Pomurci opravili z olimpijskimi nastopi, Adrian Gomboc navdušil.

Olimpijsko dogajanje je v prvem tednu, svoje nastope pa so že opravili vsi pomurski predstavniki. Najboljša uvrstitev je uspela 21-letnemu judoistu iz Rakičana, Adrianu Gombocu.

Izjemni Adrian Gomboc

Adrian Gomboc je v soboto navdušil celotno Slovenijo, potem ko je z odlično dnevno formo prišel v boje za medaljo, a izgubil borbo za tretje mesto. Na koncu je osvojil 5. mesto, kar je najvišja pomurska uvrstitev na olimpijskih igrah! Kljub uspehu pa mladi judoist ni skrival razočaranja, a hkrati napovedal visoke cilje že za naslednje olimpijske igre v Tokio leta 2020.

"Čutim grenak priokus. Predvsem takoj po porazu se mi je skorajda podrl svet. A verjamem, da bodo nove priložnosti še prišle. Imam tudi cilj za prihodnje olimpijske igre, ki jih bo leta 2020 gostil Tokio. To je seveda kolajna," je Prekmurec po zadnjem dvoboju že optimistično pogledal na naslednje olimpijske igre za Siol.net.

Boštjan Maček dal vse od sebe, pogrešal božjo pomoč

Tretji pomurski predstavnik, strelec na glinaste golobe Boštjan Maček je svoj drugi olimpijski nastop v karieri končal na 22. mestu. Zadel je 113 od skupno 125 letečih tarč, kar ni bilo dovolj, da bi ponovil uspeh izpred štirih let v Londonu, ko je zasedel sedmo mesto in za las zgrešil uvrstitev v veliki finale.

"Nastop ni bil tako uspešen kot v Londonu, a moram biti zadovoljen. Dal sem vse od sebe, božja pomoč pa mi ni bila naklonjena in v vsaki seriji mi je zmanjkal po en zadetek.« je za Siol povedal najstarejši član slovenske olimpijske reprezentance.

Špilaku se ni izšlo po željah

Kot prvi pomurski predstavnik na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru je nastopil kolesar Simon Špilak, ki je bil tudi kapetan in glavni adut slovenske ekipe. Zahtevna cestna dirka se mu ni izšla po željah, saj je na enem izmed vzponov zaostal in na koncu pristal na 57. mestu.

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Božja pomoč!?! Malo več treniraj, pa manj žri. Mogoče takrat ne boš rabil božje pomoči!

Gost (nepreverjen)

Kako vas ni sram napisati takšen komentar? To lahko napiše nekdo, ki je celo življenje v izolaciji, asocialen tip. Mi ne rabimo teroristov, mi smo sami sebi najbolj nevarni.

Pax (nepreverjen)

Mogoče je bil prvi komentator res malo pregrob, ampak, da za neuspeh kriviš pomanjkanje božje pomoči?!? Ta je pa malo prehuda.

Gost (nepreverjen)

Pax, saj to nihče ne misli dobesedno. Malo pomisli kolikokrat si rekel ali pa slišal, ja bog mi pomagaj... Pa je bilo to mišljeno resno?
Problem je v tem, ker na tem portalu čakajo plenilci, ki nimajo drugega dela in komaj čakajo, da se zgrabijo za vsako vejico...

Bako (nepreverjen)

Kak ma pamet takse izjave daje. Mislim na Mačka. Zdaj ga pa lejko za pomurca meseca predlagate. Tan de tudi 22.

Gost (nepreverjen)

Bako, kateri bi bil pa ti na olimpijadi?
Verjetno si še iz kakšnih drugih časov, bolj malo spremljaš delo novinarjev.... Kaj vse so zmožni iz konteksta iztrgati.... bil bi presenečen. Maš to srečo, da se ti doma na kavču to izredno težko zgodi!

Gost (nepreverjen)

Evo ce bi nesce drugi spusto to izjavo ga lejko s komentari raztrgamo. Kak pa neksni zarukani sportnik povej pa smo plenilci, navoscljivci...
Glejte velika vecinA teh sportnikov ka odi na ta tekmovanja so zarukanci.

glinasti golob (nepreverjen)

Včasih je vsak pošteni človik v Prekmurji preden je začal kakšo delo pravo: "Boug pomagaj". Če mu je pomagal ali ne pa je znal vsak san. Bravo Maček čestitke.Če bi bil prvi bi te pa kovali v zvezde. Tipično slovensko.

Gost (nepreverjen)

Gost 7
Ti si svojo zarukanost si dokazal s svojim komentarjem

Seljo (nepreverjen)

Zafrustrirani socialnaši v akciji. Prvi komentator ne pozabi se oglasiti na zavodu danes:)

Starejše novice