Italijanski vlagatelji kljub drugačnim napovedim danes še ne vstopajo v ND Mura 05! Zataknilo naj bi se predvsem na relaciji Mura 05 - Mestna občina Murska Sobota.

V sredini decembra so v vodstvu soboške Mure naznanili prihod italijanskih vlagateljev, ki naj bi črno-belim pomagali na poti do stabilizacije. Vse do danes so bile podrobnosti o Italijanih zavite v tančico skrivnosti, razkrile pa naj bi se tekom današnje tiskovne konference, ki so jo sklicali v klubu.

Pred mesecem dni so bile zahteve Italijanov takšne, da dobijo večino v upravnem odboru, kar je se je uresničilo pred nekaj dnevi. Takrat je namreč upravna enota potrdila novi statut, s katerim so bile njihove zahteve izpolnjene. Kaj točno italijanski vlagatelji prinašajo Muri pa naj bi bilo znano v prihodnji uri.

Glavni akterji celotne zgodbe so se pred kratkim pripeljali na Fazanerijo. V kratkem se bo tako pričakovana tiskovna konferenca tudi začela. Pred zbrane novinarje sta stopila predsednik kluba Miroslav Topič in predstavnik Italijanov Kristjan Gregorič. Investitorji so se zadržali pri županu Mestne občine Murska Sobota, kot vse kaže pa so stvari precej zapletle.

Kot je povedal predsednik kluba, investitor vstopa v klub in ima željo po sodelovanju z Muro, a so kot pogoj postavili pridobitev prvoligaške licence. Glede na to, da mestni svet Mestne občine Murska Sobota še ni sprejel sklepa o gradnji reflektorjev bodo Italijani odločitev o vstopu v klub sporočili po drugem februarju, saj bo takrat na vrsti seja mestnega sveta murskosoboške občine. Dobro znano je, da je gradnja reflektorjev pogoj za pridobitev prvoligaške licence. Topič je ob tem še dodal, da bo v primeru sodelovanja šlo za petletno obdobje, toda pred tem se morajo rešiti določene nejasnosti.

Beseda je nato pripadla Gregoriču, ki je predstavil potencialne vlagatelje. Gre za investitorje pod imenom Geofocus Solutions, tj. podjetje ki ima sedež v Londonu. Kot je povedal, gre za skupino investitorjev s področja metalurgije, vsi pa so poslovneži ali bivši nogometaši. Investitor trenutno v klub ne more vstopiti, saj poslovneži želijo, da je najprej zagotovljena infrastruktura, ki bo Muri prihodnje leto omogočala igranje prvoligaškega nogometa. V kolikor ta pogoj ne bo izpolnjen, investitor v klub ne želi vstopiti. V kolikor danes ne bi prišlo do razhajanj, bi Mura že jutri dobila denar, tako pa se bo zgodba zavlekla vsaj še za dva ali tri tedne.

Neuradno smo že uspeli izvedeti, da naj bi na sestanku med županom Antonom Štihcem, italijanskimi vlagatelji in Muro, prvi postavili nove pogoje, ki so praktično nesprejemljivi. Pred začetkom sezone je bilo s strani župana namreč potrjeno, da bodo poskrbeli za postavitev reflektorjev, del tega bremena pa naj murskosoboška občina sedaj želela prenesti na italijanske vlagatelje.

Točni podatkov glede finančnega vložka Gregorič ni razkril, je pa dejal, da bi Mura z zneskom lahko pokrila vse dolgove, prav tako pa bi v naslednjih štirih letih lahko s finančnega stališča mirno plula v Prvi ligi.

Avdio posnetek tiskovne konference

S spleta

Komentarji (78)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
deninho1989

sramota ka še nega reflektorov....

black panter

občinari, ne serite

okroglazoga

kda san že pravo ka je topič blefer...

mura

sramota za občino edini pravi šport v občini pa ponos občine oni pa rajše delajo reflektore v bakovcaj

mura

ale stadion

mura

ale stadion

Jan Vlaj

BLEFER TOPIČ. Italjani naj prvo pokažejo ka majo pejneze, pa te komaj prevzamejo klub.

Nej pa ka prvo prevzamejo klub (dobijo večino v UO) pa te bi oni še pogojevali neka.

Posel je posel, neven zakoj bi davkoplačevalci, šteri nemamo nikšne posebne ljubezni do MURE mogli plačuvati reflektore, ka do te italjani s svojin privat klubon delali posel pa odavali igralce.

