FOTO: Jure Banfi
Nogometaši Mure so domačo Fazanerijo zamenjali za turški Belek, kjer so po sredinem pristanku že opravili s tremi treningi. Damir Čontala je spregovoril o prvih vtisih po menjavi okolja.

Belek bo vse do konca meseca pripravljalna baza črno-belih iz Murske Sobote. Uvodni dnevi priprav na turških tleh minevajo v znamenju treningov, Prekmurci bodo prvo preizkušnjo odigrali v soboto.

Prvi tekmec Sobočanov bo Lech iz Poznanja, ki po polovici poljskega prvenstva zaseda vrh lestvice. Muraše do spopada z nekdanjim državnim prvakom čakata še dva delovna dneva treningov.

Vadba poteka nemoteno, nogometašem pa služi tudi vreme, ki pa se bo nekoliko poslabšalo konec tedna, ko so ob dežju napovedane tudi nekoliko nižje temperature kot v teh dneh.

»Pogoji za delo so odlični, na prvi delovni dan nam je na roko šlo tudi vreme. Igrišče je v zelo dobro stanju. Če bo ostalo vse tako, kot je trenutno, lahko izvrstno izkoristimo pogoje,« iz Turčije sporoča trener Damir Čontala.

Iz umetne na naravno podlago

»Stanje je v redu. Igralci so več ali manj v redu, je pa seveda vsak dan kakšna zadeva, lažja bolezen ali poškodba. Nič pa ni resnega ali da bi bil kateri igralec odsoten dlje časa,« Čontala pravi o stanju v ekipi.

Med drugimi po samostojnem programu dela Žiga Škoflek, ki po poškodbi še ni nared za največje napore, kar velja tudi za Matka Obradovića, z novimi soigralci pa vadi zadnji zimski novinec Gregor Balažic.

Nogometaši so po dveh tednih vadbe na igrišču z umetno površino uspešno presedlali na naravne zelenice, še dodaja strateg črno-belih:

»Fantje se navajajo na naravno travo, doma smo vse treninge opravili na umetni podlagi. Prilagoditev je hitra, ustreza jim prehod na naravno travo, to so vsi nestrpno čakali. Visi se veliko želje, nadaljujemo pa po začrtanem planu.«

Nadaljujejo v uvajanjem novih idej

Tudi na turških tleh se nadaljuje proces vpeljavanja novih zahtev v igro aktualnih državnih prvakov:

»Pričakujemo, da bodo zamisli vsako tekmo bolj vidne. Nekaj idej in na novo vpeljanega smo videli že na tekmi z Nafto, zdaj pa moramo v tem stilu nadaljevati in nadgrajevati s srečanja v srečanje.«

Na novo delovne okolje sta se po zimski selitvi v Mursko Soboto privadila tudi oba pomočnika. Čontala dodaja, da sodelovanje z Andrejem Kvasom in Milanom Anđelkovićem poteka nemoteno.

»Stvari funkcionirajo zelo dobro, naloge so jasno razdeljene, vsak opravlja svoje delo. Odlično se razumemo in vse poteka tako, kot smo si želeli,« še pove 37-letni strokovnjak.

Čontala je v Turčijo odpeljal 28 nogometašev, tudi četverico zimskih novincev, ob Balažicu še Miho Kompana Breznika, Tarika Bagolo in Amarja Beganovića.

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
antivogrin (nepreverjen)

Ajmo Mura, oo Mura !!

turkiye (nepreverjen)

Dajmo, dajmo! Zdaj rabijo pomoč in vzpodbudo!!!

A (nepreverjen)

Samo ka nede pa hujših poškodb v Turčiji se zgodij sakšo leto težka poškodba, ima ka je konec s ten.

Čudo (nepreverjen)

Trenirali so. Uau, to pa je novica! Še več takih zanimivih tem, prosim.

Shshshk (nepreverjen)

Ma kakšna mura ne serite. Rajše nogomet glejdajte, ka to je nej nikome podobno.

TinkaraK (nepreverjen)

S takšnimi prispevki se dela kontra učinek..

10. marec (nepreverjen)

Bravo samo tak dale....športna kultura se mora ustvarjat .....nej samo bedastoče o prometu, kovidu, politiki, rajši man 5 x članek o Muri v enem dnevu kot enega o KUL opoziciji in seveda o vseh drugih politikih.... samo KULci so mi šmešni bole...

Vilmoš Tkalec (nepreverjen)

Čonta vupan ka se soubo geslo wifi za e-stave.com🤪

Tati (nepreverjen)

V okrepčevalnici Kebab mu jo dajo zastonj.

In reply to by Vilmoš Tkalec (nepreverjen)

Tati (nepreverjen)

V okrepčevalnici Kebab mu jo dajo zastonj.

In reply to by Vilmoš Tkalec (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Kako pa pojasniti to, da igralec mlajše selekcije Mure, je dober za slovensko reprezentanco in je igral tudi za člansko moštvo v Evropski ligi, naenkrat več ni dober za člansko moštvo in je ostal doma. Očitno mu je pri "
novem trenerju" " zelo" padla kvaliteta, za reprezentanco pa ne. Ali pa je kriv koncept igre novega trenerja. Potem pa se čudimo, ko mladi zapustijo klub.

Llaci (nepreverjen)

Ščernjavič? Mogoče je kakša poškodba, mogoče trenira z mladinci, mogoče še hodi ob nogometu v šolo pa zato neje šau na priprave, skratka verjetnih opcij je 100, pa še vedno je tvoja med vsemi najmenje verjetna. Po eni (1!) odšpilani prijateljski tekmi je že kriv koncept igre.. hahha

In reply to by afta he (nepreverjen)

magyar bacsi (nepreverjen)

Čunta prvič na morju in se je tudi že ukozil.

gringonn (nepreverjen)

Nafčite mujohusejnoviča kak se žoga štopa, zagradi in natačno poda !!!

doktor55 (nepreverjen)

Žal trener ne dosega ravni nekaterih nogometasev, dolocene okrepitve izredno slabe, ce ne pripeljejo kvalitetnega stoperja, vezista in napadalca je realni domet ekipe 6- 7 mesto na lestvici. Žal mi e ampak taka de realnost

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice