Včeraj smo poročali o prav neverjetni zgodbi Bena Misje, katerega uspehi na taekwondo tekmovanjih naj bi bili izmišljeni. Zdaj pa se je na navedbe v medijih za Sobotainfo odzval glavni akter zgodbe.

Beno Misja pravi, da se je dejansko udeleževal različnih taekwondo turnirjev, za katere je vseskozi mislil, da so uradni. Tako so mu namreč zatrjevali njegovi trenerji, ki naj bi jih v preteklih dneh tudi kazensko ovadil. Sam pravi, da je bil žrtev prebrisanih mednarodno organiziranih manipulantov. Njegovo izjavo objavljamo v celoti.

"V letih 2014 do 2020 sem se dejansko udeleževal različnih taekwondo turnirjev, tako v Sloveniji, kot v tujini, kar je bilo zapisano tudi v medijih. Na omenjenih turnirjih sem dosegel tudi uspehe, ki so bili predstavljeni javnosti.

Pomembno je poudariti, da sem šele po prejetem dopisu Taekwondo zveze Slovenije z dne 8.2.2020 in na podlagi ugotovljenih okoliščin oziroma dejstev ugotovil, da sem bil žrtev prebrisanih mednarodno organiziranih manipulantov.

Dejstva, ki so mi bila predložena s strani, po moje, mednarodno zelo dobro organizirane "kriminalne združbe", so že od leta 2014 povzročile to, da sem brez moje vednosti tekmoval na organiziranih turnirjih, ki niso bili uradno registrirani kot kakršno koli tekmovanje pod okriljem Taekwondo zveze Slovenije. Domnevni člani te združbe so bili tudi J.M., J.J. (kot moja licencirana slovenska trenerja), kot tudi italijanski državljan S.P., ki se je predstavljal kot trener Hwarang teama iz Verone. Ves čas so prej navedene osebe (glede na organizacijo teh tudi mednarodnih turnirjev) skupaj z drugimi, zaenkrat meni nepoznanimi osebami ter po mojem mnenju s kaznivimi dejanji, delovale na način, ki je bil zavajujoč. To pomeni, da so trdili, da sem nastopal na turnirjih, ki so bili uradni in sem dejansko tudi prejel priznanja po opravljenih borbah. Te so bile predstavljene kot borbe uradno obstoječih taekwondo organizacij.

Na opisanih taekwondo tekmovanjih sem dejansko nastopal kot borec in si na njih pridobil tudi vam kot medijem zatrjevana priznanja. Ta pa, navkljub vloženemu trudu, na mojo škodo, niso šteta kot uradna priznanja.

V skladu z znanimi okoliščinami sem zoper vse prej znane navedene osebe, ki so se predstavljali kot J.J., J.M., in S.P., dne 16.2.2020 podal kazensko ovadbo pri pristojnih organih.

Upoštevajoč vse zapisano poudarjam, da se v omenjenih dejanjih nisem okoristil, ampak sem bil zgolj izigran. V nasprotnem primeru se namreč ne bi javno in medijsko izpostavljal, obenem pa ne bi želel namerno oškodovati kogar koli od tistih, ki so verjeli v moje uspehe (župan, podžuan, občinski svetniki in drugi občani, ki so vame verjeli in me ves čas spodbujali). 

V zvezi z navedenimi informacijami, čeprav vem da za nastalo situacijo nisem kriv, pa se tudi vsem prizadetim institucijam, organizacijam, kot tudi svojim podpornikom, še enkrat iskreno opravičujem".

Preberite še

Komentarji (54)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
taichi (nepreverjen)

Če ne drugo ima domišljijo na vrhuncu

Lendavski Fantomas (nepreverjen)

Kapo dol! Zgodba se nadaljuje ... Grem si zdaj pripravit kokice.

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Vidite ta njegova izjava je posledica brc,ki jih je dobil toliko v betico. 😁😅😂

MadaFaka4rill (nepreverjen)

Ste pravle ka oča odvetnik? Hmmmm.... Izjava je že temu primerna, kak tude ovadbe ki sledijo....

karel55 (nepreverjen)

mati pa bla sodnica, zaj pa notarka. Na lendavinfoji se še omenja njegova pokojna sestra. Pa kake veze ima ona s tem! blondinec pač.

In reply to by MadaFaka4rill (nepreverjen)

Helga (nepreverjen)

Ma full predispozicije za borilnega športnika. #sarkazem

afta he (nepreverjen)

Oprostite doživel sem taki nokdaun da se iz njega še nisem zbudil. Zato ne vem kaj delam.

Sobočanc (nepreverjen)

Hahaha telenovela se nadaljuje.

Naprej Slovenija (nepreverjen)

16. 2. 2020 je bila nedelja. Pristojnih organov ni bilo v službi

Naprej Slovenija (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

sobota!

In reply to by Naprej Slovenija (nepreverjen)

aaaaaaaaaaaaaaaaa1 (nepreverjen)

Pa ka tej mijsli ka smo mij si bumbari kak un. Kazensko ga ovaditi ka se nede več nouri delo.

Tulipipan (nepreverjen)

Taekwondo neje glih neksi sport ge bi se pejnaz obraco...odavli ti to mlajsin.

Teknadom (nepreverjen)

Vsak, ki se kolickaj ukvarja z borilnimi vescina ve, da se dandanes vse da preveriti na spletu, zvezah itd.... Govoriti v smislu vsi so me zavajali je smesno.... Pred leti je bila podobna afera v Ms v karateju ko so doloceni starsi devetletnikov veselo razlagali, da so njihovi otroci nosilci svetovnih medalj.... Seveda se je pozneje izkazalo, da so sli na navadno tekmovanje v tujino kjer je organizator dal gor napis, da je svetovno prvenstvo.... Lahko nategujes obcino in medije ampak sam za sebe pa dobro ves kje in pod katerim okriljem nastopas.... Je pa res, da se zadnje case v borilnih sportih ustanavljajo dodatne zveze itd. z namenom pobiranja denarja, prodajanja megle in podobno... In tam se ponavadi dogajajo take stvari... Seveda z vednostjo trenerjev.... Pa tale je ze tudi prestar, da ne bi vedel kaj se dogaja..

ms22 (nepreverjen)

Nobena afera ni bila v karateju v MS, svetovno prvenstvo je organizirala WUKF zveza in tekmovalci so nastopali in dosegali rezultate...

In reply to by Teknadom (nepreverjen)

Marko. S (nepreverjen)

Namerno si izpustil da je uradna zveza v sloveniji kzs, ki je vclanjena v wkf in je kot taka edina priznana iz strani olimpijskega komiteja? WUKF pac to ni.... Si pa verjetno eden izmed tistih starsev kateri ste potem klicali na sportno zvezo im se cudili zakaj ni kategorizacij in podobnega pri devetletnikih....

In reply to by ms22 (nepreverjen)

ms22 (nepreverjen)

Tekmujejo tudi v karate zvezi Slovenije z odmevnimi rezultati..

In reply to by Marko. S (nepreverjen)

Juhica (nepreverjen)

Wkf je res največja zveza, takoj za njo pa je wukf. Na žalost he v njej tudi Javoršek, pri toliko različnih stilih in domacem ocenjevanju ter pomanjkanju kvalitetnega kadra, se pač ustanavljajo različne zveze. Boks?

In reply to by Marko. S (nepreverjen)

Ringarajajaja (nepreverjen)

Kaksna zveza? WUKF? Ka je to? Javorsek mafija? Sorry samo ce mas v saki kategoriji 3 tekmovalce, ni to noben uspeh. Na WKF tekme nebi nikoli prisli, tudi ges si lejko zmislen nekso blesavo zvezo pa si sam organizeran tekmo pa mo svetovni prvak Muraszombat World Jui-jitsu Shotokan Talige zveze.

