V Beltincih še sestavljajo kadrovski mozaik za prihodnjo sezono, ko bodo prvič po letu 2000/2001 nastopali med drugoligaši.

Pomurje bo imelo med drugoligaši dva svoja predstavnika. Soboško Muro, ki se seli rang višje, bodo zamenjali "žuti" iz Beltinec.

V klubu so takoj po zaključku prvenstva začeli sestavljati igralsko zasedbo, prvi dve okrepitvi so tako predstavili že v ponedeljek. V Beltincih bosta v prihodnje igrala Žiga Šumak in Patrik Raduha.

Dvajsetletni Žiga Šumak je otrok Veržeja. Tam je oddelal vse mlajše selekcije, nato pa se prvič med člani preizkusil v dresu Ljutomera. Patrik Raduha je na drugi strani že znan obraz pomurskega nogometa. V članski konkurenci je doslej branil barve Odranec, Nafte in Mure, v dresu prvih pa je letos kot osrednji vezist dosegel kar 19 zadetkov in bil drugi strelec lige.

Tudi Balažic in Kuzma v Beltincih

V Beltincih pa so pred kratkim predstavili še dva novinca. Kot smo že pisali, se v klub seli Ivo Balažic, ki je prejšnji sezoni nosil dres Odranec, prav tako iz Odranec pa se v Beltinci seli Ivo Kuzma.

"Ivo Balažic je 21-letni napadalec, je začel mlajših selekcijah Nafte, nato pa igral za kadetsko in mladinsko selekcijo pri Muri. Pri članih se je prvič preizkusil v sezoni 2014/15, ko je poslal član Odrancev, kjer je takoj postal nepogrešljiv član prve enajsterice. Ivo Kuzma je 21-letni vezist, ki prav tako nazadnje igral v Odrancih. Ivo je otrok Veržeja, kjer se je prebil skozi mlajše selekcije, nato prvič zaigral za člansko ekipo v sezoni 2015/16, ko je postal član murskosoboške Mure. V lanski sezoni je v Odrancih igral kot posojen igralec in je bil tako kot Balažic, standardni član prve enajsterice," so zapisali na uradni spletni strani kluba.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Drugo leto bomo imeli tri ekipe, ker bo Mura izpadla iz prve. To bojo derbiji.

?!?! (nepreverjen)

2 napaki v zapisu!

Pomurje je imelo v koncani sezoni 3! predstavnike!
Ime Sumaka je enkrat Zan enkrat pa Ziga?!

Varašanec (nepreverjen)

Ivo Balažic je otrok Turnišca,nej pa Nafte!

en (nepreverjen)

In to so okrepitve??? Pa vi boste nastopali v 2.ligi, vozite pa igralce iz 3.lige, kateri so bili že pred leti preslabi za Muro in Nafto in so morali oditi od tam??? Pa ne me hecat...

yeps (nepreverjen)

osrednji cilj Beltincof de pomoje obstate v 2.lige... in njihov cilj je pripelate “domače” dečke in tiste kere so najbole izstopale v 3 lige... taka ge tu vijdin samo plus za Beltince:) nemrete pa čakate ka do Beltinci fcase prvo sezono harale, ker ge vupan ka do prvo gratale stabilen in čez leta tude močen drugoligaš... Tude Mura de Beltincon sigurno pomagala z igralce, kere nedo v prvon plane pri Šimundže :) pomoje se lejko ćaka od Mure ka 2,3 igralce da na posoje praf v Beltince... lp

S M (nepreverjen)

Pa kelko igralcev Veržeja mate po tem kaj vidim njih mate 5 Trstenjak , Ropoša tuj otrok Veržeja dobro Mauko tama špilal 5 let ja pa Ciglarič isto skozi šoulo Veržeja pa vij mate pol Veržeja vse tiste ki so tama bili rezerva aa.

Starejše novice