Bo Pomurje kmalu dobilo prvo stalno disk golf igrišče?

Disk golf je šport, ki je vse bolj priljubljen tudi pri nas. Pravila igre so precej podobna tradicionalnemu golfu, le da v rokah namesto palice držimo disk oziroma frizbi, ki ga skušamo z meti spraviti v posebej oblikovano kovinsko košaro. 

Po začetnem metu iz območja 'tee' igralec vsak naslednji met začne z mesta zadnjega pristalega frizbija. Cilj pa je seveda progo zaključiti v čim manj metih.

Šport je zaživel v šestdesetih letih minulega stoletja, prvo igrišče z osemnajstimi košarami pa je menda stalo v Los Angelesu. Danes možnost igranja tega športa ponujajo že mnogi mestni parki po ZDA. Primeren je za ljudi vseh starosti, vedno bolj priljubljen pa je tudi v Sloveniji in Pomurju. 

Andreja Bernjak, predsednica Disk golf kluba Pomurje, nam je pred časom pojasnila, da imamo v državi sicer le okoli tri stalna igrišča, Pomurcem najbližje pa se nahaja v sosednjem Sv. Martinu na Muri. A videti je, da bi se to zdaj lahko spremenilo, saj naj bi regija dobila lastne površine, namenjene disk golfu.

Za disk golf igrišče predvidoma 30 tisočakov

Kot je razvidno iz predloga Odloka o proračunu Mestne občine Murska Sobota za leto 2019, je v sklopu investicij s področja objektov za rekreacijo predvidena tudi izgradnja disk golf igrišča. Skupaj z načrti, projektno dokumentacijo ter nadzorom bi šlo za 30.000 evrov vredno investicijo.

Naravne ovire dobrodošel izziv 

Sama postavitev igrišča v rakičanskem parku je med večjimi načrtovanimi stroški soboške občine za novogradnje v letošnjem letu. Za igrišče bodo predvidoma odšteli 27.500 evrov, zasedlo pa naj bi prostor v rakičanskem parku.

»Park v Rakičanu je primeren za tovrstno igro, saj drevesa, grmičevje in razgiban teren okoli poti leta diska zagotavljajo izziv za golfista,« je navedeno v predlogu proračuna Mestne občine Murska Sobota za letošnje leto.

Disk golf namreč ne poteka le na odprtih površinah, kot so na primer travniki. Igramo ga tudi v gozdu, kjer naravne ovire prispevajo k zahtevnosti in zanimivosti igre. »Najti pravo linijo in krivuljo je zelo pomembno ter predstavlja velik izziv,« nam je lani pojasnila Bernjakova.

»Ureditev tovrstne moderne športne infrastrukture je pomembna tako s socialnega kakor tudi turističnega vidika za razvoj vasi kot tudi same dejavnosti dvorca v Rakičanu. Sredstva so planirana za izdelavo projektne dokumentacije in drugih stroškov, za izvedbo del in za nadzor nad izvedbo del,« so zapisali v soboški občini.

A spomnimo, da predlog proračuna še ni sprejet. Prestati mora tudi drugo branje, odločitev mestnih svetnikov bo tako predvidoma padla na četrti seji mestnega sveta, 14. marca.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lubrikantis (nepreverjen)

Pa ka ste vi blesave malo...15 štang z kovinskimi mrežicami, pa ajmo ka nemo pretiravale 20 frizbijof, 27.500 evrof, koga vi j....e? Samo nej mi povedate ka ta mogle travi kosite za 20.000 jurčkof

Anon2103 (nepreverjen)

Boj srečen, či bi to bilo v LJ, bi investicija koštala okoli milijon. Minimum.

In reply to by Lubrikantis (nepreverjen)

Replika (nepreverjen)

Vej pa bojte resni. Ka resno nega drugoga resnoga športa? Vekše norije pa tak zapravlate denar,pa vi ste za odstrel.

glavobolac (nepreverjen)

To pa ka občina Ruše, ki je 3x menša, na Arehu mimogrede naredi tak projekt pa noben ne vidi; da je to dodatna turistična ponudba, da se organizirajo mednarodni dogodki itd... Fuzbal pa reflektori pa idemo, trave pa tak al tak nejtrbej kositi:D

GozdniJoža (nepreverjen)

Tudi reflektori so ta metanje pejnez.

In reply to by glavobolac (nepreverjen)

didgeridoo

tau samo za ženske ali tipi tuj lejko sodelujejo? :) namreč na slikaj jih nigi ne vijdin...

aha2 (nepreverjen)

pa se samo bunite debeli kavcari. namesto ka bi bili srecni ka se neka nouvoga dela

Starejše novice