Žiga Laci je bil v preteklosti pomemben člen mladinskih reprezentanc Slovenije, zaigral je tudi za mlado izbrano vrsto. Bi lahko lahko bivšega upa Mure Sloveniji v prihodnosti speljala Madžarska?

Za Žigo Lacijem je sezona mešanih vtisov. Povratek v domovino se ni posrečil, saj je jeseni zaradi težav s poškodbami le enkrat zaigral za Koper, pozimi pa se je vrnil v Atene.

Spomladi je igral za drugo ekipo AEK-a in s strani spremljal uspeh članskega moštva, ki je slavilo tako v prvenstvu kot v pokalu in osvojilo dvojno krono. Dvajsetletnik je z drugo ekipo rumeno-črnih nastopal v drugi ligi in vknjižil 14 nastopov.

Osrednji branilec ima kot član generacije 2002 še vedno možnost, da nastopa za reprezentanco do 21 let, dres katere je doslej oblekel že trikrat, nazadnje novembra 2021, ko so Slovenci v Kopru premagali Albanijo.

Laci je bil del mlade izbrane vrste tudi v nadaljevanju kvalifikacij za evropsko prvenstvo U21 2023, a na petih preostalih tekmah ni dobil priložnosti za igro. V letošnji sezoni je Prekmurec izpustil tudi vseh pet pripravljalnih tekem zasedbe Milenka Aćimovića.

Pred kratkim pridobil madžarski potni list

Bo mladenič iz Dobrovnika tudi v prihodnje na voljo reprezentanci Slovenije? Spletni portal Planet nogomet poroča, da je mlajši od bratov Laci - starejši Luka zdaj igra za domači Dobrovnik - pred kratkim prejel madžarski potni list in s tem tudi možnost nastopa za reprezentanco vzhodnih sosedov.

Bivši up Nafte in Mure je sicer že nekaj časa na madžarskem radarju, kar potrjujejo tudi zapisi v tamkajšnjih medijih. Pred časom je o njem z izbranimi besedami spregovoril priznani trener Laszlo Bölöni, ki je v preteklosti vodil Romunijo, Sporting, Rennes, Monaco, Standard Liege, Lens, PAOK, trenutno pa je trener Metza.

Bölöni, sicer romunski Madžar, ga je kot strateg Panathinaikosa pobližje spoznal v sezoni 2020/21, v kateri je Laci kljub mladosti zbral 12 nastopov za prvo ekipo AEK-a:

»Najprej mi je v oči padel njegov madžarski priimek. In nato seveda tudi igra. Je odličen, nadarjen in predan branilec, ki dobro pokriva. Čeprav je visok skoraj dva metra, gre za hitrega in eksplozivnega igralca, ki je okreten in ima odlično levico. O njem sem seznanil tudi pristojne pri madžarski zvezi, vse ostalo pa je na njih,« je Bölöni že pred dvema letoma dejal za Nemzeti Sport.

Kot še pišejo pri Planet nogometu, so ga Madžari že želeli povabiti v člansko reprezentanco, a nogometaš tedaj še ni imel urejenih vseh potrebnih dokumentov. 

Bo to opozorilo za Nogometno zvezo Slovenije? Nenazadnje je Laci v času, ko mu je služilo zdravje, nase opozoril v najmočnejšem grškem prvenstvu in dokazal, da gre za nadarjenega branilca.

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
cunea (nepreverjen)

Ne razumem uprave NŠ Mura da z takšno lahkoto izpušča iz rok take talente. Laci, sedaj slišim še Števanec, prej Antolin. A jih imamo res toliko mladih, perspektivnih da jih lahko prepuščamo drugim mi pa od drugih pobiramo njihove mladince. Laci, Antolin, Ratnik, ... če bi to takrat znali zadržati, ne bi bilo potrebe voziti povprečnih tujcev. Vsekakor ne razumem načina razmišljanja vodilnih, ki so jih polna usta dela z mladimi, med prsti pa jim spolzijo največji talenti.

km (nepreverjen)

Fučka se njim za mlade Prekmurce, glavno da kupijo tretjerazredne srbe !

In reply to by cunea (nepreverjen)

realnoo (nepreverjen)

josipa broza

In reply to by km (nepreverjen)

Prekmurski (nepreverjen)

Pa kak med prsti? Decko je bil odani za takrat najvecjo odskodnino v zgodovini kluba. Z Antolinom se zna, kak je sou iz kluba, Ratnik je pa Muro zapusto že prle kaj je bil sploh star 16 let (in bi lehko sploh spilal za clane), pa je tudi v Maribori zdrzal samo eno sezono.

In reply to by cunea (nepreverjen)

VojkoZMajolko (nepreverjen)

Zakaj bi na silo držal igralce, ki imajo željo po odhodu? Kako bo ta igralec motiviran? Kakšna bo pripadnost klubu? Ali bo imel željo, da se kadarkoli vrne v klub? V takšnih primerih se je potrebno dogovoriti tako, da so vsi zadovoljni - igralec, nov klub in stari klub (odškodnina). Je pa vprašanje ali so ti odhodi dolgoročno prava pot za igralca. Uspe samo redkim izjemam. Za ostale pa bi bilo boljše, če bi še kakšno sezono odigrali v Sloveniji. Razni "managerji" so uničili kar nekaj perspektivnih igralcev.

In reply to by cunea (nepreverjen)

MURA BALKAN (nepreverjen)

Toliko talentov je bilo pa Mura ni pokazala zanimanja skupaj vlači balkance zato klinc gleda tako Muro.

In reply to by cunea (nepreverjen)

Tiguannn (nepreverjen)

Ziga kakor koli se bos odlocil, vse dobro ti zelim! Clovek in celotna druzina na mestu!!!!! Za vzgled drugim!

Alo (nepreverjen)

Niti promil v njen nega mađarske krvi... Telko zna mađarski zato ka je iz dvojezičnoga dobrovnika...

Ofeden (nepreverjen)

Tij glih znaš... mogouče jo maš tüdi ti pa sploj ne vejš...
Pitaj enoga naključnoga ljubljančana, primorca, gorenjca...če smatra Prekmurce za Slovence...
In ti misliš ka si Slovenec? In te si kaj boukši kak ostali narodi?
Ges v momenti menjan slovenski pasoš za madžarskoga...

In reply to by Alo (nepreverjen)

Prekmurje ni m… (nepreverjen)

Menaj čim prej pa beri Madžarske novine, da bo tu gor mir.

In reply to by Ofeden (nepreverjen)

pleskavic (nepreverjen)

OČA SE TRUDI DA REKLAMIRA SVOJEGA SINA KATERI TRI LETA SKORO NI IGRAL.

. (nepreverjen)

Pa kak de špilo v reprezentanci či niti v klubi ne špila, vej ne filozofejrajte.

sokolec (nepreverjen)

Vej pa pri Nafti ne prijde v 1. postavo

Brush Carter (nepreverjen)

Ne nasedajte,nategujejo vas vsi mediji,njihovo delo je širjenje laži,vi pa navadite na ta vržen čount pa glodate kot budale edne!

AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

No, tako je to ko ti Srbska mafija vodi NZS. Mijatović ni naredil ampak res nič pametnega za SLO nogomet. Banda pokvarjena. No, je pa res, da Laci tudi ni neki ekstra klasa. Pa vseeno.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice