Prekmurski judoist v Uzbekistanu do zlata.

Ta konec tedna se judoisti merijo za veliko nagrado Tashkenta. Na tekmovanju v Uzbekistanu nastopa peterica naših tekmovalcev in dvoboje sta za Slovenijo včeraj odprla Adrian Gomboc in Kaja Kajzer

Prekmurec je poskrbel, da je v Taškentu zadonela slovenska himna, saj je premagal celotno konkurenco v kategoriji do 66 kilogramov in se povzpel na najvišjo stopničko. Uspeh je dopolnila še Kaja Kajzer, ki si je priborila bronasto kolajno v kategoriji do 57 kilogramov.

Tretja zlata medalja za Adriana

Aktualni evropski prvak v kategoriji do 66 kilogramov Adrian Gomboc je bil prvi krog rednega dela prost. V nadaljevanju je premagal Kazahstanca Kyrgyzbayeva s prednostjo wazarija. Četrtfinalni dvoboj je hitro zaključil z metom za ippon proti Portugalcu Christomo.  

Njegov najdaljši dvoboj na tekmovanju je bil polfinalni, ki se je prevesil v podaljšek, kjer je po slabi minuti le-tega premagal Rusa Chasygova in se uvrstil v finale kategorije do 66 kilogramov. Po izenačenem dvoboju z domačinom Nurillaevom si je Adrian slabo minuto pred iztekom rednega dela priboril prednost wazarija in jo obdržal do konca. Z zmago si je zagotovil zlato medaljo, ki je njegova tretja zlata z Grand Prix.

Kaja Kajzer na tretjem mestu

Ženske dvoboje je za Slovenijo otvorila Kaja Kajzer v kategoriji do 57 kilogramov. V rednem delu si je po prvem prostem krogu priborila v drugem krogu zmago nad Rounko Stefan z ipponom v drugi minuti podaljška. Zmago v četrtfinalnem dvoboju si je priborila sedem sekund pred koncem, kar jo je pripeljalo do polfinala.

Nasproti ji je stala Gjakova iz Kosova, ki pa je bila pretrd oreh in Kaja se je borila za bronasto kolajno. V tekmi za tretje mesto je s prednostjo wazarija nad Nizozemko Verhagen ob koncu rednega dela slavila in si priborila tretje mesto.

FOTO: ijf.org

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lucifer (nepreverjen)

Vsaka čast mojster. Iskrene čestitke. Poplačano garanje v športu, ki je daleč podcenjen...

Asmad (nepreverjen)

E moj štrkec kako si mi kako ide tamo gore u MS jesi dobro

Pozdrav Asmad

In reply to by Lucifer (nepreverjen)

Starejše novice