Okužbo s koronavirusom so potrdili pri mariborskem županu, okužil naj bi se v družinskem krogu.

Kot so sporočili iz mariborske občine, je župan Arsenovič danes opravil hitri test na koronavirus, ki je potrdil okužbo. Župan se je najverjetneje okužil na kosilu v ožjem družinskem krogu, saj je s koronavirusom okužen tudi njegov oče. Počuti se dobro in ostaja v karanteni na domu, od koder vse Mariborčanke in Mariborčane poziva k odgovornemu ravnanju in upoštevanju zaščitnih ukrepov. 

Vsi sodelavci v kabinetu župana in mestni upravi, ki so bili v direktnem stiku z županom gredo z jutrišnjim dnem prav tako v karanteno na domu. Podžupan Samo Peter Medved, ki je koronavirus že prebolel, je danes opravil test na protitelesa. V kolikor bo ta pokazal, da jih ima, je podžupan zaščiten in bo prevzel nadomeščanje župana z jutrišnjim dnem, so še sporočili iz kabineta župana.

Mestna občina Maribor bo s ponedeljkom, 19. 10. uvedla tudi delo od doma za nekatere zaposlene z namenom zagotavljanja varnosti zaposlenih; zlasti, da zagotovimo normalno poslovanje (predvsem kritičnih procesov in funkcij) in da so sodelavci čimbolj ločeni po pisarnah.

»Sporočam negativno novico, da sem pozitiven na covid. Kljub vsem ukrepom se je zgodilo in to najverjetneje na kosilu v ožjem družinskem krogu. Pozivam vas, da zmanjšate tudi najožje družinske stike, saj se virus širi z neverjetno hitrostjo. Počutim se dobro, sem že doma. Sprejeli bomo vse potrebne ukrepe, kar se tiče samoizolacije, karantene in testov vseh, s katerimi sem bil v stiku. Mestna občina bo funkcionirala naprej, z vsemi bom v stiku na daljavo. Gremo novim izzivom naproti, ostanite zdravi,« je povedal župan ob potrditvi, da je pozitiven na koronavirus.

Po poročanju STA so v samoizolaciji tudi štirje mariborski poslanci, ki so bili v ponedeljek na delovnem sestanku v stiku z županom Arsenovičem. To so Andrej Rajh (SAB), Franc Trček (SD), Lidija Divjak Mirnik (LMŠ) in Dejan Kaloh (SDS).

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Slom (nepreverjen)

HJOJ KAM GRE TA SVET ...

Hit.er 🤚 (nepreverjen)

Vsi so okuženi, niti eden pa še od teh nej je crkno! Mrš!

In reply to by Slom (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Arsenovič je star 55 lejt pa de prebolo tej jebeni virus, ka nanč nede znao. Tüdi 90 letni Berlusconi pa 80 letni Trump sta fa prebolela bre problemof.. Mij pa fsi v pevnici z maskami na ustaj ?! Koga se mi bojimo ?

....a.. (nepreverjen)

virusa se ne bojimo, bojimo se nestrpnih politkolesarjev, ki si preko trupel zelijo oblasti za vsako ceno tudi s pomocjo teroristov antife.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

šanči ¨cibek (nepreverjen)

Oh še to nas mora brigati ta Arsenovič ,kaj pa imamo Pomurci znjim ?

Bodoči Vardist (nepreverjen)

Zakaj pa ni ostal v srbiji, saj se je okužil pri očetu!

Kageste (nepreverjen)

a iz Srbije je
Šišptari so naguzili ogromno srbjank

In reply to by Bodoči Vardist (nepreverjen)

gobezdalo (nepreverjen)

Baje ka pou šefov špitala okuženij. Istina tou , istina!

čarni vrag (nepreverjen)

DESUS so upokojenci in upokojenci bi radi še ŽIVELI
To jim garantira JANŠA
levaki ki ga serejo na biciklih in prenašajo korona virus
delajo na tem da čim več starih ljudi umre

In reply to by gobezdalo (nepreverjen)

Čergoli (nepreverjen)

Spyderman

Čergoli (nepreverjen)

Odgovorni državljani se držimo ukrepov, ki jih sprejme vlada. Vendar nič ne pomaga če 95% državljanov spoštuje ukrepe, ostalih 5% pa izniči ukrepe in napore vlade, ker komunajzarji menijo, da za njih zakoni in spoštovanje ukrepov ne velja. Komunajzarske stranke LMŠ, SD, SAB in skrajna LEVICA na protestih, ki jih organizirajo in se jih udeležujejo poleg širjenja sovraštva ogrožajo še državljane s širjenjem virusa. Če vlada sprejme ukrep proti širjenju smrtonosne nalezljive bolezni, komunajzarske stranke v opoziji, takoj zaženejo peklenski stroj, vlagajo ustavne presoje, interpelacije,... Medtem ko se vlada spopada s smrtonosno nevarnostjo, komunajzarska koalicija 4 strank s podporo levih medijev, RTV, PRO PLUS in medijev financiranih s pokradenimi milijardami iz davčnih oaz, ki jih zdravje državljanov in korona kriza ne zanima, na fronto pošiljajo Čordiča, ki se dere, da virusa ni in da je potrebno maske sneti, pri tem zelo pomaga tožilstvo s sinom državnega tožilca Jenull-a. Primitiven način rušenja vlade obvladajo le najbolj pokvarjeni komunisti in leve politične stranke, katerih mnenje je, da ko se enkrat zavihtijo na oblast, jih nihče več ne more in ne sme zrušiti iz prestola, to pa pomeni komunistično diktaturo.

Starejše novice