Preložena tekma devetega kroga državnega prvenstva med ekipama Maribora in Panvite Pomgrada se je končala z zmago Mariborčanov. Maribor 3:1 Panvita Pomgrad.

Mariborčani so tekmo začeli silovito in uspešno izvajali začetne udarce, igrali zanesljivo v obrambi in učinkovito v napadu. Ob prvem tehničnem odmoru je bilo 8:4, ob drugem že 16:6 in pot do zmage v nizu je bila odprta.

V drugem nizu so igralci Pomgrada občutno izboljšali igro. Razigrala sta se Jakob Rojnik in Jernej Detela, tudi njuni soigralci so pokazali povsem drugačen obraz kot v prvem nizu. Pojenjala je tudi vnema gostiteljev, ki so si privoščili vrsto slabih potez. Za višanje prednosti Prekmurcev (23:15) je skrbel predvsem učinkoviti Rojnik. V končnici so se gostitelji z borbeno igro gostom približali na štiri točke, zasuk pa jim ni uspel.

V tretjem nizu so mariborski odbojkarji spet bili boljši. Toda fantje na drugi strani mreže se niso dali. Rojnik in Aljoša Bogožalec sta poskrbela, da je prednost Maribora skopnela na točko, obetala se je zanimiva končnica, v kateri pa so bili gostitelji bolj zbrani in odločni.

Gostitelji so v četrtem nizu povedli 4:0, ob prvem tehničnem odmoru vodstvo povišali še za točko. V nadaljevanju je bila igra izenačena, Mariborčani niso popuščali, do konca niza so ohranjali prednost petih ali šestih točk.

»Ekipa Maribora je zasluženo zmagala. Bila je boljša v vseh prvinah igre, naši fantje pa spet niso igrali tako, kot znajo. Imeli smo premalo razpoloženih odbojkarjev, da bi lahko dosegli ugoden rezultat,« je povedal trener Panvite Pomgrad, Dejan Fujs za STA.

* Maribor: Horvat 15, Mulec 12, Knuplež, Pelemiš 1, Carletti 2, Vrabl, Kvas, Košenina 18, Šoštarič, Uremović 5, Virtič, Plesec 17.

* Panvita Pomgrad: Banič, Šmitran 1, Detela 11, Rojnik 19, Djordjević, Flisar 8, Topovšek, Bogožalec 14, Gašparin, Ratkai, Drvarič 2, Kasnik.

Foto: Jure Banfi

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
19616 (nepreverjen)

sramota...geza adijo! folga ti

Gost (nepreverjen)

Mogoče so kdaj znali igrati boljše, ampak sedaj igrajo tako kakor znajo sedaj. Poraz za porazom. Nihanja od niza do niza in v samem nizu. Zato ni čudo, da porazi. Ne razumem kakšni so to igralci, da enkrat so razpoloženi za igro drugič pa ne. A igrajo zastonj ali pa za denar? Nerazpoložene že enkrat naženite nekam.

Gost (nepreverjen)
ali pa fejs smešno (nepreverjen)

Skrajni čas je za kadrovske spremembe. Mislim na trenerja, zaradi njeg je v glavnem tako. Igralci imajo zaradi njega nočne more! Preverite pri igralcih! Vodstvo klubo, tu več ni prijateljstva, Geza gor-geza dol, važni so igralci in navijači. Izberite!

Jan277 (nepreverjen)

Pelemis nam fali

Gost (nepreverjen)

Pa Čolović!

opasno (nepreverjen)

Res ni nikogar boljsega za trenerski stolcek? Vse skupaj postaja ze zelo smesno.

repeči (nepreverjen)

Čestitam Gezi za desetletnico vodenja kluba. Dobri domači igralci so vsi pobegnili ( Pavlovič, Horvat, Toth, Čeh...) napravil je odlične nakupe z bajnimi zaslužki za tuje odslužene odbojkarje, od doma vzgojenih igralcev pa so perspektivni nehali, edino Drvarič še ni uspel pobegniti. Res so uspehi z dobrim proračunom, toda ali destlet res že ni zadosti, da bi si gledalci in igralci oddahnili.

Ge (nepreverjen)

Trener naj koncno odstopi,Ka to je ze smejsno

psiho (nepreverjen)

Gost ti očitno nasedaš trenerjevim izjavam, da so krivi podajači. Tokrat je trener izjemoma dal kritiko vsem igralcem, samo sebi nič in nikoli nič. Naslednjič bodo krivi sodniki, poškodbe... Trener, upam, da bo dobra jubilejna nagrada za 10 letni trud psihološkega mučenja sebe, igralcev in gledalcev.

vejki brat (nepreverjen)

Tak je lejpo šlo v drugem seti, da smo si troštali Fusovega triufa. Pa mu spet igralci niso dali zmage, pa je sta tam in ni živino, samo kazo je kejko grešk je blo na servah, ko da mu ni niti več mobirat, malteretirat boge igralske raje, ki še zlamana, vujšla ali na psihiatriji...Škoda destletnice Fujsa, da se ni navučo več kot živinjenja, ki več ne pali za trenersko izkaznico, še kazen faše ko to proba s ovimi sudijami, ki se ga ne bojijo ko igralci, gledalci in drugi siromaki v vodstvi kluba...

resnica boli (nepreverjen)

Ogromno resnice je v teh komentarjih! Nihče trenerja ne prenaša, on pa vztraja. Hujši je, kot naši politiki! Vsako sezono bi morali napredovati, mi pa stagniramo in nazadujemo. PA KAJ, STE VSI SLEPI=VODSTVO KLUBO, ZBUDITE SE! VAM JE VSEENO? HALO BANDA ENA!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice