Na Ptuju so se na 61. državnem tekmovanju pomerili najboljši slovenski orači, istočasno pa se je odvijalo tudi 23. državno tekmovanje biotehniških šol v oranju. V slednjem so se najbolj izkazali ravno dijaki Biotehniške šole Rakičan.

Najboljši orači so se pomerili v oranju strnišča in ledine s tekmovalnimi plugi, ženske pa v spretnostni vožnji s traktorjem. Državno tekmovanje je potekalo pod pokroviteljstvom mag. Dejana Židana, ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Podobno kot lani, sta primat najboljšega tudi letos potrdila Anton Filak iz Bele Krajine in Igor Pate z Dolenjske. Prvi je slavil oranju s plugom krajnikom, drugi pa z obračalnim plugom. Ekipno je prvo mesto pripadlo Belokranjcem, drugi so bili Dolenjci, tretji pa Posavci.

Na 23. državnem tekmovanju dijakov biotehniških šol so se še posebej izkazali dijaki in dijakinje Biotehniške šole Rakičan. Ta je namreč ekipno osvojila prvo mesto, tudi posamično pa so imeli med zmagovalci svoja predstavnika. Romana Kumin je slavila v kategoriji oranje s plugom krajnikom, Tilen Vogrinčič pa je bil najboljši z obračalnim plugom.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Tujec 2

Čestitke za dobre uvrstitve. Če imamo njive, moramo imeti tudi dobre orače.

Starejše novice