Bežite nazaj v Rim.

smoljo

Realno-zakoj bi Italijani prvo pokazali keš, če pa nejso izpolnjeni pogoji glede reflektorjev? Ta pogoj je bil Muri postavljen že pred vstopom v Prvo ligo in takrat je župan jasno in glasno povedo, ka bo za reflektorje poskrbljeno. O Italijanih te še neje blo nej duha, nej sluha. Torej? Što je tu nej opravo svoje delo? V primeri, ka Mura ne bi dobila licence za Prvo ligo za naslednjo sezono in bi razlog bli reflektore, bi Italijani izpadnili kak gumpece ka financirajo klub v drugi ligi. Dejstva, pač.

dexter

Če italijani ne dajo pejnez lejko na fazaneriji vse doj zaprejo... eni bi izgleda tou fejst radi. Lapate na pamet neka brez veze... sakši investitor investejra zaradi nekšoga dobička... če nekan vložiš svoj keš je normalno ka pričakuješ neka nazaj. In če pejnaze v nekoga vložiš je tüdi normalno ka boš te lejko bar soodloučo o toj svojoj investiciji, če že nej vodo cejli posel. Miselnost na nivoji "prostovolnih gasilskih društev" je očitno še fejst prisotna pri nas. Vüpan ka Tonček po svoji dobri stari navadi nede pa vse zajebo...

Pilot

Realno-zakoj bi Italijani prvo pokazali keš, če pa nejso izpolnjeni pogoji glede reflektorjev? Ta pogoj je bil Muri postavljen že pred vstopom v Prvo ligo in takrat je župan jasno in glasno povedo, ka bo za reflektorje poskrbljeno. O Italijanih te še neje blo nej duha, nej sluha. Torej? Što je tu nej opravo svoje delo? V primeri, ka Mura ne bi dobila licence za Prvo ligo za naslednjo sezono in bi razlog bli reflektore, bi Italijani izpadnili kak gumpece ka financirajo klub v drugi ligi. Dejstva, pač.

okroglazoga

Saj je topič za italijane pravo ka njemi lejko zaupamo!!!

dexter

Ja in ka je zdaj naroube s temi italijanami?

Liverpool_8

Zgleda ka na konci nede od vsega nič, obetale so se še določene okrepitve, zdaj de, tak kak je g. Topič povedo sploj težko zadržati nekatere izmed teh igralcov keri so trenutno na Fazanarije.
Se mi pa vse bole zdij ka občina neje glih navdušena nad ten ka bi se v klub vmešali tuji investitore. Zakoj je tomi tak pa znajo samo oni.

lumpi

Če van je še nej jasno,ka či teh pejnez nede lejko idemo nazaj od kec smo prišli.Tak ka vupan ka nede župan pa se zafrkno,kak je tau že prinas praksa.Škoda ga je nej na volitvaj zmago bi bar v Lublano odišo.

Liverpool_8

lumpi, se strinjan

presta1

No pa smo tan. Poštni nabiralnik iz londona, de financero Muro, davkoplačevalci, keri nemamo za burek pa mo odrekli peneze za izobraževanje dice in ga vložili v nogometno infrastrukturo. Če se nekdo želi iti nogometnoga posla more meti kompletno zadevo - infrastrukturo, ekipo, tehnično osebje.... . Nekdo v toj Topičevi zgodbi bi pa noso infrastrukturne stroške, nekdo drugi bi pa delo posel z igralci, uspot malo pral pejneze. Če je bila Polaničeva zgodba prelevanje javnih sredstev v zasebne žepe, te je to ista stvar na 3 potenco.
Topič je ukino vse institucije nadzora društva, s svojimi kolegi iz maloga fuzbala delo kot lokalni šerif, nej pokazo nobenoga transparentnoga poročila o poslovanji (prihodki, odhodki) za leto 2011, zdaj pa pride neki goriski posrednik z avto deli n od lokalne skupnosti zahteva 200.000 € ka te on pokrije 100.000 nekih starih dolgov in zagotovi, ka de vzdržavo vse skuper nadaljnih 5 let. O.k. daj bančno garancijo, lokalna skupnost napravi infrastrukturo, kera de pa te na mesec koštala 3.000 ali pa 5.000 € pa te se mnk nemčavci lejko idejo nogometni biznis. Ka bi pa občina namesto v razvoj in skupno dobro vseh občanov, sredstva davala v londonski poštni nabiralnik - sory z vsemi 5 san proti.

domači

že nekajkrat san napiso, ka se s strani župana obečavle marsikaj, na konci pa stoga nika. sploj se navelko delajo plani pred volitvami, po volitvaj pa dobimo en velki beeee....
na konci de pa pa zmago na volitvaj. kak smo sobočanci primitivne....
občina de napravila reflektore edino če župani kapne kaj v žep od toga, vaček nede nika od toga...

okroglazoga

upajmo na nanjboljše

bojci19

Kaj ima veze župan z Muro05? Občina jim je dala stadijon, plačuje jim kurjavo... Tisti, ki hrepenijo po reflektorjih lahko z veseljem donirajo.
Zadnje čase je 50% komentatorjev nekako vedno povezano z gospodom Topičem. Kaj celotna uprava sodeluje pri pisanju komentarjev?
Če bo Mura05 nevem kaj pa do določeni vedno pisali v prid gospodu Topiču.

Mura05 je spemenila celotno upravo, tako da bog ne zna kaj se z njo dogaja. Vse se nekaj manipulira in vleče.

Naj se napiše kaj bodo delali investitorji, koliko bodo investirali,... naj se nekaj podpiše da bo vse na jasnem?
Delajo se samo neki načrti in obljube...brez ciljev. Samo neko manipuliranje.

Občina bi bila neumna, da bi brez razmisleka postavila reflektorje kateri bi svetili nekaj časa. Vseeno se tukaj gre za davkoplačevalski denar.
Me res zanima kaj bo s te solate na koncu....

Sabanfaca

predstavlajte se ka Mura špila v evrope pa dobimo nekše klub z otoka, npr stoke city.
kelko keša do angleže obrnile ete v sobote!!

jficko6

ges mislen ka de župan pa vse zajebo kak ponavade pred čeferinon se je lejpe delo pa vse obečo zaj pa očitno nika nede iz toga,...sicer pa vupan na najbokše,...

jficko6

ges mislen ka de župan pa vse zajebo kak ponavade pred čeferinon se je lejpe delo pa vse obečo zaj pa očitno nika nede iz toga,...sicer pa vupan na najbokše,...

hilic

dobro je eden napisao topic navadni blefer s svojimi sodelavci. te clovek drujgo ne dela ka vas novinare to pa tam nasamari , pa nisterne naivneze s kroga navijacov. skrbimo se ka mo meli za place in ka mo lepou ziveli, nej pa reflektori , pas stadion. nemamo normalnoga bazena za kopanje, steroga bi vsi lejko uporabljali. Mejmo klub na zdravij nogaj, trenerajmo mlade , pa tou najveco zadovolstvo.v prvo ligo pa silijmo te gda smo strokovno inorganizacijsko sposobni. tomi topici pa cimprle pokazajmo dveri naj ide, vkuper s svojimi sodelavci. mura te tak ali tak ostala v prvoj ligi vej pa nisce nede sceou iti notri.

uzk

G. ŽUPAN, HVALA TI!

katastrofa ka en večjih slovenskih klubov (za mariborom in olimpijo seveda) nema zriktanih reflektorov.

komentator

Občina je že zdaj fejst zadužena (nej samo naša) Klub bi lejko tuje nogometaše odslovil pa samo z domačimi nadaljeval oziroma zgolj amateri.Če nega penez pač nega penez. Lejko pa vsi ka ste tu tak močni prispevate vsak 1000€ Da vidimo ka te te pravili. IMA ŠTO 1000€ DATI ZA KLUB??? jE ŠTO TAK DOBROTNIK??

copicar

okroglazoga,Jan Vlaj,presta1, vi če ste proti muri nej trbej ka tu serete pa nan solite pamet.okroglazoga za tebe itak znan ka si budalo pa ka si iz maučecovoga klana pa samo čakaš kda lejko doj posereš muro zato ka si nej več trener.jan napiši zakoj je g.Topič blefer ? presta1 neven od kec tedi občutek ka g.Topič vodi klub z kolegi iz maloga nogometa pa ka se obnaša kak lokalni šerif daj strejzni se človek.
Vsi dobro znamo ka nas vsi bivši župani nategavlejo z temi reflektorami pa ka jin je to samo predvolilne obljube,ge se še spomnim kda me g.Gerenčer(te je kandidero za poslanca)nagovarjo ka naj ga podpremo,že te san ga pito za reflektore pa je pravo ka zato gli naj ga volimo ka de se on boril v parlamentu za pejneze in reflektore ,nikdrar je nej rejči pravo o tov. Kda je bil župan G.Slavic ista pesem samo obečanje ludom radovanje.g.Štihec je tudi obečavo že v prejšnon mandati samo dobro znamo ka se je te zgodilo,sedaj vupan ka je še itak za to ali problem de v svetnikaj keri do verjetno proti,zato bom sedaj redno spremljal sejo ka me zanima što de proti in ko do čez tri leta zopet volitve dan natisnoti plakat z imeni keri so bili proti ka nedo slučajno palik koga za norca meli.
Reflektori bi že zdavnaj morali stati,vsi keri pa se đaučete ka je to ta vrženi denar davkoplačevalcev pa ste idioti keri ste proti MURI

copicar

hilic tebe pa nabijem na kurac

zmagovalec

bojci19-gnes bi se vse znalo o keši,o reflektoraj itd...samo tvoj simpatizer je zabrko stvar........

miko

Ka je zaj topic kriv?? Ka prevzel klub v drujgoj ligi kda nisce nej scel... V sloveniji so manjse občine pa majo reflektore, zakoj lejko ma lendava pa se nov stadion?? Očitno g.županu ni v interesu Mura!! Sicer pa so reflektorji pogoj za prvo ligo, pa dvomim ka ena občina kak je MS nebi zmogla reflektorjev... Logično ka če nesce vlaga v klub hoče meti zagotovilo ka klub lahko tekmuje v prvi ligi, pogoj pa znamo ka je. Z samim domačim kadrom pa mura nemre biti v prvi ligi pa tuj za domaci kader rabis denar pa reflektorje v prvi ligi.. v ton časi pa je fejst tezko najti sponzora, se zaj kda bi končno slo na pozitivno očitno enim to ni v interesu.. Vsi pa znamo kak je nogomet pri nas priljubljen.. Časa nega, upajmo na najboljse...

bacar

te vaš štihec bi pa rad mel velko pogačo polek, kak skos! naj se že spakiva nekan ka ga tak pol sobote nemre viditi

švabo

Kak neje župane pa občine v interesi klub, za keroga živej pou našoga Prekmurja????? Tou neje sprejemljivo. Vejpa tak ali ovak bi mogle postavte reflektore v naslednjon lete. Investitore pa tuj ščejo zagotovilo, ka de občina podperala klub. Če župan nede tao zagotovila, ka do šli reflektori skoz, de ide mura papa!! Lidje bože vejpa rejsan nejste normalne v toj občine!Župan je oblujbo ka de postavo reflektore, zaj pa ščej tou naprtite investitora. pa tou je absurd

švabo

Pa še neka..V prvi obravnavi je bilo v mestnem proračunu odobrenih 400 tisoč evrov za gradnjo reflektorjev.Kak so si te lejko zaj premislele?? :)

domači

http://www.stalforbund.com/Fotballarenaer/Finnair.pdf

takšen stadion sobota nuca.
neka da občina, neka država, neka nzs, neka uefa, neka pa privat investitori.
sposobe človek bi to znal spelati. ga mamo???

Vipko
čevapčič na ražnje

.. tej investitore so zaenkrat tak zanesljivi, kak je zanesljiva gradnja piramide na njivah Murske Sobote .. :) sarcasm off*

hupkaš

lepo, lepo, samo eno si želim da na stadionu postavijo štale za konje in iz stadiona naredijo hipodrom kjer bomo gledali konjske dirke.

Če bi mestna občina z vladajočim županom Štihcom manj vlagala v projekte kot so severna cona in Potrošni ter še kaj bi bilo manj problemov za ureditev razmer v fazaneriji, zapomnite si da župan res dela vse kar je v njegovi moči in to z vašim denarjem, na drugi strani pa si poglejte zgrešeno ureditev samega mesta Murska sobota pa boste imeli odgovor na dlani.

Da ni denarja? o ja je samo tam kjer ima župan interes pa to je vendar jasno, poglejte si samo mestno kopališče , sramota, in ko bodo začeli v kratkem urejati križišče Cankarjeve in Gregorčičeve ulice ter bodo ob tem podrli nekaj hiš in naredili nadvoz, gospodje tam lahko iščete reflektorje .-kapišo?

Vipko
čevapčič na ražnje

.. reflektorji so drugače neizbežna stvar, tau de občina mogla izpelate ne glede na vse, če de Mura še en čas jadrala v 1. ligi .. tak po pravilih kak tudi simbolno - slednje predvsem za to, ka nemo nekšen vukojebinski varaš brez enoga stadiona pod reflektorji .. Lendava recimo že ma tau, pa nej, ka bi se norca delo iz Lendave .. :)

Vipko
čevapčič na ražnje

" ge se še spomnim kda me g.Gerenčer(te je kandidero za poslanca)nagovarjo ka naj ga podpremo,že te san ga pito za reflektore pa je pravo ka zato gli naj ga volimo ka de se on boril v parlamentu za pejneze in reflektore "

.. ite vrage, ale zdaj pa san se nasmejo, res hvala za smeh .. :))

bojci19

Copicar srmak si!!!!
Saj ti si vedno blizu kluba, lahko svetis z luckami.
Je pa res mura05 eno veliko blefiranje!
Dobra odlocitev zupan!!! Rajsi si dajte v upravi ta denar v zep, kot pa v take bedake investirat.

cura1316

Mislen davkarija...pa ka ste doj stekle...davkoplačevalski denar dajemo središče slovenije nej pa naše občene...zdaj podpejramo ljubljano,pa stožice,kere so tan same....pa daj ne serte z ten kešon če nemate pojma....Tuna je pa itak že davno zajebo cejlo situacijo kda se je za par 10 tisočakov evrečkov odo ka je polanič nej mogo delate fejst velke in dobičkonosen projekt....aja zakoj ga je nej mogo delate.....ZATO KA BE SE TE ZDAJ NEJ MOGO SVOJE ŽEPKE PUNETE....da de van jasno ka Štihec dela samo za lastno korist in nej dobrobit Sobote....

