FOTO: Jure Banfi
Mura se v Celju ni vrnila v pozitivne tirnice, še četrtič zapored je ostala brez zmage. Črno-beli se v Rennes ne podajajo z najboljšo popotnico, a sta Alen Kozar in Ante Šimundža odločena, da ekipa popravi vtis.

Sobočane v zgoščenem ritmu preizkušenj že v četrtek čaka nova zahtevna naloga. Slovenski prvak bo gostoval pri francoskem Rennesu, vodilni ekipi skupine G.

Francozi pred dvema tednoma v Ljudskem vrtu slavili tesno zmago. Možje v črno-belem so pustili pozitiven pečat, a to na koncu vseeno ni bilo dovolj za zgodovinsko točko.

Trenutni položaj Mure je nekoliko slabši kot pred oktobrskim spopadom, saj so skromnejši rezultati pustili nekaj posledic. 

To priznava tudi Alen Kozar, ki pa v istem dahu dodaja, da se želijo igralci pokazati v boljši luči:

»Trenutek ni naši strani, tega se zavedamo. Stanja, ki se nam dogaja, si ne želimo niti igralci niti klub. Rezultatsko in z igro na nismo na pravi ravni. 

Zdaj prihaja evropska preizkušnja, na katerih smo se vedno pokazali v dobri luči. Na vsaki tekmi smo bili vse boljši. V Francijo gremo z željo po ugodnem rezultatu.«

Želijo na višjo raven

»Moramo stopiti skupaj! Trenutno morda nismo prava 'klapa', vsak posameznik se mora z borbenostjo dvigniti na višjo raven, nato pa bomo lahko kot ekipa delovali boljše,« še sporoča kapetan.

Vezist, ki je imel med zadnjim reprezentančnim premorom nekaj težav s poškodbo, se strinja, da se Muri že nekaj tekem dogaja, da v prvem polčasu ne razvije prave igre. 

Nogometašev iz Nemčavcev pravi, da je prva rešitev do boljše podobe v dvigu borbenosti, s katero se bodo skušali Sobočani dokazati tudi v evropskem tekmovanju. Rennes bo zahteven tekmec:

»Ekipe se pripravljajo na vsakega nasprotnika, nekateri rotirajo, drugi igrajo z najboljšo ekipo. Ne glede na to, s kakšno zasedbo igrajo, imajo kakovost in dobre posameznike. 

Pripraviti se moramo na vsakega, saj imajo nekaj elementov, ki jih kot ekipa delajo na vsaki tekmi. Na to se moramo pripraviti in jim to onemogočiti.«

Gledati morajo nase

Kot že zapisano, se je obračun v Mariboru končal v korist zasedbe iz Bretanije. V 17. minuti je najstrožjo kazen izkoristil Serhou Guirassy, a je Mura hitro izenačila z golom Mitje Lotriča.

Gostje so vnovič povedli štiri minute pred odmorom, Prekmurci pa so imeli tudi po zadetku Gaetana Laborda nekaj priložnosti za novo poravnavo izida.

»Imeli smo ogromno priložnosti, ki se na evropskih tekmah morajo izkoristiti. Upam, da bomo bolj konkretni v realizaciji, v obrambi pa bomo skušali obdržati nedotaknjeno mrežo,« pravi Kozar.

Dolgoletni član Mure se je strinjal, da se je četa iz Fazanerije dobro zoperstavila tekmecu iz Bretanije, a poudaril, da je četrtkov dvoboj nova zgodba:

»Res je, ne vemo pa, kako so šli v tisto tekmo. Videli smo, da smo si priigrali situacij, v igro smo jim lahko konkurirali. V Franciji nas verjetno čaka drugačna tekma, igrajo pred svojimi gledalci. 

Pustimo se presenetiti, videli bomo kako bo, saj moramo gledati nase in biti pravi, če hočemo kaj iztržiti iz tega srečanja.«

Šimundža ne pričakuje večjih sprememb v igri Francozov

»Kratek čas je med tekmama, ne verjamem, da bo v igri veliko sprememb. Po zadnjih informacijah so igrali v tem sistemu, priprave pa potekajo normalno. Imamo nekaj težav, a verjamem, da jih bomo prebrodili,« uvodoma pove Ante Šimundža.

Strateg Mure je že po tekmi v Celju napovedal, da bo srečanje v Franciji izpustil Jan Gorenc, vse kaže na to, da bo doma ostal tudi Mihael Klepač.

Štajerec dodaja, da bo priprava na tekmo boljša, kot pred dvema tednoma, saj so nasprotnika spoznali na zelenici. Kljub temu je gostovanje druga zgodba kot domača tekma, poudarja Šimundža.

Pristop bo odvisen tudi od nasprotnika, potrebno pa bo biti deloven in evropski v razmišljanju v obeh smereh igre. V teku, borbenosti in samozavesti ne smejo biti zadržati, opozarja trener Mure, ki verjame, da bo podoba zelo dobra.

Vsak igralec sam odloča o svoji usodi

Šimundža je po porazu v knežjem mestu opozoril na bledo predstavo v prvem polčasu, pred tekmo v Rennesu pa verjame, da s tem ne bo težav. S kakšno enajsterico pa se bo Mura po tekmi v Celju zoperstavila naslednjemu tekmecu?

»Vedno sem dejal, da se vsak igralec sam postavi v ekipo in odloča o svoji usodi. Trenerji smo tisti, ki to izberemo. To ni težava, je pa pokazatelj, kdo in kako si želi ter bo lahko v prihodnosti deloval v klubu,« odgovarja trener črno-belih.

Francoski strateg Bruno Genesio je po dvoboju v Ljudskem vrtu priznal, da je presenečen nad Muro. So francoski nogometaši v obračun krenili s kaj slabšim pristopom?

»Težko odgovorim na to, dejstvo pa je, da so tekmo odigrali v najboljši postavi. To je bilo zame manjše presenečenje oziroma potrditev resnega dojemanja naše ekipe. 

Njihova stvar pa je, kako bo trener reagiral na četrtkovi tekmi, ista zgodba pa je, da se bo lahko boljše pripravil na nas, tako kot mi na njih.«

Zavedati se morajo korenin

Kozar je izpostavil, da mora ekipa znova dihati kot eno. Kako to znova dvigniti na najvišjo raven? Šimundža priznava, da za to ni enostavne rešitve, a dodaja, da nihanja niso presenetljiva:

»Kako to izpeljati v enem dnevu ali določenem obdobju? To ni enostavna zadeva, pomembno pa je, da so fantje v štirih letih pokazali izjemno pripadnost, povezanost in sinhronost z gledalci. 

V določenem obdobju, odkar smo skupaj, pride do manjših nihanj in dvigov. To je nekaj normalnega, s tem nismo zadovoljni in se tega zavedamo. Vedno je tako, da to pričakuješ, ko se to zgodi, pa tega ne želiš. 

Najbolj pomembno je, da se zavedamo korenin in se vrnemu k temu, da delamo en za drugega. Verjamem in upam, da bo to vidno v prihajajočih dneh.«

Četrtkov obračun na zelenici stadiona Roazhon Arena, ki sprejme 30 tisoč gledalcev, se bo pričel ob 21. uri. Bodo Sobočani v Franciji razveselili svoje pristaše?

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jdobb (nepreverjen)

Ka če bi to čb navlajo iz mesta spravili?

magyar bacsi (nepreverjen)

Dobili boste 5 komadov in se boste grupno ukozili - usrali v že posrane gate. Uhhhhh kako boste smrdeli.

kluklu (nepreverjen)

Nagrade ste pokaserali zdaj pa vas BK. Ali ste prevec pohlepni pa dobrih 40k nej zadosta..

MPLB (nepreverjen)

Živjo!

Nudimo posojila od 2.000 € do 3.500.000 € na naslednjih področjih:

- Finančna posojila
- Nepremičninsko posojilo
- Investicijsko posojilo
- Posojilo za nakup avtomobila
- Osebno posojilo
- Posojilo denarja za božič in praznovanja ob koncu leta
- Družinski kredit

Prosimo, kontaktirajte me po e-pošti: [email protected]gmail.com

E-pošti: [email protected]

vodka (nepreverjen)

Morate na igrišče stopiti pripravljeni garati ne kot stare mame in dedki na popoldanskem sprehodu. Visoko letite in vedno nižje padate.

MPLB (nepreverjen)

Živjo!

Nudimo posojila od 2.000 € do 3.500.000 € na naslednjih področjih:

💸💸- Finančna posojila
💸💸- Nepremičninsko posojilo
💸💸- Investicijsko posojilo
💸💸- Posojilo za nakup avtomobila
💸💸- Osebno posojilo
💸💸- Posojilo denarja za božič in praznovanja ob koncu leta
💸💸- Družinski kredit

Prosimo, kontaktirajte me po e-pošti: [email protected]

E-pošti: [email protected]

Blabluuu (nepreverjen)

Tak pristop v ligi je pljunek v obraz črnobelih navijačev.Evropo pozabite,nam nič ne pomeni več makar da izgubite za 10 komadov,ampak v nedeljo niti pod razno ne verjamem v zmago ali remi,saj bo Ante to zrihtal z loterijsko postavo da udarita Ibričič in Jakupovič za gkadko zmago Domžal v Fazaneriji ter s tem zatresejo stolček Anteja..

Starejše novice