ACH Volley je prvi polfinalist 1A. Sportklub državne odbojkarske lige. Ljubljančani tudi v Murski Soboti niso dovolili presenečenja, odbojkarje Panvite Pomgrad pa zdaj čaka spopad za bronasto medaljo.

Ljubljanski ACH Volley je tudi na drugi polfinalni tekmi potrdil naziv favorita in z novo gladko zmago potrdil nastop v novem velikem finalu državnega prvenstva.

Niz nastopov v velikem finalu državnega prvenstva se nadaljuje. Sedemnajstkratni državni prvaki bodo v sezoni 2021/22 igrali v finalu, v katerem so jih lani po 16 letih neprekinjene vladavine premagali Mariborčani.

Štajerci bi lahko bili tudi letos tekmec v finalu, a pred nocojšnjo drugo polfinalno tekmo bolje kaže Kamničanom, ki so v Mariboru dobili prvo tekmo. Poraženec tega polfinala se bo s Sobočani pomeril za bronasto medaljo.

PANVITA POMGRAD - ACH VOLLEY 0:3 (14:25, 18:25, 19:25)       
PANVITA POMGRAD: Vinkovič 5, McConnell 7, Drvarič 1, Radović 3, Rojnik 10, Lakner, Bedrač 6, Fužir 4, Hafner, Grabar, Vrabl, Novak. Trener: Dejan Fujs. 
ACH VOLLEY: Pernuš, Šket 11, Rutar, Mašulović 8, Todorović 1, Peruničić, Okroglič, Gjorgiev 13, Pokeršnik, Videčnik 9, Kök 7, Kovačič. Trener: Mladen Kašić.

ACH je bil premočan

Ljubljančani so v dvoboj pred televizijskimi kamerami in okrog 200 gledalcev krenili silovito in hitro povedli z 1:6. Čeprav so se gostitelji nato približali na 5:7 in 6:8, si je ACH vnovič pridelal debelo prednost, ki je ni več izpustil iz rok. 

Gostje so proti koncu uvodnega niza le še stopnjevali razliko, zmago pa je z asom potrdil Alen Šket, ki je bil s šestimi točkami tudi najboljši posameznik prvega niza, v katerem smo videli kar sedem ljubljanskih blokov.

Prekmurci so se v drugem nizu prikazali v boljši podobi, povedli s 4:1, a nato dovolili izenačenje. Sledila je menjava, Dina Vinkoviča je zamenjal Urban Fužir

Sobočani so nazadnje vodili s 13:12, Ljubljančani pa so po izenačenju na 16. točki dosegli še tri in Prekmurci niso več ujeli stika. Tudi drugi niz je z uspešnim napadom zaključil Šket, pri nabiranju točk pa se mu je pridružil še Nikola Gjorgiev.

Domača ekipa je ob začetnem udarcu Urbana Drvariča v zadnjem nizu povedla z 2:0, a je po delnem izidu 1:7 sledil preobrat. Varovanci Dejana Fujsa so se znova približali na 8:9, po izenačenju na 13:13 pa so trikrat tudi vodili, prvič po asu Fužirja. 

Pri izidu 17:19 je s polminutnim odmorom reagiral ljubljanski strateg Mladen Kašić, to pa je domačo četo povsem zaustavilo. Sobočani so nato dosegli le še točko, učinkovitejši gostje pa so niz mirno pripeljali do zmage za napredovanje v finale.

Dvoboj za bron bo nov izziv

»Lahko smo videli, da je ACH za razred boljši nasprotnik od nas. Čestitke Ljubljančanom za odlično igro in suvereno zmago na obeh tekmah. Žal je to dejansko naše stanje. 

ACH je v tem trenutku premočan nasprotnik za nas, naši igralci pa bodo morali še veliko delati, da bi dosegli tak nivo igre. Da se seveda igrati tudi proti takemu nasprotniku, a moraš biti malo bolj predrzen in odločen v ključnih trenutkih, sicer se proti taki ekipi to takoj kaznuje. 

Če hočemo osvojiti bronasto medaljo, bomo morali pokazati nekaj več. Na koncu ni pomembno, proti komu bomo igrali, saj niti Maribora niti Kamnika v aktualni sezoni še nismo premagali, tako da bo to za nas vsekakor povsem nov izziv,« je po polfinalnem porazu dejal Dejan Fujs.

Zmaga ljubljanskega kluba seveda ni presenečenje, Sobočani pa bodo z zanimanjem spremljali nocojšnjo tekmo v Kamniku, saj bi se v primeru domače zmage za tretje mesto pomerili z Mariborčani.

Če bodo v Kamniku uspešnejši Štajerci, bo tretja polfinalna tekma odigrana na velikonočno nedeljo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice