Minuli vikend je v Ljubljani potekalo Svetovno prvenstvo za amaterske kolesarje UWCT (UCI World Cycling Tour). Na tekmovanju je nastopilo skoraj 1500 najboljših amaterskih kolesark in kolesarjev iz 44 držav, med njimi tudi člani društva TEAM TURBO Tropov

Tekovanja so se udeležili tudi Primož Obal, Dušan Hajdinjak, Goran Salavec, Janez Donša, vsi člani Športnega društva TEAM TURBO Tropovci. Primož ter Dušan sta letos spet člana slovenske amaterske reprezentance.
 

Na ekipni dirki svetovnega amaterskega prvenstva, ki je potekala po središču Ljubljane, je Dušan nastopil v ekipi Slovenia 1 v sestavi Danijela Svetik, Boštjan Slak, Tomi Curk, Dušan Hajdinjak. Na startu je bilo 20 ekip, v katerih je morala obvezno biti po ena ženska kolesarka in en kolesar nad 50 let. Tekmovalci so eden za drugim prevozili po tri kroge dolžine 2,2 km. Dušanova ekipa je vozila odlično in si na koncu priborila 5. mesto. Za medaljo so se borili vse do ciljnega sprinta.

Na osrednji preizkušnji, cestni dirki po trasi Maratona Franje (157 km), so nastopili Primož Obal, Dušan Hajdinjak, Goran Salavec in Janez Donša, vsi člani Športnega društva TEAM TURBO Tropovci. Primož si je na vzponu na Kladje priboril dobro izhodišče, bil je v ubežni skupini sedmih kolesarjev, ki pa je bila, žal, kasneje ujeta. Na koncu je Primož v kategoriji M19-34 osvojil 13. mesto.

V kategoriji M40-44 je velik podvig uspel Dušanu Hajdinjaku, ki je prifiniširal do 3. mesta. Dobro minuto in pol pred njim sta bila le dva ubežnika, v tej kategoriji so Slovenci osvojili celo prva štiri mesta. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice