Foto: BRous
Konec tedna se pričenja nova sezona 2. SNL. Beltinci se v prvenstvo podajajo z novim trenerjem Damjanom Gajserjem, spremenjeno igralsko zasedbo in ambicioznimi cilji.

Beltinci z nedeljskim gostovanjem na Ptuju vstopajo v četrto zaporedno sezono med drugoligaši. Štirinajsto mesto v minulem prvenstvu ni pravi rezultat vloženega dela, poudarjajo v klubu, cilji v sezoni 2021/22 pa so višji.

Rumeno-modri so na novinarski konferenci v prostorih beltinškega gradu predstavili novosti in cilje pred prihajajočo sezono, podaljšali pa so sodelovanje z glavnim sponzorjem Klima centrom Tratnjek. 

V drugoligaših se je zgodilo veliko premikov, zato so razmerja moči med klubi še manjša neznanka, so se strinjali predsednik kluba Janez Breznik, novi trener Damjan Gajser, igralec Luka Sočič in Robert Tratnjek, lastnik podjetja Klima center Tratnjek. Kljub temu so cilji kluba višji kot v prejšnji sezoni.

Hvaležni vsem, ki klubu stojijo ob strani 

»Kot podjetnik in sponzor imam pričakovanja vedno višja od doseženega, tako delujem tudi na poslovnem področju.

Moj cilj ni, da se vselej borimo za obstanek, zato skušamo zgodbo po nekaj letih 2. SNL spraviti na višji nivo. To je z novim trenerjem možno, v to sem se prepričal tudi na treningih in pripravljalnih tekmah,« je optimističen Robert Tratnjek, ki je s svojim podjetjem že tretje leto generalni sponzor kluba.

Klima center Tratnjek ostaja ob klubu, Janez Breznik pa priznava, da je epidemija koronavirusa pustila posledice na področju mlajših selekcij in sponzorjev. Predvsem turistična in gostinska podjetja zaradi znanih razmer niso zmožna pomagati klubom, kljub temu pa klub v tem trenutku nima finančnih dolgov.

Breznik se ob tem zahvaljuje vsem pokroviteljem, še posebej podjetjema Klima center Tratnjek in Transpak, pa tudi Občini Beltinci, krajevni skupnosti in okoliškim klubom, s katerimi so ustanovili skupno nogometno šolo Aluvar Beltinci.

Nadaljujejo partnerstvo z Muro

Sodelovanje s klubi iz občine se odraža tudi na področju vadbe, saj lahko nogometaši Beltincev brezplačno trenirajo na vseh igriščih v Občini Beltinci.

Vodstvo Nogometnega društvo Beltinci je hvaležno za pomoč Nogometne šole Mure, ki že nekaj časa sodeluje s sosednjim drugoligašem. Tudi letos se bo v dresu Beltincev kalilo nekaj mladih nogometašev.

Predsednik kluba se je dotaknil tudi rezultatskih ciljev: »Pričakujem, da bomo v zgornjem delu lestvice. Verjamem, da je naša ekipa tega sposobna. Prepričan sem, da bo trener s svojimi varovanci in skupaj z nami zadovoljen po koncu prvenstva. Srčno upamo, da se bo prvenstvo končalo v normalnih okoliščinah.«

Gajser pohvalil pogoje za delo

Novi strateg se je pred tedni, ko je sklenil dogovor s klubom, spomnil na prvoligaške čase Beltincev. Po opravljenih pripravah hvali odlične pogoje za trening, tako v Beltincih kot tudi v Ižakovcih in Lipi.

»Cilji so višji kot v prejšnji sezoni. Ekipa je mlada, sestavljena iz pretežno domačih fantov. Z novinci smo nadomestili luknje po nekaj odhodih, sem pa prepričan, da ima ekipa določeno prednost in po treh letih igranja v 2. SNL tudi izkušnje.

Imam visoka pričakovanja, osebni cilj je zgornja polovica lestvica. Tekmovanje bo povedalo, kako visoko lahko sežemo,« pravi Gajser, ki hvali delo svojih varovancev, si pa želi, da bi bili nekateri še bolj ambiciozni v svojih ciljih.

Ekipa je spremenjena in pomlajena

Med tistimi, ki so ostali zvesti klubu, je Luka Sočič, ki vstopa v tretjo sezono sodelovanja. V preteklosti član mladinskih selekcij Mure priznava, da trener Gajser vnesel nekaj sprememb v delo, verjame pa, da lahko s soigralci izpolnijo klubske cilje.

»Vsak trener ima drugačen način dela in svojo vizijo, nekaj sprememb je prisotnih. Imamo pa dober občutek. Potrudili se bomo, da v novi sezoni pridemo do čimboljših rezultatov. Želimo si zgornjega dela lestvice, saj imamo dovolj kakovosti, čeprav smo mlada ekipa,« poudarja Sočič.

Odhodi: Klemen Rous (Gančani/posoja), Niko Serec (Odranci), Jakov Katuša (Fužinar), Mateo Verunica (Posušje/BiH), Staš Dobaj (Dravograd), Luka Verbič (Rudar Velenje), Nik Mršić, Mitja Mauko.

Prihodi: Žan Žaler (Aluminij), Chris Cener (Bad Gleichenberg/AVT), Marin Rantaša (Mura), Hrvoje Kudumija (Varteks/HRV), Luka Hari (Mura), Luka Marič (Mura/posoja), Dušan Gyergyek (Mura/posoja), Stian Džumhur (Celje/posoja), Gal Grobelnik (Šampion).

V napadu s prvim strelcem tretje lige 

Kadrovskih sprememb ni malo, novi strateg Damjan Gajser bo računal na spremenjeno moštvo. V napadu bo potrebno nadomestiti predvsem Matea Verunico in Mitjo Mauka. Prvi se je pridružil bosansko-hercegovskemu prvoligašu Posušju, drugi se je preselil v sosednjo Avstrijo.

V napadu ju bo skušal nadomestiti Žan Grobelnik. Dosedanji član celjskega Šampiona je bil z 18 zadetki najboljši strelec minule sezone 3. SNL vzhod. Med imeni na spisku novincev izstopa Chris Cener. Gre za sina Kristijana Cenerja, nekdanjega vezista Beltincev in Mure.

»Poznam očeta, saj sem igral proti njemu. To je bil tudi eden od razlogov, da sem Chrisa povabil k sodelovanju. Na igrišču je zadovoljil moje kriterije, gre za obetavnega igralca. Ima kakovost, nekaj stvari v igri še mora popraviti, kar pa velja tudi za ostale. 

Gre za domačega igralca, oče je bil odličen nogometaš. Njegove gene nosi tudi Chris, ki lahko v prihodnosti z dobrim delom in odnosom zaigra na prvoligaški ravni,« Gajser pravi o Cenerju, ki je igral za mladinske selekcije dunajskega Rapida in Mure, bil pa je tudi kadetski reprezentant.

Uvodoma s ptujsko Dravo

Prenovljena zasedba je v pripravljalnem obdobju odigrala nekaj zanimivih preizkušenj, Beltinčani so se merili tudi z Mariborom in češkim Pribramom, ki je poleti izpadel iz prvoligaške druščine. Na generalki pred nedeljskim pričetkom sezone so z rezultatom 7:1 premagali tretjeligaški Videm.

Prvi tekmec Beltincev bo Drava, ki na petih drugoligaških tekmah s Prekmurci še ni oddala točke. Gajser si v nedeljo želi vsaj neodločenega rezultata, prav uspešen vstop v sezono pa bo dal temelje za morebitne uspehe, poudarja štajerski strokovnjak.

Beltinčani bodo prvo domačo tekmo gostili v drugem krogu, v soboto, 7. avgusta, v Prekmurje prihajajo Ajdovci. Tako kot na ostalih področjih, bo tudi v Športnem parku Beltinci za vstop na tribune veljal pogoj PCT.

V klubu upajo, da to ne bo vplivalo na obisk domačih tekem.

FOTO: BRous
FOTO: Brous
FOTO: BRous
FOTO: BRous
FOTO: BRous

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
violin-a (nepreverjen)

Moj oča igra na frajtonarco, bi jaz bil dober za nk Beltinci?

Matoš (nepreverjen)

Visiko se pa lejče..

Labdaš (nepreverjen)

100.000 € jim mora obcina zraven dati letos da sploh prezivijo. To bi raje dali nekam da bodo delovna mesta ali stanovanja za mlade ne da seljacki luksuz spila. fuzbaleri in uprava kluba živijo na račun občanov sramota

volvo (nepreverjen)

Naj pitajo Mateja Zavca-pokvarjenca z glasbene šole. On je itak oškodoval to okolje, glasbeno, zavod,župnijo, škofijo za več kot 150 000 eurov! Ka se dela nouri pa zavaja narod okrog sebej. Brcniti ga trebej čimprlej in čimdjle od tu, da škoda ne bi bila še večja!

