Po šestih odigranih krogih v 2. SNL lestvica počasi že dobiva podobo, ki govori več o tem, kakšno je trenutno razmerje moči med ekipami. Črno-beli še naprej na vrhu, Nafta s tekmo manj zaostaja za devet, Veržej pri dnu lestvice.

Drugoligaški ples se je nadaljeval tudi ta konec tedna, na Fazaneriji so bili gledalci priča novemu pomurskemu dvoboju, med seboj sta se udarili domača Mura in Veržej. Črno-beli so želeli popraviti bled vtis, ki so ga pustili na srečanju v Lendavi, Veržej pa v Murski Soboti ni imel česar za izgubiti. Gostje so na Fazaneriji celo povedli, toda devetnajst minut "blitzkriega" je zadoščalo, da je Mura v obdobju od 36. do 55. minute zabila kar šest zadetkov in razblinila vse dvome o zmagovalcu. Za Muro je to druga zmaga s štirimi zadetki razlike, Veržej pa je doživel najvišji poraz v letošnjem prvenstvu. Z zmago muraši ostajajo vodilna ekipa s šestnajstimi osvojenimi točkami.

Muri za vrat dihajo Dekani

Tretji pomurski predstavnik, lendavska Nafta 1903 v tem krogu ni odigrala srečanja z Zarico iz Kranja. Igrišče v Kranju je bilo namreč preveč razmočeno in ni dopuščalo regularnih pogojev za igro, posledično pa je bila tekma odpovedana. Do novih zmag so v šestem krogu prišle ekipe Drave, Jadran Dekani, Fužinarja, Kalcer Radomelj, srečanji v Sežani in Novem mestu pa sta se končali brez zmagovalca. Prvi zasledovalci Mure še naprej ostajajo nogometaši Jadrana iz Dekanov, ki zaostajajo za dve točki, tri manj imata Drava Ptuj in Kalcer Radomlje, ostale ekipe pa zaostajajo že za pet ali več točk.

Rezultati 6. kroga

  • Drava Ptuj - Roltek Dob 1 : 0
  • AŠK Bravo - Jadran Dekani 2 : 3
  • Tabor Sežana - Brežice Terme Čatež 2 : 2
  • Mura - Farmtech Veržej 6 : 2
  • Fužinar Ravne Systems - Rogaška 2 : 1
  • Kalcer Radomlje - Ilirija 5 : 2
  • Krka - Brda 0 : 0
  • Zarica Kranj - Nafta 1903 (prestavljeno)

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

sonda (nepreverjen)

Oni samo sledijo kak vsi ostali he he he .

Starejše novice