Alenka Artnik je spet postala svetovna rekorderka. Na generalki pred svetovnim prvenstvom se je potopila 111 metrov globoko.

Koprčanka Alenka Artnik, ena najboljših potapljačic na vdih na svetu, se je s plavutjo potopila 111 metrov globoko, koder pred njo ni bila še nobena ženska, poroča Delo. Na površje je priplavala popolnoma mirna. S to neverjetno globino je znova postala svetovna rekorderka.

Izjemen dosežek ji je uspel na honduraškem Roatanu, na prvenstvu Karibov, znani kot generalki pred svetovnim prvenstvom najboljših globinskih potapljačev, ki se na istem prizorišču prične v sredo.

Korak z njo drži le Italijanka Alessia Zechinni, ki bo v teh dneh verjetno poskusila rekordno znamko še izboljšati. Artnikova je na svetovnem prvenstvu glavna kandidatka tudi za zlato medaljo v potopu z dvema plavutma, še poroča Delo. 

Artnikova je novembra lani Marjanu Dori v oddaji Nedeljski pogovori zaupala, da se je vse pričelo z nekaj 'prišparanega' denarja. »Sama sem se v izredno kratkem času spustila tako globoko in to ne vidiš prav pogosto. Praktično v treh letih je šlo od ničle do 105 metrov,« je razkrila.

Več o njeni izjemni poti lahko izveste v spodnjem intervjuju. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kriza (nepreverjen)

bravo, čestitke!

čarni vrag (nepreverjen)

pa kaj
jaz se na morju vedno potapljam
in lidje govorijo da sem dober potapljač

DF (nepreverjen)

čarni vrag ti še pijanec nisi dober, ker vedno vse pobruhaš
kaj da bi bil šele dober potapljač
ti si seronja in ne potapljač
in spoštuj dosežke ljudi, ki so te dosežke s trudom dosegli

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Starejše novice