Nogometaši Mure so včeraj proti Rudarju prišli že do dvanajstega remija v letošnji sezoni in so ekipa z največjim številom neodločenih izidov. V zadnjih tekmah pa je obramba črno-belih postala nekoliko bolj porozna.

Varovanci Anteja Šimundže so včeraj zabeležili še tretji zaporedni remi, po delitvi točk z Mariborom in Domžalami, se je to zgodilo še proti velenjskemu Rudarju, ki je v Murski Soboti vodil z 1 : 0 in 3 : 1, a na koncu Fazanerijo zapustil z eno točko.

Potem, ko so črno-beli na prvih osmih srečanjih spomladanskega dela prvenstva prejeli zgolj dva zadetka, ob tem pa kar pet tekem zapored niso prejeli gola, je stanje v zadnjih štirih krogih nekoliko drugačno. Mura je prejela osem zadetkov na tekmah s Triglavom, Mariborom, Domžalami in Rudarjem.

Nekako ne gre prezreti, da so se "težave", če bi jim sploh lahko dejali tako, začele potem, ko so Muraši izgubili Špira Peričića, ki je podpisal pogodbo z Mariborom. Posledično in na nek način tudi logično, je dalmatinski branilec pristal na stranskem tiru, ob tem pa se ne moremo znebiti občutka, da se njegova odsotnost pozna v obrambni vrsti Mure.

Odhod Peričića je za Muro prišel v najmanj prijetnem trenutku in verjetno pred odločilnim delom letošnje sezone, črno-beli pa so izgubili igralca na mestu, kjer so najbolj "tanki". Ne pozabimo, da je Aleksandar Bošković po profesiji morda celo edini osrednji branilec v vrstah Mure, medtem ko je bil Matic Maruško v to vlogo "pretransformiran". 
 

Igralci pokazali karakter in se rešili iz zaostankov

Toda, če je prejemanje zadetkov težava, ki v zadnjih tekmah pesti Muraše, pa so zadnje štiri tekme pokazale tudi veliko pozitivnega. Kar lahko pristaše črno-belih najbolj veseli je karakter, ki ga je ekipa pokazala na zadnjih treh tekmah, ko so se vedno znašli v zaostanku, a nobeno izmed tekem niso izgubili. 

"Vsekakor to kaže na to, da je ekipa karakterno močna, da smo uspeli rezultatski zaostanek nadoknaditi. Seveda pa bi raje videl, da bi bilo drugače, da se ne bi znašli v zaostanku. Je pa vsekakor zelo pozitivno to, kako smo odreagirali," pravi Šimundža, ki dodaja, da je tudi naporen ritem tekem najverjetneje terjal svoj davek. 

Z izjemo tekme s Triglavom se je na zadnjih treh srečanjih zdelo, da so črno-beli "zamudili" na tekmo v prvih petnajstih oziroma dvajsetih minutah in za to bili tudi kaznovani.

"V začetku tekme smo naredili dve veliki napaki v obrambi, za prvo nismo bili kaznovani, za drugo pač. Enostavno nam sam vstop v tekmo že nekaj časa dela težave, sploh prvih petnajst oziroma dvajset minut. Nato pridemo k sebi in odigramo tako kot znamo," je po srečanju z Rudarjem povedal Šimundža, ki se s svojimi varovanci še vedno lahko pohvali, da ima Mura drugo najboljšo obrambo lige, ki je prejela 35 golov na 31 tekmah.

Bo Mura ostala pod štiridesetimi prejetimi zadetki?

Za novinca v ligi so to seveda zelo dobre številke, ki pa si jih želijo v soboškem prvoligašu še izboljšati. Kot smo izvedeli, v klubu že pogledujejo proti prihodnji sezoni, zato že potekajo pogovori z nekaterimi igralci. Kot nam je povedal športni direktor kluba Denis Rajbar nekateri igralci iz mlajših selekcij že trkajo na vrata članske ekipe in tudi tam bodo Muraši iskali dodatne moči za prihodnjo sezono.

Črno-beli bodo letos najverjetneje tudi popravili številke iz zadnjih dveh sezon, ko so igrali med prvoligaši, torej 2011/12 in 2012/13. V prvi sezoni so takrat na 36 tekmah prejeli 46 zadetkov, letos kasneje pa 66 zadetkov. Črno-beli so sicer najmanj zadetkov prejeli v sezoni 1993/94, ko so na 30 tekmah nasprotnikom dovolili vsega 23 zadetkov.

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
trener (nepreverjen)

to tekmo si naj trener da na svoj konto in te njegove menjave, Sirk na klopi pa najboljši napadalec...
ka bi rad dokazal trener s tem....

14111 (nepreverjen)

Neje rejsan. Dali smo kar 3 gole, kar je dosta. Ampak če pa 3 pokasiraš pa nemreš v prvi ligi vupati na kaj drugoga kak poraz, točka je pa tak že super.

In reply to by trener (nepreverjen)

Lipov bog (nepreverjen)

Tou tekmo je zajebo trener nemre Sirk bite na klope kda so se začale.menjave ka so vstopile 3 je tekma nače bijla pa Boškovič takše napake kak malo dejte.

Vujo (nepreverjen)

Napaka je bila le v postavi!
Sirk, bobi in pa kouter na klopi to je ne logično edino če so izprobavali ekipo Oz sistem. Nej je vse kriva obramba bila dosti si je privosco tudi golman keri se je skos meto za žogo če tudi nej bilo 1% Sansa branit a zdaj je bil nemi nej se premekno. Samo eno vupan ka so nej slučajno problemi znotraj kluba in so se nej v javnosti.

Vipko
Truplo

Mnenja sem, da ti ravno ne gledaš tekem Mure? Kaj ima sedaj s tem vratar? Prejel je res tri gole... a je mogel preprečiti katerega od zadetkov pri teh situacijah? Ne verjamem! Je pa vsaj dvakrat tudi odlično interveniral... in preprečil zadetek!

In reply to by Vujo (nepreverjen)

Orthodox (nepreverjen)
dugi (nepreverjen)

Šimundža ma ponudbo Maribora na mizi?

12 (nepreverjen)

To se ve..

In reply to by dugi (nepreverjen)

ante12 (nepreverjen)

100 POSTO

In reply to by dugi (nepreverjen)

Mura2018 (nepreverjen)

Aja? Kdo to pravi oziroma kje to piše? Milanič ima z Mariborom pogodbo še 2 leti in verjetno visoko odškodnino v primeru prekinitve. Z veliko gotovostjo bo osvojil prvenstvo, morda tudi pokal,......Po drugi strani pa je Šimundža leta 2015 samoiniciativno šel iz Maribora, čeprav ga je Zahovič ob odhodu hvalil. Vse je sicer možno, logično pa najbolj ni. Upajmo, da ostane v Muri.

In reply to by ante12 (nepreverjen)

Čergoli (nepreverjen)

Dol mi visi tako kot mojemu prijatelju DF..........

In reply to by Mura2018 (nepreverjen)

krsk65
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Simundza spijzdi iz mure, dobi se bouse za pou majn €...

14111 (nepreverjen)

Mimogrede, za prvi krog kvalifikacij za ligo evropa (samo igranje!!) se dobi 240.000€. Se splaca potrudtiti zdaj.

Karl Marx (nepreverjen)

Tou je laž. Za prvo kolo kvalifikacij se dobi 70.000 evrov, klub pa nosi vse stroške potovanja. Doma mora plačati sodnike, sakšoga po 5.000 evrov, zdaj pa si z računaj. Leta 2012 je Mura v prvin pred koli potovala v Baku, stroški so znašali 90.000 evrov, dobili so 60.000, tak ka so bili 30.000 v zgübi. Za vse tri pred kola plus kvalifikacije za EL proti Laziu je Mura skasejrala 400.000 evrov, stroškov (potovanja, hoteli, stadion Ljudski Vrt, stadion Lendava...) pa je mejla skoro isto.
Tak ja nej je fse idealno, kak eni pišejo...

In reply to by 14111 (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice