FOTO: Voranc Vogel, Delo
Medijska hiša Delo je že tretjič podelila prestižni kipec enemu izmed desetih nominiranih in po presoji strokovne žirije najboljših malih in srednjih podjetij v državi.

Medijska hiša Delo je na nocojšnjem gala dogodku v okviru projekta Delove podjetniške zvezde na Brdu pri Kranju podelila prestižni kipec podjetju, ki ga je strokovna komisija izbrala za zmagovalca med desetimi nominiranci.

Izbirali so podjetja, ki so inovativna, izvoz­no in razvojno naravnana, imajo najmanj tri milijone evrov letnih prihodkov, najmanj pet zaposlenih, dodana vrednost na zaposlenega pa mora znašati najmanj 35.000 evrov, poroča Delo.

Častni naziv Delova podjetniška zvezda 2019 po izboru sktrokovne komisije je Intra lighting.

Podjetje Intra lighting je proizvajalec arhitekturnih svetil, svetlobnih sistemov in pametnih rešitev razsvetljave. Je v lasti družine Furlan in izvozno naravnano, saj izvoz predstavlja 88 odstotkov ustvarjenih prihodkov od prodaje. Ti so se med letoma 2015 in 2018 povečali za 87 odstotkov na 31 milijonov evrov, denarni tok iz poslovanja se je povečal z 1,2 milijona evrov na štiri milijone evrov, čisti dobiček pa z dobrih 140.000 evrov na 3,1 milijona evrov, poroča STA.

Podjetje, ki v petih letih cilja na prihodke v višini 50 milijonov evrov ter vstop na trge vseh celin z lastnimi podjetji in proizvodnjo, je v tem obdobju tudi bistveno izboljšalo dodano vrednost na zaposlenega, stabilno poslovanje pa zagotavlja tudi nizka zadolženost. Za raziskave in razvoj namenijo okoli 11 odstotkov prihodkov, so v obrazložitvi med drugim zapisali na Delu.

Medijska hiša Delo je podelila tudi podjetniško zvezdo po izboru svojih bralcev. Priznanje je prejelo podjetje Inea iz Ljubljane, ki oblikuje rešitve za pametne tovarne in energetiko prihodnosti, poroča STA.

Za nagrado se je potegovalo 10 podjetij, poleg podjetja Intra lighting iz Mirna pri Novi Gorici še Adheziv, A-soft, Avant car, Controlmatik ABW, Inea, Plastika Skaza, Real security, Robeta in Sap, so sporočili na Delu.

Lansko leto je kipec prejelo podjetje Polycom iz Škofje Loke, v letu 2017 pa trboveljsko podjetje Dewesoft. Svojega favorita so z glasovanjem na spletu izbrali bralci in temu so na prireditvi podelili posebno priznanje. Naj spomnimo, da so lani bralci za svojo zvezdo izbrali podjetje Vasco iz Šenčurja, predlani pa I.H.S. iz Krškega, poroča Delo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice