Včeraj so na Fazaneriji mrzlično pričakovali vsaj del izplačil, ki bi jih italijanski investitorji naj nakazali klubu za poravnavo dolga do igralcev. Denarja še vedno ni, igralci izvedli »silenzio stampa«. Na potezi so italijanski investitorji.

Pred kratkim smo v Murski Soboti dobili težko pričakovan odgovor na vprašanje ali bodo italijanski investitorji navkljub zapletom pomagali soboškemu prvoligašu. Na sestanku, ki se je odvijal ta ponedeljek je prišlo do potrdilnega odgovora – Mura in Italijani bodo sodelovali. Novica, katere so se v precejšnji meri razveselili tudi igralci, ki bi tako v teh dneh morali dobiti vsaj del izplačil, ki jim jih klub dolguje, a jih niso. Tako se sedaj vsem, ki jim je Mura pri srcu zastavlja novo vprašanje – kdaj bodo črno-beli dejansko dobila finančno injekcijo, ki jo tako krvavo potrebujejo?

Igralci so se odločili za »silenzio stampa«

V torek zjutraj nogometaši niso trenirali, saj so sestankovali s predsednikom kluba Miroslavom Topičem, ki jih je seznanil s prihodom italijanskih vlagateljev. Igralci naj bi se nato med seboj dogovorili, da bodo do petka normalno trenirali in počakali ali se bo na njihovih bančnih računih stanje kaj izboljšalo. V kolikor se ne bi, naj bi v prihodnje na Kopališki 45 prišlo celo do stavke. Igralci so včeraj dopoldne opravili trening in kljub temu, da denarja tudi po tem ni bilo, vseeno opravili tudi popoldanski trening. Za vikend bi črno-beli morali odigrati prijateljsko srečanje z Aluminijem, ki pa bo po poročanju uradne spletne strani kluba odigrano v ponedeljek.

Samo po sebi se tako pojavlja vprašanje, kakšne bodo naslednje poteze Anteja Šimundže in njegovih varovancev. Ko smo od igralcev želeli izvedeti kaj več, to ni bilo možno, saj so se zaradi trenutnega dogajanja zavili v molk in do nadaljnjega ne dajejo izjav. Ali bodo do stavke dejansko prišlo v naslednjih dne ali ne, tako ne ve nihče. Potrebno pa se je zavedati dejstva, da bo vodstvo kluba moralo do 31. marca oddati vso finančno dokumentacijo za pridobitev tekmovalne licence v prihodnji sezoni. V kolikor finančne obveznosti, ki so si jih igralci s pošteno igro zaslužili na igrišču do takrat ne bodo poravnane, bo usoda kluba bržkone v njihovih rokah. Od obljub se pač ne da živeti, saj te ne plačujejo položnice in prispevke.

Žogica na strani investitorjev

Vodstvo kluba na čelu z Miroslavom Topičem je velik del posla opravilo s tem, ko so z italijanskimi investitorji uspeli doseči dogovor o sodelovanju in izpolnilo njihove želje po štirih članih v upravnem odboru. Mestna občina Murska Sobota je v četrtek potrdila proračun, v kateri je tudi postavka za reflektorje, ki naj bi pred časom predstavljala manjši problem. Žogica je tako na strani Italijanov in vsi ljubljenci črno-belih z nestrpnostjo pričakujejo tudi prve indikatorje investitorja, da je v Muro 05 vstopil z dobronamernimi željami. Potrpljenja na Fazaneriji namreč počasi zmanjkuje.

S spleta

Komentarji (34)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
goX

fajn de pa čitate komentare :P

tjas7greg

vej pa bou drugi keden:)

13546

Več san neven če san ges nouri ali pa šteri drugi

joshy

Fajič je že včeraj spakivo kufre, pa via Bosna...

no-limits

Srčno upam, da vodstvo ima kakšen rezervni scenarija. Da niso samo slepo verjeli Italijanom in njihovim obljubam. Vedno so bili predstavljeni kot resni poslovneži. Sedaj ko je žogica na njihovi strani, naenkrat več ni potrebe po hitrosti ..
Upam da tukaj ne bodo iz viseli igralci, kot se to dogaja delavcem v gospodarstvu.

lujz1

Meni so investitorji sumljive, upajmo na najboljše. Če pogledamo malo z drugega zornega kota........je pa tako da prekmursko gospodarstvo enostavno ni sposobno financirati prvoligaškega kluba.....marsikomu to ni všeč, vendar realnost je kruta in glede na gospodarske obete MURA nima možnosti preživeti v prvi ligi... Moramo vedeti, da prvoligaški nogomet zanima predvsem lokalne sponzorje, teh pa iz Maribora, Kranja, Ljubljane... ne bo!!!!!

Jim Beam

upajmo na najboljše, pripravimo se na najslabše.

žajfa

Nega pejnez, nej? :) Italijani vas nateguvlejo vse po vrsti. Ka so ti Italijani? Nekši investitorji? Či pa si morate samo reflektore plačati.

hilic

jas bi pa rad čul izjavo sportnega direktora celeca. on nede lagao ka je policaj. ka on nesme davati nikse izjave. topici tak vec ne verjemo

hilic

jas bi pa rad čul izjavo sportnega direktora celeca. on nede lagao ka je policaj. ka on nesme davati nikse izjave. topici tak vec ne verjemo

lujz1

Mislim, da se Topič trujde samo verjetno se tude on nemre sprijaznite z dejstvon ka prekmurje ne premore zadosta finančnih sredstev za financiranje prvoligaškoga kluba.....NA ŽALOST...prlej se s tem sprijaznimo baukše bau

no-limits

Mogoče bi ga bilo zadosti, samo so glavni akterji med sabo sprti ...

komentator

Italijani če nebi imeli interesa niti na sestanke nebi hodili v prekmurje so pa bili tu nekajkrat. Vupan samo ka to ka so štirje v odbori in trije domači nede preveč slabo pri kakšnih glasovanjih sledi na velko škodo domačih.
Je pa resno to ka je bokše v muri kak pred dvema letoma. Zdaj bar gledalci gledajo prvo ligo, pa še pol leta najmanje de tak. Zato zemite to ka imate.

Jim Beam

najbole smešno je to ka bluzite pa nemate pojma! ok. nismo mi prekmurci za vašo močno ligo. se pravi odajte se v brazil pa france pa te se čujemo!

copicar

hilic,ti si stvarno betežen.

okroglazoga

topič, je bluzo za beleca ka je dug napravo in do davali kao nekše prijave ba sodišče za cca, 750000 evrov. Je pa topič prišo brez ka bi kaj tao cifro doj pokrivo, pa dug baje zdigno na 250000 evrov, upan ka zaj san sebe prijavi. Kda san že pravo ka je blefer in še enklrat coj upan ka se motim!

copicar

okroglazoga,nemo se štuko seuf ka je nedela :-) ali poven ti ka se fejst motiš.

ms-d

okroglažoga-najprej napiši cifre kak trbej,pišeš ka je dug bil 750000,te pa praviš ka ga je topič zdigno na 250000,po tvojem pisanju ga je znižal,znan pa ka si tak blesavi ka vidiš in čuješ kak trava raste,

okroglazoga

Če se človek zmejša, je še nej blesavi! OK ena nula pri prvoj cifri preveč! Ne ven zakoj bi blesavi bil, saj igralci neščejo trenejrate, ne ven ka je pa tu za fore, gvušno nej zato ka bi preveč mrzlo bilao!

bojci19

PM pa eni celi cajt zagovarjate Topica in upravo. Lazejo se sto na uro! Jebemti pa ne znate brati! Enkrat pise vse ok, potem dolg, potem taki investitor, potem taki denar!
DAj Ne lazite se pa ne mejte folk za bedake! kje so res izjave direktorja?????
Tisti komentatorji, kateri ste z uprave prosim ne lazite, ker do vas lastni igralci tirali do maribora in nazaj! Banda ena

copicar

bojci19 tirali do tebe pa hilca pa še eno par vas ge tu gor ka nevejte drugo kak samo doj srtati topiča in muro 05.
Več kak očitno je ka ste vi nekda bili pri muri pa ste nej zadosti spokradnoli zdaj bi pa radi nazaj v klub prišli pa serete po topiči.Maučec ne bo ti uspelo,konju jedan tak dugo boš se špilo ka ti nikak gor nadejva,mogoče te zapreš te pokvarjeni gobec.

