FOTO: Jure Banfi
Selektor slovenske nogometne reprezentance do 21 let Primož Gliha je objavil seznam vpoklicanih reprezentantov, ki se bodo 7. in 11. septembra pomerili s Kazahstanom. V reprezentanci en član Mure.

Med 22 vpoklicanimi reprezentanci si je klic nekdanjega trenerja Mure, zdaj pa že dolgoletnega selektorja mlade reprezentance, prislužil 22-letni osrednji branilec soboške Mure Aleksandar Bošković. V Murski Soboti rojeni Primorec je v letošnji sezoni odigral 5 prvenstvenih tekem v osrčju murine obrambe in z njimi prepričal selektorja Gliho.

Šušnjara in Lorbek brez vpoklica

Zanimivo, v reprezentanco se ni uvrstil leto dni mlajši Luka Šušnjara, ki velja za enega pomembnejših nogometašev Mure. Šušnjara, ki slovi po svoji hitrosti in prodornosti, je zablestel predvsem na srečanju proti Domžalam, kjer je na svoj konto vpisal dva zadetka.

Mladi krilni napadalec ima sicer pestro zgodovino s selektorjem Primožem Gliho. Na eno izmed prejšnjih reprezentančnih akcij, ko je bil še član Celja, naj bi ga tako vpoklical kar selektorjev sin Erik. Pretekli teden je športni dnevnik Ekipa poročal, da naj bi selektor od Šušnjare v zameno za vpoklic zahteval, da prekliče izjavo, ki jo je pred časom dal za omenjeni časnik.

Določene namige o tem, naj bi po poročanju Ekipe prejeli tudi v klubu NŠ Mura, kar pa je športni direktor Denis Rajbar za Sobotainfo zanikal. "V klubu nismo prejeli nobenih podobnih zahtevkov ali indicev iz kakršne koli strani o tem, da naj vplivamo na našega nogometaša. O vsem skupaj smo se z njim tudi pogovorili, zatrdil nam je, da pogojevanja vpoklica v reprezentanco s tem, da zanika predhodne izjave, ni bilo," je pretekli teden povedal Rajbar. 

V mlado reprezentanco so vpoklicani tudi nekateri člani drugoligašev, kot so Ankaran, Bravo in Drava. Eden izmed takih nogometašev, ki bi lahko igrali v mladinski reprezentanci in kažejo dobre predstave v črno-belem dresu, je tudi Nik Lorbek. A Mariborčanu za zdaj očitno še ni uspelo prepričati selektorja Primoža Glihe.

Igralci, rojeni leta 1996, kot sta Bošković in Lorbek, lahko igrajo za reprezentanco do 21 let še ves ciklus, ki traja do konca evropskega prvenstva, ki bo prihodnje leto v Italiji in San Marinu.

SEZNAM VABLJENIH IGRALCEV:

Grega Sorčan (Gorica), Metod Jurhar (Celje), Luka Janžekovič (Aluminij), Žiga Lipušček (Gorica), Jon Gorenc Stankovič (Huddersfield Town / ENG), Ožbej Kuhar (Triglav), Luka Badžim (Ankaran), Erik Gliha (Aluminij), Aleksandar Bošković (Mura), David Brekalo (Bravo), Timotej Mate (Drava), Dejan Vokić (Zaglebie Sosnowiec / POL), Jan Humar (Gorica), Janez Pišek (Celje), Jaka Bijol (CSKA / RUS), Adam Gnezda Čerin (Domžale), Jan Repas (Caen / FRA), Dejan Petrovič (Aluminij), Matic Vrbanec (Aluminij), Martin Kramarič (Maribor), Alen Ožbolt (TSV Hartberg /AUT), Jan Mlakar (Maribor).

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dol z brega (nepreverjen)

Čiji kader je že on? Na fuzbal se glih ne razmem, če ne bi na ta spisek veliko pripomb imel.

Čalamadi (nepreverjen)

V repko do 21 let je bil vpoklicani 22-letnik :)? Tak vsaj piše v članki.

Situp (nepreverjen)

V članki ti tudi pijše zakoj je to možno.

In reply to by Čalamadi (nepreverjen)

gost MURAŠBGMS (nepreverjen)

Stare Gliha in stare Bošković sta vkuper špilala in pajdašija ostane pajdašija...

Čarni vrag (nepreverjen)

Slovenski športni novinarji so nej najbole pametni. Posledica negativne kadrovske selekcije. Zato pišejo brez repa in glave. Kak bi naj toga Šušnjara vpoklico selektorjev sin, če selektor sestavlja ekipo. Kakšen smisel naj bi to sploh melo? Možno je, da je pač sini dal spisek in telefonske številke, naj zove igralce. Če bi imel tajnico in bi spisek dal tajnici, bi lejko Šušnjara gučo, da ga je vpoklicala tajnica.

dol z brega (nepreverjen)

Ne vem zakaj selektor toliko komplicira. Mladinsko ekipo MURE pa smo evropski prvaki. Mureki jeli?

Starejše novice