V skladu z vladnim odlokom se bodo pod okriljem Nogometne zveze Slovenije nadaljevala štiri tekmovanja, vsa brez gledalcev.

Spomnimo, vlada je z namenom preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom sprejela odlok, ki omejuje izvajanje športne dejavnosti za športnike in dejavnosti športnih tekmovanja za vse, razen športnikom z nazivom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda ter poklicnim športnikom, starejšim od 15. let, ki so vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu, pristojnem za šport.

V kolektivnih športnih panogah je dovoljeno izvajanje tekmovanj v najvišjem kakovostnem nivoju nacionalnega, regionalnega, mednarodnega oziroma evropskega tekmovanja v športnih panogah hokej na ledu, košarka, nogomet, odbojka in rokomet.

Poročali smo, da so klubi 2. slovenske nogometne lige sprejeli skupno stališče, da naj se liga obravnava kot profesionalna liga, saj v njej tekmujejo klubi, ki imajo z igralci sklenjene profesionalne pogodbe in hkrati pozvali k nadaljevanju tekmovanja. Zdaj so dobili potrditev, saj je NZS sporočila, da tudi boj v drugi ligi nadaljuje.

"Varovanje zdravja in preprečevanje prenosa okužbe tudi v teh okoliščinah ostaja primarna skrb Nogometne zveze Slovenije, ob striktnem upoštevanju priporočil NIJZ za preprečevanje in zajezitev okužbe s COVID-19 in brez prisotnosti gledalcev pa se bodo nadaljevala prvenstva v Prvi ligi Telekom Slovenije, 2. SNL, 1. slovenski ženski ligi in 1. slovenski futsal ligi. Ostala tekmovanja pod okriljem NZS, tako v nogometu kot v futsalu, se do nadaljnjega prekinejo. Koledar vseh tekmovanj, ki so do nadaljnjega prekinjena ter morebitne spremembe tekmovalnih sistemov, bodo znane naknadno in sicer po tem, ko bo znano, kdaj se tekmovanja lahko nadaljujejo," so sporočili pri Nogometni zvezi Slovenije. 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
faran (nepreverjen)

Brez gledalcev bodo igrali komu? Malo za svoj žep, pa minus klubu, samo da ''prođe vreme''.

Hit.er 🤚 (nepreverjen)

Te pa bolje za vse nas da vse te tekme ukinit in pocakat na boljše case
Vidim da vlada popušča in ne jemlje resno ta virus, ker če bi ta virus res bil ubijalski bi lockdown pomenil za Vse in ne za nekatere.. Ni smisla da eni igrajo tekme drugi pa so doma zaprti in v maskah, Mrš!

Starejše novice