okroglazoga

glej, ge san napiso ka upan ka se motin in motiti se je človeško, ampak trenutno nič ne kaže na tao ka bi se! Očitno ste resno eni gor ka ste zaj bluzik kluba ali ste bili, mene tao čista nikaj ne briga. Je pa nej saki komentae izražanja drugačnoga mnenja napad na MURO! Saka čast pa lidan ka na argumentejrano pijsanje odgovarjajo z grožnjami, tao kaže na visiko stopnjo inteligence!

bojci19

Copicar za tebe mogoce znajo kdo si, ker se vidi tvoja osebnost. Za mene si pa kar zlufto;) Aja pa priporocam, da z direktnimi groznjami in zaljivkami (katere so letele na g. Celeca in v tem primeru bivsega trenerja) ne pretiravas, ker bos ti dobil s strani policije kaj!! CLOVEK PREVEC OCITNO GA SERJES PO TEH FORUMIH!
Topic je pa pac osrednja oseba dogajanja, lahko bi tudi bil kdo drug.

copicar

bojci19 ge si pa ti prešto ka ges osebno nekomi grozin,še ednauk si prešti ka san napiso ka njemi nikak gor nadejvle,ne pa san napiso ka njemi ge gor nadejvlen.Kak ti sereš po topiči tak ge lejko po van seren ok.

copicar

bojci19 ti pa si navedo što de koga tiro do maribora,taka ne seri.znan ka si ti pa okroglazoga nej bivšiva muraša,sta pa podpornika bivšoga klana iz mure.

13546

Ge san zatoj ka vsi plačajo karte ,nej ka eni dobijo prek TOPIČA ,GRINGOSOVE karte pa so nej nigdar pri GRINGOSIH to pomeni ka idejo zašenki na tekmo

copicar

se strinjam

Spy

Vaj kak bi toga bojci19 enok z užitkon tresno okoli vuj... To nej grožnja ale? :)

cannavaro

Sramota Topič je pa tudi en velki lažnivec ,puno obecavanja malo koristi...

copicar

cannavaro,zakoj je topič lažnivec,počakaj ka de mel tiskovno pa de povedo svoje kak de z temi italjanami,te pa počakajte pa se oglasite za eno leto pa te ga šinfajte,če nede to ka je povedo,nej ka ga večina doj sere brezveze,zato ka ste negi čuli ka se guči okoli.Kelko ge znan je še nej on pa nej italjani povedali kak de v bodoče z MURO,zato bi fajn bilo ka pistimo času čas pa mo te vidli što je mel praf.

mooky99

cannavaro, bojci19 in okroglazoga prosim vas, ka se vzdržite vaših brezveznih in lažnih komentarjov, ker s tem ne pomagate ne Muri in ne gospodi Topiče, kere se očitno fest trudi glede prekmurskega ponosa. Nišče van ne pravem ka ga morate podperate in state za njim, ampak lagate van pa tudi ne trbej. Če se van pa kaj ne vide pa navijajte za nafto, oni do še ziher pol leta v prvi ligi :) Mura je pa večna. Lp

mooky99

cannavaro, bojci19 in okroglazoga prosim vas, ka se vzdržite vaših brezveznih in lažnih komentarjov, ker s tem ne pomagate ne Muri in ne gospodi Topiče, kere se očitno fest trudi glede prekmurskega ponosa. Nišče van ne pravem ka ga morate podperate in state za njim, ampak lagate van pa tudi ne trbej. Če se van pa kaj ne vide pa navijajte za nafto, oni do še ziher pol leta v prvi ligi :) Mura je pa večna. Lp

juvekman

Plače so 15 v meseci ali pa 18., državne pa malo prle, tak ka neven ka se bunite :)

Daddy_Cool

Tu je govora o plačah za nazaj, ne sproti.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice