FOTO: ŽNK Mura Nona
V Sankt Pöltenu so se v pripravljalnem obračunu pomerile avstrijske in slovenske prvakinje, v snežnem metežu pa so se preobrata za zmago veselili v taboru Mure.

Članska ekipa ŽNK Mura Nona je v sklopu priprav na nadaljevanje sezone odigrala novo mednarodno preizkušnjo.

Zasedba trenerja Amirja Karića je včeraj gostovala v avstrijskem Sankt Pöltenu, pri istoimenskem klubu Mateje Zver. Bistričanka po treh reprezentančnih tekmah na turških tleh ni zaigrala za avstrijske prvakinje.

Oslabljene so bile tudi slovenske državne prvakinje. Ob Špeli Kolbl, ki je bila prav tako del izbrane vrste v Turčiji, sta se že pred reprezentančnimi pripravami poškodovali Kaja Korošec in Lara Klopčič. Na koncu so se črno-bele veselile preobrata in zmage.

SPUSU SKN SANKT PÖLTEN - ŽNK MURA NONA 2:3 (2:1)
Strelke:
Mariella Falkensteiner, Maria Mikolajová; Anja Eferl (3x).
Mura: Iva Kocijan, Špela Rozmarič, Evelina Kos, Živa Rakovec, Tija Šoštarič Karič, Lea Dolinar, Lucija Kos, Anja Eferl, Margita Vasović, Kaja Horvat, Neli Hofman. Igrale so še: Teja Truntič, Lana Curman, Neža Hrga, Ines Sok, Josi, Thalita. Trener: Amir Karić.

Sobočanke so se bolje znašle v metežu

Dvoboj v hladnem in vetrovnem Sankt Pöltenu so bolje odprle gostiteljice, saj so z goloma Marielle Falkensteiner in Marie Mikolajove povedle z dvema goloma prednosti. Zaostanek Mure je tik pred odmorom znižala Anja Eferl, ki je zadela z bližine.

Ob polčasu so razmere za igro postale še zahtevnejše, saj se je vetru pridružil še pravi snežni metež, ki je do konca tekme pobelil tudi igralno površino. V takšnih razmerah so se bolje znašle Sobočanke, Anja Eferl pa je domačo mrežo zatresla še dvakrat.

V dresu Mure sta prvič zaigrali tudi novinki iz Brazilije, krilna napadalka Josi in osrednja branilka Thalita, ki pa ju glede na včerajšnjo tekmo vsaj sprva čaka vloga rezervistk.

Črno-bele bodo drugi del sezone 2022/23 odprle z gostovanjem v Radomljah, dvoboj s tretjo ekipo prvenstva bo odigran v soboto, 18. marca, ob 18:30.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kuharnatakar (nepreverjen)

Bravo

pom (nepreverjen)

Tudi okrepitve idejo fejst dobro, Lea Dolinar zakon, pa še komaj 17 let. Samo da se vrnejo še Klopčič, Korošec in Kolbl, pa je to že lepo sestavljena ekipa.

Mura je pri Ledavi (nepreverjen)

Moško moštvo Mure bo ustaličilo Karića za trenerja namesto Čontale. Še trenutno neslužbeni viri, ampak kjer je dim...?
Kontra bi se Čontala preselil na klop ženskega kluba (moj komentar: uboge punce)!

Strpnež (nepreverjen)

Čontala mora odstopit in biti pomočnik pri Kariču...

tmarjan2400 (nepreverjen)

Kreditno financiranje
Dobiček 5.000 € in 10.000.000 € resne ponudbe in zelo zanesljive z večjo varnostjo s stopnjo 3% na mesec. Elektronski naslov: [email protected]
WhatsApp: +386 71 391 409
Viber: +38671391409

Kramer (nepreverjen)

Te zgleda so se dekline zmenle med sabo in ni fausije med njimi. In se imajo rade med sabo brez drame. Bravo punce. Zelo zrelo.

Starejše novice