Včeraj ponoči se je Simon Eržen podal na kolesarsko avanturo, pod projektom z naslovom Diagonala 335. Prav toliko kilometrov se je namreč odločil prekolesariti v 24 urah in to mu je tudi uspelo.

Pot, ki je kolesarje vodila od Goričkega do Portoroža je sicer predstavljala velik izziv, a očitno ne nepremagljivega. Simon je slovensko diagonalo prekolesaril v le 13 urah, celotna pot s postanki pa je trajala 19 ur. Na cilj je skupaj s podporniki in ostalimi kolesarji prispel že ob 19. uri. 

Skupaj so imeli kolesarji na poti pet predrtih gum, vendar pa so končali brez poškodb in ostalih incidentov.

Na poti so jih spremljali olimpijec Mitja Petkovšek, zmagovalka letošnjega MarterChef Slovenija Sara Rutar, Tomaž Barada in Bogomir Dolenc. Dober odziv pa so kolesarji doživeli tudi na vseh promocijskih točkah, ki so bile v Celju, Ljubljani in Kopru v okviru pobude Zmigajmo Slovenijo. Ta promovira zdrav življenjski slog in telesno aktivnost.

Na celotni poti so pobudniki akcije zbirali donacije preko SMS sporočil, izkupiček bo namenjen športnikom iz socialno šibkih okolij. SMS donacije se na številki 1919 zbirajo še naprej, s ključno besedo OKS5 za donacijo petih evrov in ključno besedo OKS za donacijo enega evra.

Foto: Agencija Mori

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice