mimo gola.
Brez veze smo zgubili pike,naslednji keden pa tudi.

en (nepreverjen)

Opet isto dela kak pred korona pavzo, gda je vsako tekmo celo ekipo menjavo pa rotejro, pa smo iz 4 tekem samo 2 bogivi točki potegnili.

In reply to by njiva

afta he (nepreverjen)

Bobiji do zdaj vse naj, naj. Ampak včeraj je malo preveč soleral s svojimi streli. Če bi imel lepši pregled je imel parkrat igralce v dobrih položajih in če bi podal bi bil šah mat, tako pa so žoge letele na vse strani samo v gol ne.

In reply to by njiva

Murašššššš (nepreverjen)

Glavne so eur štere smo daobele za tao tekmo

Tabletax (nepreverjen)

Nogometaši Mure niso imeli sreče proti Domzalah na Fazanariji.,a znanja pa igralci Mure itak nimajo.

Munt (nepreverjen)

Začnolo se je tekme odavati, tau se vijdi, trbej še 20,000,00 stopnic kujpiti, tak naivnih lidij kak so prekmurci nega nigdi. Pa tau je profesionalen klup, naj živijo od svojoga dela. A obnašajo se neprofesionalno, če dve tekmi že nejso špilali profesionalno.

Bodoči Vardist (nepreverjen)

Kdo stoji za totim Cipotom? Toti se samo ven meče pa špila nekega frajera na igrišču, mamico mu j.ben čundravo!

Uuu (nepreverjen)

On? Tan si gnes pogledi druge susnjaro, bobicanca...Sicer pa ja itak trebej najbolje vdariti po mladon domačon pubece. Fausija!

In reply to by Bodoči Vardist (nepreverjen)

AAAAAAAAA (nepreverjen)

Bodoči Vardist za tebej je nej drugo kak varda ka nemaš pojma. Cipot je mladenič keri de odličen napadalec, v bodočnosti v reprezentanci.

In reply to by Bodoči Vardist (nepreverjen)

Bodoči Vardist (nepreverjen)

Mama ti nema pojma. Če je tak dober, zakaj pa je Mura zgubila?

In reply to by AAAAAAAAA (nepreverjen)

ccccc (nepreverjen)

Pa ka ti je nej jasno?ka san špila?

In reply to by Bodoči Vardist (nepreverjen)

Vejpa (nepreverjen)

Nafta jih je izčrpala. Kasneje pa pijača, pa kozlanje po Soboti.

cko.ooo (nepreverjen)

to je to, ko premagas 2 ligasa in mislis da si na vrhu. potem te pa srednjerazrdeni klub iz prve lige postavi na realna tla. najbolj boli, ker je na domacem igrisci, v bazi.
Decki, ne glede na zmago v pokalu, doma se ne izgublja 3 tock. pika.

rotkiV (nepreverjen)

Morali bi si privoščiti kak dan relaksacije, pa se odpeljati 1 dan prej na Fazanereijo, kot so se zadnjič na Brdo.
To je preizkušen, preverjen dokaz, da zmagaš. A le, če je tudi Bog na tvoji strani.

csavargo (nepreverjen)

Nori ste tisti keri küpite karte.

reflektor1 (nepreverjen)

Pou milijona dajo za reflektore te pa cmizdrijo ka so mogli v težkih pogojih pri 30 srejdi bejloga dnejva špilati.

VojkoZMajolko (nepreverjen)

Verjetno je problem v televizijskih prenosih, ker bi prišlo do prekrivanja s tekmo Olimpija:Maribor.

In reply to by reflektor1 (nepreverjen)

Konj (nepreverjen)

Gda do špilali si ne zberajo sami ampak delegera NZS.

In reply to by reflektor1 (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Potem če je bil derbi Olimp. Maribor, bi naj bila tekma danes v ponedeljek ampak to jim je težko organizerati, tako je tudi v Angliji in Italiji tekme v ponedeljek.

In reply to by Konj (nepreverjen)

Gr (nepreverjen)

Zdaj komaj vidin kda Mura zgibij kelko fuzbalskih strokovnjakov mamo.

keeway (nepreverjen)

Ali so prodali tekmo, ali pa so tako zanič!

Jin (nepreverjen)

Brez panike! Mura ,pa domžale dva prijateljskiva kluba! Da mura nüca,te zmaga,da domžale te domžale zmaga!samo navijači ste naivni! Šport je biznis!

Robot (nepreverjen)

Brkić je bil najboukši...se vidi da dečko ma talent

Janezek januska (nepreverjen)

Tak se spila 3 liga max kak ges janez jansa

Junči (nepreverjen)

Lapaš turbaški

In reply to by Janezek januska (nepreverjen)

ferdopijše (nepreverjen)

glavno ka je
MURA POKALNI PRVAK!!!!!!!!
- STE POZABILI ŠINFARJI????????

8937620 (nepreverjen)

ni vsaka dobra pozitivna kritika Šinfanje!!
vsi si želimo boljši klub....
zdaj ka smo nafto premagali v pokalu zdaj bomo ležali ali???
Šimunđa naj dela to v Mariboru ali pa v Ruše če lahko... samo za denar mu gre pa pišite kaj hočete

In reply to by ferdopijše (nepreverjen)

Edo (nepreverjen)

Lejko meni stoj razloži kak je leko Cipot v prvi postavi pa dobi več sanse kak kupljeni igralci (+boski od njega)?? Očitno drži too ge maš spoznanstvo prideš dobro skos. Drugače pa čudna tekma too gnes bila. Bobi 3 sanse pa vse mimo eno žogo spravo do gola, te susnjara z glavo prek gola itd. Neven čudna tekma.
Mogoče. S e pomaga Domžalam

Gostbg19 (nepreverjen)

ZNA SE KDO IN KDAJ JE ŠIMUNDŽO PRIPELO V MURO IN NJEMU DAL PRVO ŠANSO ZA SAMOSTOJNEGA TRENERJA IN TO ŠIMUNDŽA SPOŠTUJE. SE SPOMNIŠ KDAJ JE KAPETAN KOZAR ( TAKRATNI MLADINEC) DOBIL PRVIČ PRILOŽNOST ZAIGRATI ZA ČLANE IN Z NJIMI TRENIRATI?

In reply to by Edo (nepreverjen)

Zuni (nepreverjen)

Keri tujci? Pa ka je zaj on kriv?sam spilo ali ka? zato ka je domači ga trebej že takoj uničiti, potolcti, Nej dati sanse. Igra s srcon drugi za pejneze. Kda pa rejso četrtfinalni tekmo, polfinalno te pa bil dober. Kelko pokazo včeraj Žižek, Mandić, bobi, sporn? Groza, neviscljivost

In reply to by Edo (nepreverjen)

Kumarca (nepreverjen)

VSI ZA NAFTO!

Šimunđa..851 (nepreverjen)

pišete lahko kaj koli....
enostavno Šimunđa ni trener kvalitete!!!!!
s takšno ekipo je lahko vsak pokalni prvak , najmanj.... igralci su super trener njih pa s samo njemu znanimi potezami razbija uničuje... seveda da ne omenjam še potem naveze z bratom in njegovimi igralci...
samo za denar njim gre , pa pišite kaj koli,
zapomni si nikoli - NIKOLI ne bo s srcem za Muro!!!!!
potrebno bo najti boljši kader....

keeway (nepreverjen)

Duše prodane! Proti Mariboru tretji zaporedni poraz! Sram vas naj bo!

Risto Kubura (nepreverjen)

Usrana Mura se je ukozila, enostavno povedano!!!!

oink (nepreverjen)

Važno, ka so prejšnji teden zmagali ligo prvakov!!!!!

Busybee (nepreverjen)

Štenkaši forumaši kavčarji pametnjakoviči najlažje je pametovati po forumih. Sam osebno nič ne vidim spornega v rotacijah Šimundže. Kot prvič so svoje dosegli v tej sezoni- pokal in uvrstitev v Evropo. V prvenstvu praktično ne more nič pridobiti ali izgubiti omembe vrednega. Kot drugo je popolnoma razumljivo da spočije določene igralce z tem hkrati testira kakšne drugačne taktične zamisli in ne tvega poškodb sploh v situaciji ko si tekme sledijo na vsake 3 dni. Sploh v situaciji ko se bo sezona končala pozno v juliju in že kaj kmalu pričela nova. Tako da Df in slični denili utihnite že enkrat!#

navijač (nepreverjen)

lipau povejdano!

In reply to by Busybee (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice