Foto: Bobo
V kajaku in kanuju je bil danes v Tokiu na olimpijskih igrah podeljen prvi komplet medalj. Sloveniji je zlato medaljo priboril kanuist Benjamin Savšek.

Novo slovensko zgodbo je na poletnih olimpijskih igrah spisal 34-letni kanuist Benjamin Savšek, ki se je danes okitil z zlato medaljo ter tako svoji karieri postavil piko na i. 

Savšku je tako po naslovu svetovnega in evropskega prvaka manjkala le še olimpijska medalja, ki si jo je danes priboril na veličasten način, saj je drugo uvrščenega francoza Lukasa Rohana ugnal za več kot tri sekunde. Na tretje mesto se je uvrstil Nemec Sideris Tasiadis, ki pa je za Savškom ostal že za več kot pet sekund.

V polfinalu je sicer nastopilo 15 čolnov, v finale pa se je prebilo deset najhitrejših. Najboljši čas je dosegel Francoz Martin Thomas. Savšek se je dotaknil enih vrat in v polfunalu osvojil peto mesto.

 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nikatetika (nepreverjen)

Mi SLOVENCI!!!!

realnoo (nepreverjen)

ko se vrnes na letalisce hitri test 30eur. Ce noces te poslejo v obvezno karanteno za teden dni. Po tednu dni imas moznost brezplacnega testiranja...SAMO DA TI DENAR POTEGNEJO!

IN JA MI SLOVENCI SELJAKI KATERI DALJE OD SPORTA NE VIDIMO.

SPORTNIKI PA CELOTEN CAS LEPO TURISTE IGRAJO. CELO PREDNOST SO IMELI PRI CEPLENJU PRED DOLOCENO RIZICNO SKUPINO!

JEB* SE MENI ZA SPORTNIKE!

In reply to by Nikatetika (nepreverjen)

ferdopijše (nepreverjen)

VEJPA IDI VEN IZ SLOVENIJE IN PUSTI ŠPORTNIKE IN NAS KI NAVIJAMO ZA NJIH PRI MIRU...
PA TI BO V ŽIVLJENJU FČASI LEPŠE!

In reply to by realnoo (nepreverjen)

Starejše novice