Mura se bo danes v Stožicah pomerila z Olimpijo, eno od glavni orožij črno-belih pa bo Luka Bobičanec, za katerim je izjemen začetek letošnje sezone.

Hrvaški ofenzivno naravnani vezist je letošnjo sezono začel kot prerojen. Potem, ko je bil v sezoni 2017/2018 proglašen za najboljšega igralca druge lige, so bili obeti pred začetkom lanske sezone visoki. Temu, da v lanski sezoni ni pokazal vsega kar zna, je botrovala tudi nadležna poškodba, ki ga je za nekaj časa oddaljila iz igrišč. Bobičanec prav tako meni, da se je bilo potrebno prilagoditi na višji nivo tekmovanja.

"Potrebno se je bilo prilagoditi na precej višji nivo, kot je bil v drugi ligi in na kakršnem sem igral pred tem. Zagotovo je svoje dodala tudi poškodba. K sreči je zdaj vse v najlepšem redu, poškodba je za menoj in stoodstotno sem pripravljen na nove izzive," pravi Bobičanec.

Zanj so bili to težki trenutki, v katerih pa je uspel ostati miren. 

"Tako v življenju, kot v nogometu, je težko ostati miren v težkih trenutkih. Mislim, da sem tukaj napredoval in naredil korak naprej. Največ je k temu pripomogla podpora trenerja in strokovnega štaba, ogromno pa mi je pomenila tudi podpora ekipe, ki v takšnih trenutkih še bolj stopi skupaj in pomaga vsakemu posamezniku".

V prvenstvu zadel na štirih od petih tekem

V lanski sezoni je PLTS dosegel dva zadetka in prispeval sedem podaj, tri zadetke je dodal še v pokalu. Začetek letošnje sezone je zanj še posebej uspešen, saj je na svoj konto, po petih prvenstvenih tekmah, vpisal že štiri zadetke in temu dodal še tri asistence. Uspešen je bil tudi v Evropi, kjer je na dveh tekmah z Maccabijem prispeval zadetek in asistenco.

"Mislim, da smo lahko z začetkom prvenstva izredno zadovoljni, saj se s tekmo manj nahajamo na tretje mestu. V Evropi smo dobili dodatne izkušnje, ki nam lahko v prihodnje zelo pomagajo," pove Bobičanec, ki nato pokomentira še svoje predstave:

"Seveda sem zadovoljen. Mislim, da sem dozorel na terenu, prav tako sem izkušenejši za eno sezono odigrano na visokem nivoju. Verjamem, da bom s pomočjo predanosti in popolne angažiranosti na treningih, ohranil takšno formo".

Bobičanca in soigralce danes v Ljubljani čaka derbi kroga, v Stožicah se bodo pomerili z Olimpijo. Muro čaka težko delo.

"Zagotovo nas čaka težka tekma, saj je Olimpija poleg Maribora in Domžal eden največjih slovenskih klubov. Igrajo na visokem nivoju, prav tako imajo zelo kvalitetne nogometaše. Mislim, da glede kvalitete sami ne zaostajamo veliko, kar smo pokazali že večkrat. Pristop bo moral biti pravi, verjamem pa, da lahko pridemo do pozitivnega izida".

Lahko se borimo za lovorike

Tudi danes se obeta črno-bela invazija v prestolnico, kar pomeni, da se bodo Muraši počutili zelo "domače". 

"Kar se tiče navijačev, so fantastični. Dajejo nam dodaten zalet, veliko lažje je, ker jih imamo ob sebi vsako tekmo. Verjamem, da jih ne bomo razočarali".

Pred meseci je priljubljeni Bobi podpisal novo, triletno pogodbo s črno-belimi. 

"O podaljšanju pogodbe nisem veliko razmišljal, saj verjamem v ta projekt in cilje, ki so zastavljeni. Ambicije Mure so velike in upam, da bomo letvico iz sezone v sezono dvigali višje. V Murski Soboti se vidim še dolgo, sem povsem osredotočen na Muro," pravi Bobičanec, ki glede možnosti Mure dodaja:

"Verjamem, da se lahko Mura v naslednjih sezonah bori za lovoriko, bodisi za prvenstveno, bodisi za pokalno. Zagotovo dobro delamo, vsako sezono smo izkušenejši in verjamem, da bomo svoje igre še nadgradili."

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Donroo (nepreverjen)

Bili, pa videli...

Jim Beamm (nepreverjen)

Vsaka mu čast! Bobičanec je že Sobočanec!

noris (nepreverjen)

Ka pa Fejsal ?:)

Starejše novice