V soboškem prvoligašu so prepričani, da bi se lahko poskrbelo za testiranje gledalcev, s čimer bi slednjim omogočili vstop na stadion.

Nogometaši Mure se bodo danes v Kopru pomerili s tamkajšnjim prvoligašem, tribune Bonifike bodo seveda samevale. A temu ne bi bilo potrebno biti tako, pravijo v soboškem prvoligašu, kjer so predstavili idejo o tem, kako navijačem omogočiti vstop na stadione.

"Tako kot je klub moral organizirati hitre teste za vse, ki so bili prisotni na zadnji tekmi z Gorico, bil lahko storili tudi za gledalce. Zakaj si nekdo, ki ima negativen test ne bi mogel v živo ogledati tekme. Pa ne govorimo samo o nogometu, ampak o vseh športih," nam je uvodoma povedal Denis Rajbar, športni direktor Mure. Ta dodaja, da testi veljajo za obisk smučišč in podobne stvari, zato se sprašuje, zakaj tudi v primeru gledalcev odgovorni ne razmišljajo v tej smeri.

Ravno črno-beli so med klubi, ki so zaradi koronavirusa in posledično tekem pred praznimi tribunami poleg Maribora izgubili največ. V Murski Soboti je praktično vsaka tekma prinesla nekaj denarja v klubsko blagajno, saj so bile tribune v Fazaneriji skorajda vedno lepo popolnjene. Takšna praksa v drugih slovenskih klubih, žal, ni prisotna. 

Zakaj ne bi mogli napolniti tretjine kapacitete stadiona?

Že na tekmah, ko je bilo dovoljenih samo 500 gledalcev, je bilo vzdušje drugačno, na Kopališki 45 pa so lahko na tak način ogled tekme omogočili vsaj tistim, ki so že kupili letno vstopnico. Zdaj, ko tribune mirujejo, bo posledično izguba še večja, saj bo potrebno kompenzirati tekme, ki si jih gledalci niso mogli ogledati in teh je bilo veliko.

"Na tak način bi lahko poskrbeli vsaj za tiste, ki so že kupili letno vstopnico. Konec koncev pa, zakaj ne bi mogli napolniti vsaj tretjine stadiona? Ob tem bi zagotovili potrebno razdaljo med gledalci, klubi pa bi lahko ob tem dobili tudi kakšen prepotreben evro. Upam, da nismo edini, ki razmišljamo v tej smeri. Zakaj nekdo z negativnim testom ne bi mogel na stadion, če bo ob tem upošteval vse ukrepe?," se še sprašuje Rajbar.

Kdaj bi do tovrstnih sprostitev lahko prišlo, še ni znano. Odgovora, ali bi to prinesla rumena faza, prav tako ni. Se pa športni direktor Mure ob tem sprašuje se, zakaj so v nekaterih drugih državah že poskrbeli za to, da se ob upoštevanju vseh navodil gledalci lahko v omejenem obsegu vrnejo na tribune in ali je pri nas šport res na zadnjem mestu. Ob tem še dodaja, da bi bilo prav, da odgovorni v državi začnejo iskati tudi rešitve in ne le težav. Eno takšnih jim je ponudil tudi sam.

S spleta

Komentarji (11)

gost2 (nepreverjen)

J*bite se vi s temi lažnivimi testi fantov z rajskih otokov. Ovi se pa smijejo kakšne kvasite.

gostEda (nepreverjen)

se vedno boljse kot 2x drazji testi gejev iz MB, ki so izviseli z oderusko ponudbo za kitajske teste.

In reply to by gost2 (nepreverjen)

feri11 (nepreverjen)

No, tou pa je butasta izjav.... Saka čast, prava fuzbalerska...

fghfghgfh (nepreverjen)

Ka je tu butasto? Če država ne pisti ne pisti. Lejko bi pa prišo z negativnen teston keri neje eč kak 3 dni star pa ideš na tekmo. Kapaciteta se razpolovij ka je sake drujge stolec fraj pa vse normalno poteka, nej pa ka v firme 200 lujde na kupe delamo na tekmo pa nesmiš.

In reply to by feri11 (nepreverjen)

Bvvcfgt (nepreverjen)

STOP LAŽNI EPIDEMIJI STOP PREVARI KOVID KRIMINALU IN TERORJU NAD LJUDMI. VSE TO JE PREVARA.

..... (nepreverjen)

Ma kakšni testi odprejti se brez omejitev, samo tou nede ka te se politična pa doktorska banda nede mogla obogateti.

muravesrt (nepreverjen)

a teste bo placala nd mura iz proracuna, ali je to del cene vstopnice?

Blabla... (nepreverjen)

Gda san mislo ka se več nemre bole blamejrati po medijaj, opet njega.. Što njeme tej izjave pijše ga prosim vprašajte po zdravju.

Kripta (nepreverjen)

Vejpa avtor je napisani zgoraj :)

Shhdduhddu (nepreverjen)

Nisterni sploj ne vejo kak so nori

. (nepreverjen)

Zato ker so testi omejeni na pomembne funkcije.

Starejše novice