Poletje je čas nogometnih prestopov, a ne zgolj v moških, temveč tudi v ženskih klubih. Za enega zanimivejših prestopov v Sloveniji je poskrbela Sara Nemet, ki se je iz Pomurja preselila v Olimpijo.

Sara Nemet spada med najboljše vratarke v slovenskem ženskem nogometu. Prekmurka je bila kar desetletje in pol zvesta matičnemu klubu Pomurju, letošnje poletje pa je prineslo spremembo.

Triindvajsetletnica je z včerajšnjo registracijo Nogometne zveze Slovenije postala članica ljubljanske Olimpije. Gre za klub, ki je prvi tekmec Beltinčank, v zeleno-belih vrstah pa že igrata nekdanji kapetanki Pomurja, Manja Rogan in Anja Prša.

V Olimpiji vlada odlično vzdušje

Vratarka je za Pomurje v vseh tekmovanjih NZS odigrala 161 tekem. V članski konkurenci je osvojila pet naslovov državnega prvakinje, še šestkrat je s Pomurkami rajala ob pokalni lovoriki. Ob izkušnjah s tekem UEFA Lige prvakinj je bila v preteklosti članica vseh reprezentančnih selekcij.

»Vzdušje je odlično, dobro se razumem s soigralkami. Stojimo si ob strani, trdo treniramo, imamo zadane cilje in jih postopama uresničujemo. Na začetku me je dajala trema, vendar se je zdaj že malo polegla. Vodstvo in igralke me zelo spodbujajo in pomagajo, da mi je lažje v novem okolju,« je dejala za Ljubljanainfo.

Na igrišču nasprotnice, izven njega prijateljice

Čeprav so bile na igrišču dolga leta nasprotnice, pa to ni vplivalo na odnos izven zelenic, zato tudi s sprejemom v novo okolje ni bilo težav.

»Soigralke so me lepo sprejele. Poznamo se od prej, tako na igrišču kot tudi izven njega. Na zelenici smo bile nasprotnice, vse smo imeli en cilj, da premagamo tekmeca, a smo se v družile v zasebnem življenju. Tako je tudi prav, biti moramo v dobrih odnosih in ne pustiti, da nas športno rivalstvo ločuje,« pravi.

Včeraj so za odmeven prestop poskrbeli tudi pri novoustanovljenem Ženskem nogometnem klubu Ljubljana, ki se mu je pridružila Pamela Begić.

Gre za reprezentantko Slovenije, udarno članico začetne enajsterice, ki se lahko pohvali z nogometnimi izkušnjami iz ZDA, Italije, Cipra in Španije. V preteklosti je nosila dres Milana, nazadnje je igrala za španski Sporting iz Huelve. 

Nogomet združuje s službo v UKC Ljubljana

Študentka Zdravstvene fakultete Ljubljana nogomet že nekaj časa združuje tudi s službo na Infekcijski kliniki Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Ob izbruhu epidemije je bila s sodelavci del prve obrambne linije in skrbela za najtežje obolele.

Tudi po prestopu v Olimpijo nadaljuje s svojim poslanstvom v zdravstvenih vodah, ob tem pa verjame, da lahko tudi z zeleno-belimi dosega nove uspehe.

»V novo poglavje kariere vstopam s pozitivnimi mislimi. V novem klubu so me lepo sprejeli, zaupajo vame, kar mi veliko pomeni in mi je zato tudi lažje. Vstopam s polno energije in navdušenja. Želim si, da postanemo državne in pokalne prvakinje ter da še z Olimpijo zaigram v ligi prvakinj,« pravi Prekmurka.

Kot dodaja, Pomurje zapušča z veliko znanja in izkušnjami, matičnemu klubu pa želi v prihodnosti še veliko uspehov.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ups20 (nepreverjen)

Zdi se mi, da se prehitro in na lahek način odpoveduje domačim igralkam, tako v članski ekipi, kot tudi v mlajših selekcijah. Ko zmanjka teh s katerimi se je delalo vrsto let, kdo bo ....?

12 (nepreverjen)

V Lj je vec denarja in takoj se sluzbo uredijo.Zal je ostala Slovenija tu v podrejenem polozaju pa ce tudi jih na vseh nivojih nabrise.

Starejše novice