Prekmurski judoist kljub porazu ostaja optimističen, osredotočen na svetovno prvenstvo in olimpijske igre.

Adrian Gomboc na Evropskih igrah v Minsku ni uspel osvojiti želene kolajne v kategoriji do 66 kilogramov. Posloviti se je moral že po drugem nastopu, ko ga je prekosil Matteo Medves.

V začetku dvoboja z Italijanom je Prekmurec sicer še nadzoroval situacijo a je nato, kot pravi, zaradi sodnikov spremenil borbo. Po njegovem mnenju je prejel kazen, ki je ne bi smel, kar naj bi skupaj s še nekaj podobnimi poznejšimi odločitvami vplivalo na borbo. Priznava pa tudi, da ga je nasprotnik s svojo tehniko presenetil. Medvesa je Gomboc lani sicer ugnal v finalu EP.

Kljub vsemu pa Prekmurec, ki je na evropskih igrah v Bakuju pred štirimi leti osvojil kolajno, zaradi nekoliko slabše sezone ni zaskrbljen:

"Zelo zadovoljen sem z borbama, a če ne zmagaš, pač nisi vesel. Napredek je velik, tudi fizično sem zelo dobro pripravljen, a to je nivo, kjer odločajo nianse," je za STA dejal Gomboc in dodal: "Pridejo vzponi in padci in upam, da se bom vrnil močnejši, kot sem bil. Seveda sem si tudi tukaj želel kolajno, a glavni cilj vemo, kaj je. Čez dva meseca je na sporedu svetovno prvenstvo in vse to je pot do Tokia 2020. Upam, da se bom po tej krizi vrnil še močnejši, kot sem bil."

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ovo je (nepreverjen)

slabo

Dominik 595 (nepreverjen)

Pazi na mišice

moravčan (nepreverjen)

takoj ko se je začel slikati in dobil sponzorje se je začelo slabo obdobje ko je bil skromen pa so bili rezultati skronost je vrlina človeka zato se spusti malo pa brez zamere

12 (nepreverjen)

Res je..
Nic od nic.steje rezultat in nic drugega
Zdaj pa se naj spravi k sebi.delo delo delo in naj me z rezultati demantira
Srecno

In reply to by moravčan (nepreverjen)

Peredajs

Ne vem, če si v tem športu lahko prevzeten? Ne mešajte nogometa s špotom, kjer si popolnoma sam, kjer ... Sam sem vedno bil le del ekipe skupinskega športa, pa veliko bolj cenim športnike teh športov. Sicer Adriana ne poznam osebno, a sem spoštujem njegovo delo. Le tako naprej!!!

Judoka (nepreverjen)

Ce se na evropskem prvenstvu ne uvrstis med prvih pet brez neki vecjih preteresov nimas kaj iskati na svetovnem ali olimpijskih igrah... Zal je konkurenca v judu tako mocna... Mogoce se pa uresnicuje napoved FABIJANA, ki je ze takrat izrekel legendarni stavek da tekmovalec in trener ne moreta biti prijatelja.... Kdor je v judu bo razumel.... Skoda Adrian... Skoda...

Starejše novice