Po 23. krogu v tretji slovenski nogometni ligi vzhod ni nič manj nejasnosti, kot je je bilo pred tem krogom. Nafta še naprej vodi z dvema točkama prednosti pred Muro in Odranci. 

Rezultati 23. kroga:

GMT Bogojina – Turnišče 1 : 0 (0 : 0)

Hotiza – NŠ Mura 0 : 2 (0 : 1)

Čarda Martjanci – Avto Rajh Ljutomer 0 : 3 (0 : 2)

ŠD NK Križevci – Tromejnik G-Sukič 0 : 1 (0 : 1)

Grad – Nafta 1903 0 : 6 (0 : 5)

Rakičan – Polana 2 : 4 (0 : 1)

Odranci – Lušt Beltinci 2 : 1 (1 : 1)

Vodilna Nafta, ki je v prejšnjem krogu klonila proti Odrancem, je spodrsljaj uspela popraviti na gostovanju pri Gradu. Vodilna ekipa prvenstva je dvome o zmagovalcu razblinila že v prvem polčasu, ki ga je dobila z visokih in neulovljivih 5 : 0, pri čemer je dva zadetka dosegel Marko Roginić. Nafta je v drugem delu srečanje rutinirano pripeljala do konca, dosegla še en zadetek in slavila s 6 : 0. 

Nekoliko težje delo sta imela tako Mura, kot Odranci. Črno-beli so gostovali pri prebujeni Hotizi, ki pa Muri tokrat ni uspela parirati. Varovanci Damjana Ošlaja so skozi celotno srečanje nadzorovali potek igre in po zadetkih Amadeja Maroše slavili z 2 : 0. Maroša je z dvema zadetkoma sedaj tudi prvi strelec tretje lige s 23-imi zadetki. Tako kot Mura, pa ne popuščajo niti Odranci, ki so v izjemni seriji desetih zaporednih zmag. Ta konec tedna so uspeli slaviti še v derbiju z Beltinci, pa čeprav so zaostajali z 1 : 0. Varovanci Bojana Jančarja so še enkrat več srečanje obrnili v svojo korist in slavili z 2 : 1.

Do zmage na gostovanju so prišli tudi nogometaši Ljutomera, ki so prišli do visoke zmage s 3 : 0 in utrdili svoj položaj na lestvici, kjer zasedajo peto mesto. Tudi Tromejnik, ki sledi Ljutomeru je ta vikend vpisal novo zmago. Z minimalnih 1 : 0 so slavili pri odpisanih Križevcih, ki so edina ekipa brez osvojene točke v nadaljevanju prvenstva. V boju za obstanek dobro kaže tudi Polani, ki se je z zmago s 4 : 2 oddaljila od zadnjih mest,  proti Rakičanu je tokrat blestel Samo Žalik, ki je dosegel tri zadetke. V neugodnem položaju so se znašli tudi nogometaši Turnišča, ki so klonili proti Bogojini in slednjim dovolili, da se z njimi izenačijo po točkah. V zadnjih treh krogih nas čaka izjemen boj tako za napredovanje v drugo ligo, kot za obstanek v ligi.

Smiljan Kuhar

Lestvica 3. SNL vzhod.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice