»40 let sem delala v zdravstvu in se 40 let trudila po najboljših močeh in znanju. Decembra bi šla v penzijo. Vendar ni jasno, če jo bom dočakala,« je pred več kot tednom dni na Facebooku zapisala zdravnica Tatjana Puc Kous.

Zdravnica Tatjana Puc Kous je svojo karierno pot pričela kot splošna zdravnica v Pomurju. Kasneje se je specializirala za interno medicino ter nadaljevala kot gastroenterologinja na internem oddelku splošne bolnišnice Rakičan v Murski Soboti. Od leta 1996 dela kot zasebna gastroenterologinja s koncesijo, najprej v zdravilišču Radenci, sedaj pa že dolgo časa v ambulanti Gastromedica.

Po 40 letih dela v zdravstvu, je tudi njo na bolniško posteljo prikovala okužba z virusom covid-19. 

V dnevih boja s koronavirusom je imela povišano telesno temperaturo, bila je dehidrirana in začela močno hujšati.

»Na telefon ne morem odgovarjati zaradi glavobola,« je povedala. Kljub temu je zaradi pomanjkanja prostora najprej niso sprejeli v bolnišnico. Ko se je njeno stanje še poslabšalo, je pristala na covid oddelku bolnišnice, kjer je sama delala 15 let. 

Po več kot dveh tednih borbe s covidom, je zdravnica zdaj sporočila, da je lahko zapustila infekcijski oddelek splošne bolnišnice Rakičan in odšla v domačo oskrbo.

Povedala je, da daje zdaj mesto drugim bolnikom in da si ne predstavljamo, kaj pomeni okužba s koronavirusom: »Četudi nisem potrebovala kisika, me je virus hotel ubiti z vročino, drisko, odporom do hrane, do vode. Priklenil me je na posteljo, da nisem bila sposobna stati in v tednu dni sem vidno shujšala šest kilogramov.«

S spleta

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Uspešno okrevanje vam želim.

vd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ka ta ženska je nigdar nej bila še betežna v življenji? Tudi drugi virusi ščejo ubiti človeka z vročino ali kakšnimi drugimi zadevami. Malo že pretiravate s ten špilanjon žrtev.

Raspasoj (nepreverjen)

Mislin ka je tu bole krivda senzacionalističnih medijov, keri objestno pograbijo vsako covid objavo na FB ...

Narod (tudi mladi) je ležo v bolnici in umiral tudi za gripo, ampak če si to objavo na socialnih medijih, si takrat bil malo čuden.

In reply to by vd (nepreverjen)

Lipa3 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pametuje ,ka je pa sploh mejla kaj za hujsat?Ce pa ma 40kg z postelov vred.Covid kunec sveta cudno nega gripe nisce ne merje zaradi raka samo covid covid.Potem takem tudi v zdravstvo ne stima ka tak umirajo.

In reply to by Raspasoj (nepreverjen)

Irena Zimmermann (nepreverjen)

Nauči se pisat slovensko

In reply to by Lipa3 (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

jebeš slovenšlino
čuvaj zdravje

In reply to by Irena Zimmermann (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Spremljam komentarje na tem portalu že od začetka prvega vala in popolnoma jasno mi je bilo, da bo v Prekmurju, ko virus tja pride, najhujše. Prepametni ste in zgleda ima virus rad pametne. Da ne govorim o tem, da tudi v osrednji prekmurski bolnišnici na covid oddelku dopuščajo obiske - če rečeš, da si zdrav.

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Čergoli (nepreverjen)

in jaz tako mislim

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

fonzekk (nepreverjen)

Eni ste res kreteni!

In reply to by vd (nepreverjen)

Nastasja (nepreverjen)
majmunx (nepreverjen)

Šenki reklamo si dela. Bouga je. Samo v glavi.

MurekIN (nepreverjen)

Ja žal, ona ga je pač tak prebolela, 85% obolelih pa z blagimi simptomi,...ni imela sreče! Tudi zaradi gripe ali pljučnice so eni hudo bolni!

Čengiz (nepreverjen)

Virus nima "cilja" in "želje", da ubije gostitelja, ker se potem ne more širiti. To bi kot zdravnica morala vedeti.

Medicinjska (nepreverjen)

mafija tudi !! Za denar ali za kri ?!!

Miha Kos (nepreverjen)

Prekmurski komentatorji. kot ponavadi, kmetavzerji največji. Imam 30 let, nekadilec, sportnik. Tri tedna sem bil bolan, ampak se tu fsi delajo pametni.

Mura je večna (nepreverjen)

ma kakav športnik

In reply to by Miha Kos (nepreverjen)

Danijel Zlatic (nepreverjen)

Enako tudi jaz bil pozitiven na Covid19. Isti simptomi. Na vse me je preizkusal. Od glavobola, vrocine, pomanjkanje apetita, blokiral vonj in okus, pekoce v predelu pljuc. In po dveh tednih boja ozdravel z vitaminom D in imunski sistem. Lp

stara (nepreverjen)

Komentatorji tukaj, zaslužite si grajo!!!! Dr. Pucova nas /vas/ je zdravila , in upam, da bo še. Vedno je bila strokovna in prijazna, potrpežljiva pri neprijetnih gastroskopijah in marsikomu je pomagala v bolezni. Zdaj, ko je ona zbolela, pa take besede tukaj. Ob takšnem odnosu do sočloveka ostaneš brez besed.
Gospe zdravnici želim, naj je ne prizadenejo komentarji tukaj, naj ve, da jo mnogi cenimo in ji želimo dobro okrevanje in naj ostane zdrava.

Zdravljena (nepreverjen)

Res je, delala mi je 1 x kolonoskopijo ter večkrat gastroskopijo in UZ. Vedno zelo strokovna, potrpežljiva, vzela si je čas, enako njena ekipa. Zato se čudim, ko se ljudje bojijo teh preiskav. Pač so imeli smolo in so naleteli na neprave strokovnjake. Dr. priporočam in ji želim uspešno okrevanje.

In reply to by stara (nepreverjen)

Vaša vest (nepreverjen)

Želim ji okrevanja, ter čimprejšno vrnitev v normalno življenje. Nas je zdravila in nas še bo!
🌷🌷

Maska19 (nepreverjen)

Dr. Tatjana je najboljša zdravnica, kar sem jih kdaj obiskal. Strokovna, prijazna in vzame si čas za pacienta. Sem bil večkrat pri njej na preiskavah in je bilo vedno vse super, z njeno ekipo vred. Želim vam čimprejšnje okrevanje.

ExPrekmurka (nepreverjen)

Spremljam komentarje na tem portalu že od začetka prvega vala in popolnoma jasno mi je bilo, da bo v Prekmurju, ko virus tja pride, najhujše. Prepametni ste in zgleda ima virus rad pametne. Da ne govorim o tem, da tudi v osrednji prekmurski bolnišnici na covid oddelku dopuščajo obiske - če rečeš, da si zdrav.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice