FOTO: Strelska zveza
Živa Dvoršak in Boštjan Maček sta najboljša slovenska strelca v letu 2019.

Dvoršakova je šestič osvojila naslov najboljše strelke v Sloveniji, za Mačka pa je to četrti naslov

Maček kvote za olimpijske igre v deželi vzhajajočega sonca med 24. julijem in 9. avgustom 2020 ni osvojil. Na letošnjih tekmah za svetovni pokal je bil 47-letni Prekmurec nekajkrat zelo blizu temu, najbolj v Changwonu, kjer je zasedel nehvaležno sedmo mesto, ter v Al Ainu, kjer je bil dvanajsti.

Na letošnjem svetovnem in evropskem prvenstvu v Lonatu se mu ni izšlo, zadnjo priložnost za nastop v Tokiu bo imel lanski evropski prvak iz Leobersdorfa čez slabih šest mesecev v Franciji.

Dvoršakova in Maček sta doslej že nastopila na poletnih olimpijskih igrah v Londonu 2012 in Rio de Janeiru 2016.

Naslov tudi Reneju Mačku

V mladinski konkurenci sta laskava naslova osvojila Anja Prezelj (SD Lotrič Železniki) in Rene Maček (SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota), v kadetski Pia Srpčić (SK Brežice) in Luka Lukić (SD Trzin), v pionirski pa Zoja Kalin (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) in Nino Benjamin Kovačec (SD Kovinar Ormož).

V letošnji sezoni je bilo doseženih 82 državnih rekordov, zlati plaketi SZS pa sta prejela Rene Maček za odličje bronastega leska na svetovnem prvenstvu v trapu v Lonatu ter Franček Gorazd Tiršek za bronasto kolajno na svetovnem prvenstvu v parastrelstvu v Sydneyju.

Ob tem kaže omeniti, da je Rene Maček osvojil jubilejno 40. slovensko strelsko odličje v samostojni Sloveniji ter skupno 60. v vsej slovenski strelski zgodovini.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tinka13 (nepreverjen)

Ćestitke! Le tako naprej!

Starejše novice