Anton Štihec

Pozdravljeni,
danes je g. Topič 2 uri pred tiskovno konferenco kluba Mura 05 pripeljal potencialne investitorje (prevzemnike kluba MURA 05) končno tudi prvič k meni - županu MOMS, ki zastopa lastnika nepremičnine, kjer klub igra. Danes sem prvič od njih slišal nekaj osnovnih informacij o namenu prihoda v klub (zapisal sem si jih lahko v 3 alineje). Do danes se z lastnikom nepremičnine (MOMS)sploh niso pogovarjali. Vsak investitor je dobrodošel, pod pogojem, da je vse transparentno in zakonito in da so relacije potrjene tudi s pogodbami. Kot ustanovni član kluba Mura 05, ne vem, zakaj je bilo potrebno ukinjati nadzorni odbor v klubu (kot, da bi se kdo bal kakšnega nadzora).Zakaj je bilo potrebno večinsko odločanje v klubu predati nekomu, še predno bi bila na nek način dana garancija, da bo drug partner izpolnil svoje finančne obveznosti...Mogoče je vse to dogovorjeno v pogodbi med klubom in potencialnim investitorjem, sam tega ne vem. Ampak vse to je stvar kluba in njenih organov ter novega partnerja, ki je prevzel klub. To ni stvar občine. Je pa stvar občine, če klub uporablja njeno nepremičnino. Potem je potrebno tudi z lastnikom nepremičnine skleniti nek dogovor (glede na novo nastala dejstva v klubu). Vsak investitor pride z namenom, da ustvari nek dobiček. Moje današnje vprašanje potencialnim investitorjem je bilo ali so pripravljeni kakšen delež tega dobička, ki bi ga ustvarili v 5 letih (za toliko bi naj bila podpisana pogodba med klubom in potencialnim investitorjem) tudi delno vrniti v infrastrukturo, ki jo koristijo. Ali pa tega niso pripravljeni in pričakujejo, da za potrebno infrastrukturo (recimo reflektorje...kar je tudi pogoj NZS, da podeli licenco za igranje kluba v 1. ligi tudi v naslednji sezoni) mora poskrbeti občina sama, oni pa bi jo brezplačno koristili in na njej izvajali svojo poslovno dejavnost. Odgovora od njih danes nisem dobil. Hkrati sem jih seznanil z dejstvom, da dokončne odločitve glede reflektorjev s strani mestnih svetnikov še ni (še ni sprejet proračun za leto 2012). In to je tisto, kar je potencialnim investitorjem bilo novo dejstvo. Ne nasprotovanje župana.
Torej dejstva so sledeča: župan MOMS je v osnutek (in tudi predlog) proračuna MOMS vključil investicijo (400.000 uer) za gradnjo novih reflektorjev na nogometnem igrišču v Fazanariji. Torej kot župan ne spreminjam svojih objub do kluba in vodstva NZS (kot nekateri mediji pišejo - recimo Pomurec.com). Mestni svetniki so v prvi obravnavi tudi to postavko (reflektorje) pustili v proračunu (torej niso nasprotovali). Druga obravnava (dokončen sprejem proračuna)pa bo v četrtek 2.2.2012. Upam, da bodo tudi takrat mestni svetniki potrdili proračun vključno s to predvideno investicijo. Župan le predlaga proračun, mestni svetniki pa ga sprejmejo, korigirajo ali zavrnejo. In zaradi tega dejstva, da še ni jasno ali bo proračun in s tem tudi predvidena investicija v reflektorje (to je pogoj NZS za igranje v 1. ligi)potrjen tudi 2.2.2012 s strani mestnih svetnikov, so se potencialni investitorji odločili, da počakajo z dokončnim vstopom v klub. Sam nimam podatkov kakšna je pogodba med klubom in potencialnim investitrojem, upam samo, da je pogodba deponirana pri notarju, kakor tudi predviden denarni vložek potencialnega investitorja, ki bi se sprostil, ko klub izpolni vse obveznosti (recimo, to, da imajo večino v upravnem odboru in, da se ukine nadzorni odbor v klubu...je klub že izpolnil).
Končen dogovor na sestanku danes je torej bil: da potencialni investitor počaka do 2.2.2012, ko je seja Mestnega sveta.
Nobenih drugih pogojev z moje strani ni bilo. Je pa jasno, da moram (nenazdanje tudi po zakonu) kot skrbnik občinske infrastrukture za le-to kot dober gospodar tudi primerno skrbeti.
Jutri pa bom podal tudi uradno izjavo za medije.
lp vsem
Anton Štihec
p.s. na natolcevanje o osebnih koristih pa nima smisla odgovarjati ;-)

mura

sramota brez izgovor ! v 15 litih ni občina vložila evra v stadion ponos prekmurja!!

Mido1

naj vlagatelji plačajo reflektorje, bo vsaj nekaj ostalo od njih ko bodo zapusili muro, ne samo dolgovi.

hupkaš

Lepo da se g. župan Šihec oglasi in pojasni svoja stališča, vseeno menim da občina kot lastnik infrastrukture z upravljanjem kljuba nima nič in tudi nima kaj od možnih novih sovlagateljev pričakovati. Zakaj ? Ker je klub v taki stiski da bi verjetno vsako nadalnje financiranje v neke projekte kot so reflektorji nesprejemljivo, končno vodenje kluba prepustite ljudem v klubu Mura 05, vaše obljube g. župan pa segajo že v preteklost seveda o reflektorjih na stadionu, ne samo vi tudi vaši predhodniki so to imeli v planu pa so raje denar preusmerili v druge namene in zgrešene projekte, če vam je toliko do stadiona in seveda kot občini vam mora do tega tudi biti potem uredite razsvetljavo vse ostalo pa naj bo v domeni bodočih možnih lastnikov za določen čas če hočemo da bo še kaj iz tega kluba, na koncu pa dragi župan občina so njeni prebivalci in mi smo njeni lastniki seveda stadiona, denar je vseeno prišel iz naših žepov.

BAMBINO

seja Mestnega sveta je 2.2.2012, prestopni rok pa je do 31.1.2012!!! torej ostane klub brez okrepitev za nadaljevanje sezone, v najslabšem primeru celo BREZ KADRA!!!

OTALZ

Vejpa zaj dobimo sedmico na lotoji,pa do reflektorji brez problema napravleni:) 400.000 EUR bo padnolo kak nika:)

Go Murašiiii!! :)

no-limits

Meni je jasno, da morajo biti cisti racuni za uspešno sodelovanje. Ne vem kdo sedaj krije stroške najema in kdo jih bo v bodoce, ce bodo reflektorji (ELEKTRIKA). Lastnik ali tisti ki služi na lastnini občine.
Strinjam se s predhodnikom da je stadion last občanov. Tistih ki hodijo na tekme in ostalih od 23000 v murski, ki ne hodijo.
Sicer je pa vse na mestnem svetu in bomo videli kako bodo odločili.
Mi je pa smešno da 2 uri pred novinarsko komaj pride do sestanka ....

zmagovalec

no-limits---prlej so nej mogli vkup prijti.................

miko

Če bi blo v interesu g.županu sport,mura bi že reflektorji zdavnaj bli, lendavski zupan recimo podpira klub pa je naredo vse za klub glede infrastrukture.. Podpiram topica ka se trujdi, če pa vam vseeno za muro pa tak naprej na občini.. Drujge občine so dosta vec napravile za svoje klube na tem področju, celje,mb,lj,lendava,koper,... to so vse novi stadioni... Očitno smo kak v kranju ka nega posluha za nogomet.. Klubi pa lahk prezivijo sam z pomocjo sponzorjev, vlagateljev..

miko

Če bi blo v interesu g.županu sport,mura bi že reflektorji zdavnaj bli, lendavski zupan recimo podpira klub pa je naredo vse za klub glede infrastrukture.. Podpiram topica ka se trujdi, če pa vam vseeno za muro pa tak naprej na občini.. Drujge občine so dosta vec napravile za svoje klube na tem področju, celje,mb,lj,lendava,koper,... to so vse novi stadioni... Očitno smo kak v kranju ka nega posluha za nogomet.. Klubi pa lahk prezivijo sam z pomocjo sponzorjev, vlagateljev..

miko

Pa tej reflektori pa stadion de ostal v MS, na njem do občani ms pa prekmurci, tak ka je to nej investicija za 5 let...

I-OWN-YOUR-MOM

Dexter: či malo poguglaš, najdeš kvečjemi informacije, ka je bila večina teh italijanov oz. roda vpletena v raznorazne korupcije.

To je vse, ka znamo od njih.

In nasploh delujejo tak, ka že vse redno vliče na to, ka do nas tak nategnili, kak so nas že 100x prle.

Ge so kakše reference? Zakoj župani TEDEN DNI (ali kelko že) SPLOJ NE ODPIŠEJO? To je kao resno podjetje?

Se van ne zdi, ka neka ne štima?

svega

Haha Topič je car. On pride k županu na dan podpisa pogodbe in ga postavi pred dejstvo, da so oni tu s sponzorji in da se naj strinja z vsem. Kje pa ste bili prej gospod Topič? Ti ceneni izgovori, da bo kmalu konec prestopnega roka so za otroški vrtec. Imeli se čas in bi se prej dogovorili za sestanek z gospodom županom in definirali vse pogoje, ki jih imata obe strani.

iggy pop

ka pa se idete nekšno prvo ligo profesionalizma,če nimate za burek!

I-OWN-YOUR-MOM

Pa to tuj, kak pravi svega. En den do podpisa pogodbe ideš k župani (občina pa lastnik stadiona..) ... ??? WTF?

jimmy80

meni pa nekaj drugo bode v oči...gučalo se je o ton ka do pač tej italjani meli večino v UO, nej san pa zasledil do sedaj, ka se ukinja nadzorne odbor.... Ker dragi moji ljubitelji fusbala itak bi vsi radi ka nekaj bou z Mure, ampak či tou nede na transparenten način, ge je možno preveriti poslovanje te tou na duge rok ne pela inan kak v ponovno razočaranje skromnoga prekmurskoga človeka, keri ma rad fuzbal
!

hupkaš

Samo ena primerjava, samo urejanje krožišča pri Diani bo stalo nekje 366.000,00 evra , vam to kaj pove?

BAMBINO

je biu že pred noven leton pre župane (malo si preštite druge forume).. je biu dogovorjen sestanek, pa so preložile, ka enkrat nej mogo župan, enkrat topič,.. neje vse topič krijf!! če je stadion OBČINSKE, te logično ka za njega skrbi OBČINA, ale??? moje mnenje

zmagovalec

svega-dobro jutro ,ka si zaj gor stano ali ka,malo si prešti poste.........
iggiii-idi rajši na burek,zaj včasik ka si mozak razhladiš..........

svega

@bambino občina bo skrbela za stadion a dobiček pa bodo pobirali investitorji. To je enako kot da maš ti gradbeno podjetje, tvoje stroje pa uporablja nekdo tretji in si s tem ustvarja dobiček. Seveda da se da vse to uskladit, da investitorji plačajo najemnino za stadion oz. uporabnino (elektrika,voda,vzdrževanje) pa tudi izgradnjo in postavitev reflektorjev.

BAMBINO

@svega - kak prvo, so investitori, nejso lastnike kluba,.. za mejne je to velka razlika.. v ton tvojon primere, boš ti za stroje tude daubo plačano ale?? tak kak de mura dobila v primere prodaje igralcov.. pa po moje do kaj od toga plačale, logična stvar, al ka bi une zaj tu reflektore mogle postavite?!?

copicar

bojci19,tebe isto kak hilica

mamat

G.Topič dela marsikaj po svoje,on misli da za njega ne veljajo enaki pogoji kot za druge,v njegoven klubu ni potreben nadzorni odbor,pa še kakšni drugi odbor ki ga je ukinil,v klubu dela z svojimi kolegami,vsi ki so za klub nekaj naredili ko ni bilo nikogar pa več niso potrebni, ker ga opozarjajo da stvari niso transparentne,ti investitorji pa pri veliko ljudeh zbujajo pomisleke in strah kaj bo s klubom.Če bi razmišljal kot je treba bi se z županom že prej dobil,brez izgovorov zdaj pa so vsi drugi krivi samo on in njegovi pajdaši ne.Če bi želeli neke okrepitve bi jih že pripeljali na preizkušnjo...V tem klubu veliko stvari ne klapa kot je treba.

BG-MS

Serete vse po vrste! fora je pa v ton ka Štihec nemre garnterate reflektorof, če nema večine v mestnon svete(na žalost ale na srečo)potrjeno je prvo branje proračuna MOMS. Če be štihec pravo gnes ka se delajo reflektore! Be njegove nasprotnike v politike bilij na končnon glasovanje proute samo zatou ka je štihec za! Ne zagovarjan politiko Štiheca, ampak je vse skupe en politični cirkus! Jebejo se na MOMS samo ka so en prote ovome! Na žalost je pa MURA v MOMS! Mij neščemo teh zahrbtneh politikof mij ščemo MURO in pomoč MOMS ka lejko MURA normalno funkcionira in deluje v 1. lige! Brez občinskoga stadiona nede šlo! Po druge strane pa znamo ka MURA brez nouvoga kapitala nemre! Što je krijv??? Luzere kere nan vodijo mestno politiko!!! Nej samo župan ampak mijslen ka je cejle mestne svejt ena velka banda ka se špila z name! Kak dugo do se vupale?

ms-d

bravo ,vsi ka tak slabo in neodgovorno mislite o g, topiči se motite,eni samo čakate kake komentara ka te lejko šinflete,tebe čopičar-čisto podpiram in se ti predrižujem za sendvič de imel hilič,dva v sebi,tudi se nestrinjam z našom dragom županom,kak je napiso.ze prej je dal obljube za klub,o dolgovih,in je nakoncu pokazala slika zelo,zelo več dolga kot je on pa petrijan prikazala in povedala za muro,potem je stisno svojo rit in je pustil topiča na cedilu in se je moral sam topič boriti za to našo muro,da je izpeljal koliko tolko na čisto je župan prišo na tekmo murino,sramota za njega,tudi je dobila občina denar od evrope za zidanje stadiona v bakovcih ,že pred tremi ali dvema letoma,komaj sedaj ga delajo drugače bi morali peneze nazaj dati,on samo špila župana in indev sakšno nedelo v cerkev,drugače je pa za mene dvorezni niž,nebi dobil tolko glasov če nebi imel toliko podpore na na ši pušči,to pa vsi vemo zakaj,podpiso je na nzs-za reflektora ka je lejko mura dobila licenco,občina mora narediti reflektore,samo se zdaj dela idiota,pa velikoga župana,niti je nej toliko fer do kluba pa občanov ka bi bar podprl ta klub ka še kelko toliko funkcionejra,znan ka de topič vse napravo ka de izpeljal svoj cilj,samo tak dalje g,TOPIČ imaš še vedno vse v svojih rokah in močeh z temi svojimi člani kluba,,lp

BG-MS

Ne zajebavlite se z navijači, ki živijo za MURO in hočejo MURO v prvoj ligi!!! Mandati v politiki so omejeni, kar pa ljubezen do MURE nikoli ne bo!!! Pazite ka delate spremljuamo vas vse :D

bushi

Dečki, brezvezna je ta gonja proti župani, pozabljate ka nas je un rejšo 2005 pejte lige.

pišta

na žalost še gnes ne ven, ka bodo Italijani prinesliv klub. korektno bi bilo, ka bi povedali, če se zagotovijo ralektorji, oni dajo telko in telko. Dozdaj so dobili upravni odbor, naj vsaj obljubijo kaj konkretnega. drugače izgleda vse precej neresno.

denis...

HOČEMO REFLEKTORJE!! IN ČE OBČINA NEMRE NAREDITI TEH BOGIH REFLEKTOROV, TE TAK SRAMOTA! VSAJ NEKAJ NAREDITE V ZVEZI Z STADIONOM!! DAJTE NAM TO KA MAMO RADI!!!

MURA!

copicar

lejko bi se vsi pristaši mure dobili v soboto na stadionu, sakši bi dal vsaj 5-10€ pa bi en sistemski listek lotoja odšpilali pa bi mogoče bili vsi veseli,če nas pride 500x10=5000 :-)1x16 številk ali pa 2x15števil

miko

če bi italijani sceli meti sam korist bi ziher podpisali,reflektori pa bi ze zdavnaj morali bite, pa lejko ma zaj občina izgovore...vej pa to nede nisce odpelal z sobote, tu ostane...pa za občino kak je ms je nej tak velka investicija...če pa nede kluba te pa gucali ka so nej uspeli pripelati sponzora pa takse...vsaka čast topice ka se trujdi ka je tu dosta velkih privatnikov ka bi lejko komot vlozili v klub pa jim vseeno za MURO!!!

okroglazoga

sori copicar, če san te užalo :)) ge san nikak nej praoti muri, rad bi ka bi bili stabilni, cilao več se borili za prvaka! Samo san pravo svoje mnenje pa san že avtomatsko proti muri... joj! Malo se zamisli, nej je vse v žalitvaj. Isto je pred lejti župan zavajo s siemenson in podobnimi firmami ka bi naj vlagala v muro. Če de me pa topič demantejro pa priznan svojo zmoto, samo zaradi toga san še nej proti muri in FALABAOGI če de me demantejro!!! Dejansko je ka so topiča namočili v klub kda je v najvekšon sranji bil in vsaka njemi čast ka je v tao šao. Samo zadnje čase ,i je vse dogajanje okaoli kluba malo sumljivo! si pa mura in vsi njeni prvrženci zaslužimo ka premagujemo mb, ol itd. in obenem spodoben stadion z reflektorji!

yamashita

makaronarski mafijozoji de malo zaprali te do pa sli pomali...ka de pa ostalo je pa drugo pitanje...

žćč

dokič je nej bilo govora o teh italjanskih investitoraj je tudi nej bilo govora o nekšoj velkoj krizi v klubi. s pretežno lokalnimi igralci dobro stojimo na lestvici, špila se lejpi fuzbal, gledanost avion za gnešnje prilike. edino tu pa tan se je pojavo kakši provokator ali večni pesimist ka je gučo ka mura propada. prevladovalo je mnenje ka je pot na keri se Mura nahaja prava pot. neven no meni se je zdelo ka je vse ok. zaj pa naenauk čitan ka či nede teh italjanskih pejnez ka takoj sledi razpad sistema. ka se je tak fejst spremenilo?! mislin čudno mi je ka več lidi ne piše proti prodaji kluba nekšomi ''NO NAME'' podjetji kero kak pogoj za sodelovanje zahteva to ka NADZORA nad njihovimi dejanji v klubi PRAKTIČNO NEDE. tudi či je Mura na robi prepada bi pomoje sodelovanje z takšnin SUMLJIVIM podjetjon mogla biti zadnja opcija nej pa prva. ka ne napravi ger korak naprej. v prepad. ali?

BAMBINO

torej se ti očitno nej čuo,oz. znau,ka se je igralcon nej izplačalo vseh obveznosti!! če keša nede do 31.1.2012 do po vsej verjetnosti igralce šli - oblubile so jin keš,pa ga pač nedo dobile,..so to zadostne razloga za skrb,če nede oblubleneh reflektorov pred 31.1???

yamashita

Bambino ni bilo pri vstopu v prvo ligo povedano da je vse dobro premisljeno in da so financni temelji zdravi?zdaj pa naenkrat slisimo da so cisto brez kesa...?Moralo bi nas bolj skrbeti tele male organizacijske poteze talijanckov....ce je vse cisto zakaj potem ukines nadzorni organ kluba?moras razumeti zupana da se taksnih igric ne gre!ker na koncu on odgovarja kaj pocne z proracunskim denarjem.mogoce so pa v murski potrebni kaksni drugi projekti najprej in potem reflektorji?ce talijancki ne zelijo da jim kdo v klubu gleda pod prste in so tako resni bodo pac castili te reflektorje pa je...

Ä‘žćčš

GEOFOCUS SOLUTIONS LIMITED

http://companycheck.co.uk/company/06724807

Cash at Bank : £1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Google is your friend :)

Ä‘žćčš

GEOFOCUS SOLUTIONS LIMITED

http://accounts.levelbusiness.com/accounts/uk/000A10D2NL14706.pdf

Google is your friend :)

tjas7greg

Kriza:( Dejstvo je, ka Mura nuca pejneze in to čim prej. Druge rešitve pač očitno trenutno nega, kak wanna be Abramoviči iz mafijske Italije, ki z enim Funtom na računu rešujejo Muro. Jaz mislen, ka smo lahko vsaj malo skeptični, kar se tiče teh poslovnežev, ki bodo v klubu delovali brez nadzornega sveta. Navijači smo dolgo čakali, ka se nam razkrije kdo in kako bo reševal Muro. Soboška občina pa naj čim prej poskrbi za reflektore, ki so še kako potrebni za normalno delovanje kluba. Upajmo na najboljše:)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice