V četrtek je na TV IDEA gostoval Janez Breznik, član upravnega odbora ND Beltinci. Govora je bilo o aktualnem dogajanju v klubu in pričakovanjih v spomladanskem delu prvenstva.

"Žuti" se po jesenskem delu nahajajo na devetem mestu razpredelnice in plavajo v dokaj mirnih vodah. Pred Brežicami in Brdi imajo sedem točk prednosti, kar je lepa prednost za dosego cilja, ki je obstanek v ligi.

Tega pa bodo lovili v nekoliko spremenjeni postavi, saj je klub pozimi zapustilo pet nogometašev, prišla sta dva novinca.

"Odšlo je kar pet nogometašev, trije so odšli v sosednjo Avstrijo, in sicer Jernej Trstenjak, Luka Ciglarič in Ivo Kuzma. To so bili kar pomembni členi v naši ekipi. Odšla sta tudi Timotej Pavel, v ekipo Veržeja in Mitja Kosi, ki je zaradi preobilice dela žal moral končati s tekmovanjem na dokaj visokem nivoju druge slovenske nogometne lige," pravi Breznik.

Beltince sta okrepila Tim Golob iz Rogaške in Alen Hočevar, ki je nazadnje igral v tretji norveški ligi. Oba nogometaša imata že kar nekaj izkušenj, pokrivata lahko več igralnih položajev in zato v Beltincih nanju resno računajo.

Čim bolje delati z mladimi

V Beltincih si poleg obstanka med drugoligaši želijo, da bi sčasoma postali stabilen drugoligaš, veliko poudarka pa dajejo mladim nogometašem.

"To je naša želja. Radi bi igrali s čim več mladimi, doma vzgojenimi nogometaši. Moram povedati, da smo z mladinci in kadeti skupno na prvem mestu, sicer v prvi medobčinski ligi Murska Sobota in bomo po vsej verjetnosti igralci kvalifikacije za drugo ligo".

Druga slovenska nogometna liga se vrača ta konec tedna, Beltince pa že v prvem spomladanskem krogu čaka zahtevna preizkušnja proti ekipi Roltek Doba. 

Več o ciljih Beltinec, nadaljevanju prvenstva in sodelovanju z Muro pa v priloženem videoposnetku.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
blek gringo (nepreverjen)

no ge ste zaj šinfari Mure? nete komentejrali članek o 2.ligi,Beltinci,Nafto...

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Realen komentar. Pokrivaj se kolikor se lahko. In ne živi v oblakih, kot nekateri - MURA NAPRIMER.Vsekakor želim Beltincem in Nafti, da sta stabilna drugoligaša. Čez čas, če pa se pokaže priložnost, pa je lahko kateri tudi prvoligaš. Nikoli se ne ve.

Starejše novice