In reply to by Labdaš (nepreverjen)

sop (nepreverjen)

še v čebelarski dom v beltincaj so se naselili, rejsan jim je nej nikaj sveto fuj,fuj...

aloof (nepreverjen)

se zivih nogometasv nimajo za predstavitev dresov, potem je res boljse da se ne silijo visje.

majII (nepreverjen)

to bi mogli špilati po vseh klubih samo tiste šteri so s te regije pa pika. Isto v prvi ligi pri vseh klubih! Najleži je pripelati brazilce pa naj lejčejo za labdo. Naj mi nešče razloži ge je interes občine po financeranji kluba šteri ma v prvi postavi lidij z lublane pa celja? Naj rajše špilajo domači, pa če te v 4 ligi te pač v štrti ligi.

INTERES OBČINE… (nepreverjen)

Res bi želel da župan enkrat javno objavi v čem ali zakaj je interes občine za člansko ekipo v 2. SNL kaj je recimo tu dodana vrednost za občane in občino ? Po javno dostopnih podatkih KPK Supervizor je občina Beltinci v letih 2017 - 2021 namenila točno 177.494,00 EUR ND Beltinci s tem da več kot 1. leto klub zaradi virusa NI DELOVAL. Ta denar ne bi bil sporen če se ne bi potrošil izključno za delovanje članskega moštva ZANEMARJALO PA SE JE VSE MLAJŠE SELEKCIJE ki so v tem času dobesedno razpadle otroci pa odšli k sosednjim klubom ali prenehali trenirati, če občina podpira tak način delovanja športa v občini Beltinci POTEM JE TO ZELO ŽALOSTNO. Neuradno sem celo slišal, da so starši za treninge svojih otrok MORALI PLAČEVATI in to tako "na roko" brez prejetih potrdil o plačilu kar je NEZAKONITO IN KRIMINAL in kam je šel ta denar ? Da so starši otrok le te sami morali prevažati po tekmah seveda na svoje stroške in zaradi tega vsega po občini Beltinci že dal časa krožita kombija NK NAFTE in zamislite otroke pobereta doma odpeljeta na trening in potem spet domov. Kaj je torej inters občine Beltinci in ZTKŠ BELTINCI ???

gol (nepreverjen)

INTERES OBČINE - Za marsikaj bi se morali vprašati o dodani vrednosti, ne le o nogometu. Objavi koliko so druga društva dobila denarja v tem času - za kaj???Očitno si velik nasprotnik le tega, seveda imaš pravico!!! Škoda pa, da potem pišeš o stvareh, ki jih ne poznaš oziroma ne razumeš. To da klub ni deloval eno leto ne drži!!! Naštej sosednje klube v katere so odšli otroci iz Beltinec in koliko! Vsi klubi v Beltinski občini imajo težave, tudi v Turnišču, Odrancih, Črenšovcih! Si dovolj pameten pa razmisli!!! O Naftinih kombijih pa le toliko: očitno potem Orbanova Nafta polna forintov tudi nima dovolj mladih, da vozi beltinske in odranske...potem pa se norčujejo iz njih da nič ne znajo! Pa je Lendava večji kraj kot Beltinci, pa če je staršem interes, da otrok porabi toliko časa, da se pač zastonj vozi v Lendavo, naj le! Meni ni težko mesečno plačati 15,00 evrov vadnine in se podpisati na list, ni mi težko peljati otroka ali vnuka na turnir, tekmo, da ga spodbujam in ne pričakujem, da bo Ronaldo, Messi... Ti pa pišeš v imenu tistih, ki za otroka nimajo časa, potrplenja...
LABDAŠ - če poveš recept - navodilo kako s 100.000 evri priti, do delovnih mest in stanovanj bo to urejeno!!! Taki se rabijo v Beltincih, ki bi delali tudi čudeže, ne le kritizirali in natolcevali!!

Navijač (nepreverjen)

Gol. Moj otrok je igral za Beltince od takrat, ko so ustanovili mladinsko selekcijo. Od začetka..... Vse plačeval, vozil,.. Kaj ZELO zamerim vodstvu je to, da so, ko so fantje U 15 dosegli napredovanje v drugo ligo, pripeljali celotno ekipo iz Mure in fante, ki jim je uspel preboj v drugo ligo zamenjali. Domači fantje so seveda odšli drugam. Murasi pa seveda igrali, vendar brez vidnih rezultatov. Vse razpadlo. Sedaj prosijo fante z združitvijo, ker nimajo otrok, naj se vrnejo. Za bruhati. Iz prve roke ti povem, pelji otroka v drugi klub. 😁

Starejše novice