Mura je včeraj s 4 : 1 slavila na premierni tekmi v novi sezoni 2. SNL, eden ključnih nogometašev pa je bil Luka Bobičanec, ki je zabil prvi zadetek, ob tem pa prispeval še asistenco za tretji zadetek črno-belih.

Za črno-belimi je prva tekma v novi sezoni, Mura se je s pomočjo štirih zadetkov tudi zavihtela na vrh drugoligaške razpredelnice, kjer bi klub iz Kopališke 45 zagotovo želel ostati tudi po tridesetih odigranih krogih. V klubu so pred začetkom sezone dodobra premešali igralski kader, eden tistih, od katerega se na Fazaneriji pričakuje veliko, pa je Luka Bobičanec, nekdanji nogometaš Nafte, ki se je letos preselil k črno-belim. Na svoji prvi uradni tekmi za Muro je že odprl svoj konto v letošnji sezoni, saj je zabil prvega od štirih Murinih zadetkov na Koroškem.

"Zelo sem zadovoljen, sploh po takšni tekmi. Ni se bilo lahko zbrati po tekmi v Beltincih, kjer smo pokazali nekoliko slabšo igro. Videlo se je, da smo bili takrat nekoliko utrujeni, tokrat pa smo pokazali svoj pravi obraz in najavili kandidaturo za najvišja mesta. Sploh s temi igralci, trenerjem in upravo verjamem, da nam bo uspelo doseči zastavljene cilje," je po srečanju povedal Bobičanec, ki je v lanski sezoni branil barve Poleta iz Svetega Martina na Muri in dosegel 31 zadetkov.

Mura je sezono kot že rečeno začela s štiri zadetki, kar je na uvodu zelo pomembno, sploh za napadalce, ki živijo od zadetkov. "Na treningih dosti treniramo na zaključkih, tako z glavnim trenerjem, kot s pomožnim trenerjem. Tokrat je šlo v gol tisto, kar je moralo iti v gol, čeprav bi lahko brez težav zabili še kakšen zadetek. Toda tudi s temi štirimi zadetki smo zelo zadovoljni, najbolj pomembne so tri točke," pravi krilni napadalec Muri.

Atmosfera v Muri boljša kot pri Nafti

Bobičanec je pred časom branil tudi barve lendavske Nafte, kjer je na dvanajstih tekmah zabil kar trinajst zadetkov. Nafta je bila ena epizoda, pravi pa, da se v Muri počuti precej bolje kot se je v Lendavi.

"Moram povedati, da je atmosfera in vse ostalo v Muri veliko boljše kot pri Nafti. Veliko bolj sem zadovoljen v Murski Soboti in komaj čakam peti krog, ko se bomo z njimi pomerili v Lendavi. Upam, da bomo pokazali pravi obraz in tisto, kar smo zmožni. Toda gremo tekmo po tekmo," zaključi Bobičanec.

FOTO: nsmura.si

Smiljan Kuhar

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
aaaqwert (nepreverjen)

Na tekmi bi bilau vsaj 100 navijačov Mure več, samo so iskali mesto z imenon Fužinar, pa so ga nej mogli najti... Par Gringosov je cilau odišlo v Ljubljano na Fužine, pa so tan iskali stadion...

Bronko (nepreverjen)

Kozara pa nišče nigdar ne omenja...??

njiva

Bobičanec ti si pravi sobočanec zaj še moremo Vinkoja se spraviti k Muri te pa bo čestitke za tekmo idemo tak dale

Šimundža (nepreverjen)

Ja, ti se pravi nogometaš... če bi imel vsaj malo pameti (pa se tu fejst deficitaren) bi znau, ka so takše izjave totalno nehigienične. Tou tvoji kolegi( ka majo IQ za 40 vekši od tvojoga) ne delajo, si opazo? Nej si.

Šjor Božo (nepreverjen)

1. tekma pa že cela norišnica ;)

Mura je večna (nepreverjen)

Že pa se oglašajo Turbaši, posralo se van je 1 nula, bolij vas ka je Mura za vas gigant vij pa navadno hlapčeki mMdžarov.

Šimundža (nepreverjen)

Štera "Mura" to je gigant? Pa nika neščen grdoga praviti prejk MUrinigo rezultata, pa naj jeh ma še ogromno samo ti se pa tudi ne slini s klubon šteri sakšotelko časa propadne.

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

cofek (nepreverjen)

Ko je jezik hitrejši od pameti..kaj mu je tega bilo treba? Kam bi prišli vrhunski igralci, če bi dajali tako nepremišljene izjave? Človek si je nakopal sovražnike, a je bilo vredno'?

A79 (nepreverjen)

Kakšne sovražnike? Človek ima pravico povedati kako se je ali se v klubu počuti. Tisti, ki mu to zamerijo, imajo inteligenco na ravni Papio anubisa.

In reply to by cofek (nepreverjen)

soboški cime (nepreverjen)

Zelo rad imam žogo, ker z njo igram nogomet in dam gol.

Starejše novice