In reply to by ms22 (nepreverjen)

License to kill (nepreverjen)

Saj mi je vseeno in nimam kaj dosti pojma o vsem, ampak se mi zdi po nepotrebnem takoj obsojati. Zakaj?
Karkoli treniras imas ti ali starsi s tem stroske: placevanje clanarine, opreme, prevozi...
S cim bi se pa naj on okoristil? Je dobil kaksno hudo financno donacijo, da se je s tem okoristil? Tiste pokale in medalje, plakete..., kaj - lahko drago kje prodas? Vau! Bon jaz tudi dal svojo "srebrno" medaljo iz OŠ na Bolho.
Po komentarjih sodec o njegovih starsih, dvomim, da bi nucal ta drobiz.
Decko je treniral, zivel s tem bole zdravo kak mij vsi stenkasi tu. In bil verjetno ponosen na svoje dosezke. Saj se v njegovem primeru ne gre za imaginarno papirnato prevaro. Je treniral in se dejansko udelezeval tekmovanj.

Pa se ena stvar, ki mi kot sportnemu nenavdusencu (dejansko ne spremljam nobenega športa po TVju), ni bila nikoli jasna pri raznih sportih, recimo pri raznih borilnih sportih, tenisu in se cem. .. Obstaja toliko razlicnih svetovnih kategorij za vse to, toliko razlicnih lestvic prvenstva kot so: WTA, WTF, SHTF..., hahaha, kdo bi vse to locil in preverjal. Ja svetski majstori v vsaki drzavi, kontinentu, kje se ne vse.
No, meni je vse to pri tej zadevi bolj tragicno, zdaj, ko sem prebral oba clanka.

trenirka (nepreverjen)

Jaz nikogar ne obsojam. Če je podal ovadbe, bodo ustrezni organi zadeve preverili.

heh (nepreverjen)

hjoj kak toti idot sanja .....vse laž ...povej raje da si luzer in je zgodba končana ne da dalje nalagaš kar neki

Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

In že pa, nihče neje kriv, jaz pa še najmanj!
Banda lažovska vsi vküp!

Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

Ovadbo naj da zoper sebe in svojega ateka, ker so glij ona dva glavna akterja v ton umazanem poslu!

heh (nepreverjen)

License to kill ej ti ne na pamet...kje si ti njega vido kaj trenirat??

pejtek (nepreverjen)

Podobne zgodbe so tudi v karateju. Recimo, karate kluba MS vozi po raznih "no name" tekmovanjih dvomljivih federacij, ki niso v okviru uradne WKF oz. slovenske KZS. Zakaj? evo, razlaga. Trenerji so vedno med sabo povezani. En klub/trener organizira tekmovanje, drugi mu pripeljejo čim več otrok na turnir. Starši seveda plačajo prevoz, štartnino za tekmovanje, kupijo opremo, itd. Ves ta biznis okrog tekmovanja obvladujejo trenerji. En takšnih maherjev je recimo Ljubo Javoršek iz MB, v zadnjem času bolj znan po izkoriščanju delavk/šivilj v lastnem podjetju. Povezan z soboškim trenerjem, Javoršek organizira tekmovanje, soboški trener pripelje čim več otrok na tekmovanje. Naredijo reprezentanco Slovenije, ki je seveda "nelegalna", staršem pa vsilijo draga potovanja na tekmovanja v tujino (Italija, Anglija, itd), starši morajo kupiti "kvazi" reprezentačno opremo, trenirke, jopice, itd. In pri vsaki od teh stvari imajo svoj piskrček trenerji, ki iz tega delajo dober biznis. Verjamem, da je dečko več vlagal kot dobil, ne verjamem pa da ni vedel da ga vozijo po dvomljivih tekmovanjih. Preveč lepo se namreč sliši da je evropski prvak, saj nihče ne ve da ta federacija v svetu nič ne pomeni ali mogoče sploh ne obstaja. Kdo pa to preverja! nenazadnje ima tudi karate klub MS kar veliko svetovnih prvakov med svojimi člani!

Karateka (nepreverjen)

Se podpisem pod ta komentar... Podoben primer najboljse sportnice v Beltincih.... V karateju kao peta na svetovnem, Slovenska reprezentanca je pa sploh ne pozna.....

In reply to by pejtek (nepreverjen)

nedela (nepreverjen)

Delno maš seveda praf, nej pa čista.
Karate je itak posebna sorta, ge maš en küp različnih zvez, večinoma skreganimi med sebof in saka priznava samo sebe, vse drüjge so po njüvo nej prave. Tüdi zatou karateja nemaš na olimpijskih igrah (na naslednjih de prvič!), ker so se že same zveze med sebof nej mogle zgučati niti okrog pravil.

Je pa Karate klub MS tüdi član Karate zveze Slovenije in verjetno tan poznajo tüdi bougše tekmovalce iz Sobote.
Na tekmovanja pa soboški odijo večinoma samo tiste pod okriljon WKSA (del šteroga je seveda tüdi Javoršek z vsejmi svojimi sumlijvimi rabotami). Deca seveda vesejlo trenejrajo, starši pa plačüvlejo medalje in sponzorejrajo tekmovanja - drüjgih pejnez itak v karateje nega. Kelko pa ena medalja s svetovnoga pod okriljon WKSA ali pod okriljon WKF vala, je pa drüjgo pijtanje. V posameznoj kategoriji na takšnon svetovnon prvenstve je včasih tüdi samo par ali pa samo eden tekmovalec, tak ka je včasi za medaljo zadosta, ka si tan :) Tou seveda nišče ne omenja!
Je pa Beltinska gvušno bougša od enoga küpa karateistk v svojoj kategoriji na WKSA turnijraj, ge bi bijla v WKF pa nišče ne vej, ker tan ne nastoupa.

In reply to by pejtek (nepreverjen)

Karateka (nepreverjen)

Se popolnoma strinjam z komentarjem... Je pa vseeno malo narobe ce nekdo gre na neko svetovno in je sam v kategoriji ali sta dva ali trije....Navsezadnje nima veze....Pa se potem predstavi v javnosti kot neki oh in sploh sportnik... In verjetno je tudi pri tem decku nekaj podobnega...

In reply to by nedela (nepreverjen)

License to kill (nepreverjen)

"Heh"... Isto kak verjetno ti - nindri. Pac kak je potrdo en komentator doli ki se bolje spozna na to... Je prevec zvez, federacij, ki si lastijo sampionske nazive

Karl Marx (nepreverjen)

Bole kak tej dečko se je obrukala občina Lendava pa njeni župan, veliki častilec vogrskoga upokojenega fuzbalejra iz Felcsuta, pa častnoga prištinskoga doktorja z biličastof glavouf. Lendavčani, rejsan ste si rejdnoga kekeca z volili za župana.

ms22 (nepreverjen)

To prvenstvo je organizirala karate zveza WUKF in tekmovalci so nastopali in dosegali rezultate... športnica je nastopala tudi na tekmah v organizaciji KZS in dosegala odlične rezultate, ... katerim se model zgoraj niti na daleč ni približal..

Karateka (nepreverjen)

Pokazi rezultate? Kje na kzs jih lahko najdemo?

In reply to by ms22 (nepreverjen)

pejtek (nepreverjen)

Zadnje državno prvenstvo KZS (gledam uradne podatke KZS) - iz karate kluba MS, ki ima registriranih pr. 100 članov so se tekmovanja udeležili le trije (3) tekmovalci, dosegli eno srebrno medaljo. Državno prvenstvo KZS za člane in člancie - KKMS ni imel udeleženca.
Teh resnih tekmovanj v organizaciji KZS, kjer je konkurenca močna in se pokaže kvaliteta dela v klubih, se sobočanci udeležujejo le redko ali zgolj z nekaj tekmovalci. Ko pa je tekmovanje v WUKF ali WKSA zvezi pa je udeležba močna, tudi 20 ali več tekmovalcev. Je pa konkurenca na teh tekmovanjih slaba, že prijava na turnir ti avtomatsko zagotovi medaljo, pogosto je v kategoriji le 1 tekmovalec in brez borbe se doseže 1. mesto in zlato medaljo. Otroci tega seveda ne vedo in ne razumejo, trener pri otrocih vbuja lažen občutek odličnosti, starši pa so pripravljeni še naprej drago financirati udeležbo na tekmovanjih in plačevati treninge. Kako lepo se je pohvaliti da je njegov otrok državni/evropski/svetovni prvak - saj laična večina ozadja ne pozna.
In krog se vrti, "show must go one".
In na osnovi teh "kvazi" rezultatov se kasneje tudi delijo sredstva iz občinskega proračuna, namenjena za delovanje klubov. Več dobrih rezultatov pomeni več točk, več točk pomeni večji del občinske pogače. Občina seveda ne preverja verodostojnost športnih rezultatov in kje in kako so bili doseženi. To, kar pa je še najbolj moteče je da trenerji sploh ne živijo po principih in vrednotah karateja, tega tudi ne prenašajo na otroke.

In reply to by Karateka (nepreverjen)

Marko. S (nepreverjen)

Vsa cast za komentar! Eden redkih, ki razume zakaj se gre.... Seveda pa je starsem tezko ko slisijo, da njihov sampioncek pravzaprav ni sampioncek ampak ga je nekdo izkoristil.....

In reply to by pejtek (nepreverjen)

bossmann (nepreverjen)

Isto je pri plesi. Je malo čudno, ka ma en Zeko iz Sobote, telko evropskij in svetovnij prvakov.

Plesalec (nepreverjen)

Dva kluba si vkup zgucita pa napravita svetovno... Starse se oguli tak ka kredit zemejo... Glavno ka hcerka na svetovnon plese ge je 37 disciplin pa je saksa sama sebi prvakinja

In reply to by bossmann (nepreverjen)

Sobocanecples (nepreverjen)

Nej pozabiti ka zeko biu v karateji neuspesen.... Te pa presedlal na ples ge je uspesen.... Oziroma kak gledas na to..... Za sebe sigurno dobro zna

In reply to by bossmann (nepreverjen)

Boksar (nepreverjen)

Ges mislin ka dejansko v tekvandoji, pa karateji pa kikboksi si vkuper malo nakladate pa spilate nekse prvake... Te pa stemo ka dve borbi nesce zmaga pa svetovni prvak... Pa si neksi vrhunski sportniki pa trenerate 3 krat na teden.... Skoda teh pejnez... Rajsi naj se da za fuzbal

Juhica (nepreverjen)

Oprosti, ampak fuzbaleri pac niso neki ekstra športniki, kar se dokazuje dnevno v primerjavi z amaterskimi karateisti tudi iz "neuradne" zveze, čeprav so vsi registrirani tudi pri karate zvezi slovenije.
Če ne verjameš, idi na gimnazijo pogledat fuzbal manjake...

In reply to by Boksar (nepreverjen)

razbijalojozek (nepreverjen)

se strinjan s teuf...karateiste pa fuzbalere lejko denes v isti kos...50 kilski sminkeri...eni se valjajo po igrisci eni pa skacejo nekaj kao v katah....Edino ka ma formo v ms je rokoborba,judo pa recimo kikboks pa boks...se ostalo kmica

In reply to by Juhica (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Vsepovsedi lopovi. Zdaj naj še verjamem, ka je kakšnih pet let nastopal na nekakšnih ilegalnih turnirjih. Mogoče pa je bilo evropsko prvenstvo v lendavskih goricaj.

Hehehhe (nepreverjen)

Bravo.... Sposro san se od smeja

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

gost 8 (nepreverjen)

Pri cejloj zgodbi smo torej ugotovijli, ka naše občine lejko napela sakši što ma pet minut časa. Tej debili so sploj nej preverili nika, samo so njemi dali najvejkša občinska priznanja pa plakete. Tou nan jasno povej, ka na naših občinaj sidijo velki nimacke šteri nemajo pojma o niti enoj stvari. Če jih je lejko eden mladi dečko tak gor napelo, pomejni ka jih lejko napela sakši. Spoumnin se pred lejti je bil na občini Moravske Toplivce nekši Šved, šteri se njin je predstavlo, ka je velki investitor pa ka de vložo velke miljoune v Rimsko Čardo. Dva kedna so ga gostijli kak krala, spao je v najboukših hotelaj, đo je najbouško hrano, vse na stroške občine. Tip je lipou odišo domov, račune je morala plačati občina, na zadnje se je izkazalo ka tip nema niti dinara pejnez, ka je fse fküper lipou naterjgno. Pred nedavnin je eden gor napelo občino Turnišče, ka de delo tovarno električnih avtomobilov za 17 miljounov evrov. Teoci so mislili, ka lejko za posranih 17 miljounov napraviš tovarno električnih avtomobilov. Nika njin j nej bilou sumljivo. Dejstvo, ka je Elon Musk za svojo tovarno v Kaliforniji dal 150 milijard evrov njin je nika nej povedalo. Takših primerov je na naših občinaj kelko ščejš.

bograč (nepreverjen)

Laže isto kot politiki

Tihi (nepreverjen)

He he, dobro bi bilo, če bi vsaj nastopal redno ali bil vsaj prijavljen v zvezi Slovenije, tako pa, same besede..tako pa bolj za šalo

License to kill (nepreverjen)

Haha, fcera san pelal enoga fejst sumljivoga tipa, prejk prevozov. org. (seu je dalje za Varsavo urejat stvari, ker so tezave z dobavo iz Kitajske:) Zivo je ze seposedi po Sloveniji. Pravo ka je v Trnisci kupo hiso in ka do tan zidali, ka ze delajo to fabriko. Sem bil v nedeljo doma, v blizini, pa nic ne vem o tem in sem tudi skepticen do vsega dokler ni postavljeno in ne obratuje.
Vem, sam skrenil od zadeve, ki se komentira...
Ampak v mnogih obcinah, kot tudi tu, v UKCju je v pisarnah zaposlenih polno ljudi, ki so bolj ali manj namenjeni sebi ali zelo ozkemu krogu ljudem katerim lahko služijo - drugace pa furajo brezvezne projekte in podeljuje plakete in nagrade zaradi svojoga obstoja, nej ka bi jim bilo mar za dejanski hasek zadeve ali dosezek nagrajenega.

loper (nepreverjen)

haha, tip je notoricni laznivec. kako se je udelezeval turnirjev, ce sploh ni registriran. predlagam mu da zacne pisati pravljice, ker somisljija mu dela na polno.

PepG (nepreverjen)

Malo ste me šokerali za Karate klub MS.... Kak čundraš san par let tan trenero, pa se nejso takše svinjarije dogajale.

Karateka (nepreverjen)

Ka mislis ka starso rajsi cujejo pa povejo? Ka sin drzavni pa evropski prvak ali pa ka trenira pa mu ne gre ampak je vztrajen? Trbej se po fejsbuki hvaliti kak je dober ali dobra.... Treneri tomi sledijo pa dajo vsem ka zelijo, starsi pa posledicno odprejo toslin pa vse to placujejo... In svet se vrti naprej....

In reply to by PepG (nepreverjen)

Czd (nepreverjen)

Starši plačujejo v vseh športih za tekme, opremo... Ne samo v karateju. Bi pa lahko imeli katero borilno veščino že kot obvezni predmet v osnovni šoli. Npr. judo. Tako kot imajo to nekatere druge države...

upornik (nepreverjen)

V Franciji je karate baje vključen v šolski sistem. Karate je baje najbolj koristen za razvoj otroka v fazi odraščanja, dela na vse mišice telesa, izboljšuje ravnotežje, motoriko, ...

In reply to by Czd (nepreverjen)

Judoist (nepreverjen)

V Franciji je v šolah poleg telovadbe v solski sistem vkljucen judo. Judo je tam za nogometom drugi najstevilcnejsi sport. S tem pa da ne moremo primerjati Francije z Slovenijo..... Tudi pri nas je judo organiziran dosti bolj profesionalno....

In reply to by upornik (nepreverjen)

Risto Kubura (nepreverjen)

Moj stari oče se je že spet ukozio, saj prihaja začetek sezone balinanja.

Amanda (nepreverjen)

Dooes your website have a contact page? I'mhaving problems locating it but, I'd like to shoot you an e-mail.
I've got some creative ideas for yoyr bllog you might be interested in hearing.
Either way, great site andd I look forward to
seeing it expand ovfer time. Сиалис орал джелли купить Viagra Super Active

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice