Pred jutrišnjim prekmursko-štajerskim derbijem sta spregovorila Jon Šporn in Ante Šimundža. Tekma z Domžalami je dala dodatnega zagona, želijo si nadaljevanje pozitivne serije na tekmah z Mariborom.

Mura je v Domžalah prišla do pomembne zmage, saj so po štirih tekmah brez zmage ta niz uspeli prekiniti. Nove tri točke so poskrbele za mirnost in dvig samozavesti.

"Zelo pomembna zmaga, sploh po tistem prejetem rdečem kartonu. Igralci smo stopili skupaj in pokazali, da se da igrati tudi z igralcem manj. Mislim, da smo bili boljši in prišli do zelo pomembne zmage," je uvodoma povedal Jon Šporn. 

Vijoličasti Mure od povratka črno-belih med prvoligaše v prvenstvu še niso uspeli premagati. V Fazaneriji si želijo, da bi tako tudi ostalo.

"Res je, da smo v zadnjih tekmah vedno iztržili nek pozitiven rezultat. Vsaka tekma je seveda zgodba zase, zgodovina tukaj ne bo igrala vloge. Gremo tekmo po tekmo in verjamem, da se nam pred našimi navijači v dobrem vzdušju obeta ena dobra tekma," še pravi Šporn.

Mura ima ustrezne zamenjave

Mura se bo morala Mariboru zoperstaviti brez Luke Bobičanca in Staniše Mandića, kar je poleg vseh poškodb še dodaten udarec za črno-bele. Toda Ante Šimundža pravi, da imajo dovolj igralcev, ki lahko ustrezno zamenjajo manjkajoče.

"Za poškodbe ne moremo nič, zadeva je takšna, kot je. Nihče si še ni opomogel do te mere, da bi lahko pomagal. Na same težave s kartoni pa smo pripravljeni in bomo našli utrezno rešitev," pravi strateg črno-belih.

Ta vlogo favorita seveda prepušča vijoličastim, ob tem pa dodaja, da začetna enajsterica še ni dokončno določena. 

"Imam še dve dilemi, odvisno tudi od igrišča, v kakšnem stanju bo. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da bo igrišče kar se da dobro. V kolikor bodo razmere slabe, se bomo temu tudi prilagodili. Maribor je nesporni favorit, kar se tiče same tekme. Je ekipa, ki vedno štarta na naslov prvaka in pokalnega prvaka. Tako, da tu ni nobenega vprašanja. Drugo pa je, da mi igramo doma, pred našimi navijači. Prilagodili se bomo nasprotniku in jim poskušali čim bolj vsiliti naš način igre".

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
veščica (nepreverjen)

a jebote pa takšna mentaliteta:

"Maribor je favorit, mi se bomo potrudili. Če grata grata, če nej pa - Maribor je favorit"

Vsi mi keri mo vutro napunili fazanerijo, znamo ka so naši fuzbaleri sposobni in zaslužni zmagati.
In tak naj tudi odšpilajo.

blek gringo (nepreverjen)

ne razmiš ka je podcenjevanje nasprotnika nigdar nej bila prioriteta nš mure.
ker se ti vrne kot bumerang..to je povejdano glede na razmere manjkajoči kader 11erice-
ovačik pa itak idejo na zmago,nej?

In reply to by veščica (nepreverjen)

Oldgringos (nepreverjen)

Ajmo MURA !

Ne laži (nepreverjen)

Maribor je favorit ka lejko sano gor dobij, je pa gnes že Olimpija dobijla porcijo,

kasparov

Pijto bi upravo Mure zakoj je odselila sektor za gostujoče ultrase (viole, green dragons) točno pod stolp za kamere pa reportere ??!! Zdaj de se na prenosi po TV čülo samo njih, naših domačih pa nej. Po TV de zglejdalo, ka so gostujoči navijači dosta bole glasni kak domači. Velki kiks uprave.

Ne laži (nepreverjen)

Vej pa mikrofoni so nej samo tan, tak ka tou nema veze.

In reply to by kasparov

kasparov

Kak nema veze, komentator tekme sedi točno nad violami in ma pred sedof občutljiv mikrofon v šteroga se čųje sakši šum. Gda je Mura špilala v Kranji so bilij Gringosi toćno pod komentatoron, pa se je samo njih čųlo.

In reply to by Ne laži (nepreverjen)

blek gringo (nepreverjen)

stvar je v bistvu rokah režisera v kombiju, ki bi moral regulirati enekomerno večkanalni audio prizvok.

In reply to by kasparov

Sem (nepreverjen)

Predvidevam ka zaradi varnostnih zahtev. Definitivno je ne bilo ok, ka so bili domači in gostujoči ultrasi tak skuper. Na večini stadionov se navijaške skupine locira na kontra strani. Dvomim ka bi vam pasalo, če bi Viole dali na jug na sektor A.

In reply to by kasparov

karl marx (nepreverjen)

Tan ge so bilij do zdaj je bilou čista v rejdi. Nej je bilou nikšoga incidenta, pa so viole pa green dragonsi tan že od elta 1992. Zakoj jih je ttrbelo seliti na najlepši del vzhodne tribune, tik pod kamere pa komentatora ??!!

In reply to by Sem (nepreverjen)

Sijo1972 (nepreverjen)

Idemoooo samo nasa Mura iz Murske

njiva

Mura more v Fazanariji sigdar favorit proti bilokomi.
Da se stadion napravi do konca te do se pa gostujoči navijači pa selili,nedo dugo na ton mesti,tak gučijo.
Ajde idemo Mura gnes,ti si naša ljubezen....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice