Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 29. avgusta, opravili 887 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 143 novih okužb, gre za 16,1-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 6416 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 1396 PCR testiranjih potrdili 273 novih okužb. Šlo je za 19,6-odstotni delež.

V Sloveniji je 5156 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

Hospitaliziranih 141 oseb

Trenutno je v bolnišnicah hospitaliziranih 141 covidnih bolnikov, oziroma 12 več kot dan prej. Od tega je 27 pacientov na intenzivni negi.

Včeraj je bila zabeležena ena smrt zaradi koronavirusa. Skupno je po podatkih Covid-19 Sledilnika umrlo 4449 oseb.

Število potrjenih primerov na 100.000 prebivalcev znaša 421, povprečje potrjenih primerov v zadnjih sedmih dneh pa je 422.6. To pomeni, da smo vstopili v rdečo fazo epidemije.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dedqqv (nepreverjen)

PREHLAD NATEG IN PREVARA!

pct (nepreverjen)

hepan, zaradi tebi podobnih bomo vsi pocrkali

In reply to by dedqqv (nepreverjen)

obup (nepreverjen)

Avtor: Matic Tomšič Po večtedenskem boju s težkim potekom bolezni covid-19 je v soboto umrl prepoznavni ameriški radijski voditelj Phil Valentine. 61-letnik, ki je veljal za enega najvplivnejših posameznikov radia v ZDA, je glasno nasprotoval ukrepom proti zajezitvi epidemije, se norčeval iz cepljenja proti bolezni covid-19 in ocenil, da je manj kot odstotek možnosti za to, da umre zaradi bolezni covid-19. "Če se to zgodi, me bo zelo sram," je dejal.
IN ZDAJ?

In reply to by dedqqv (nepreverjen)

opaae (nepreverjen)

saj neje edini ka je bil anti-vaxer
pa je faso korono in mro. mogoce karma? norcevanje iz bolezni… khmmm

In reply to by obup (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ne boj ti preveč siguren, ka je v istini mro. Dobo je lepe pejneze, si spremeno ime in se preselo na drugi konec ZDA. Kelko 61 letnikov pa je v ton časi umrlo zaradi infarkta? Se što sekira zavolo toga? Pamet so vam preprogramirali.

In reply to by obup (nepreverjen)

čibo (nepreverjen)

obstaja kaj na svejti, v koj ti ne dvomiš??

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

A ti pa po nategavanji, ka traja že leto in pol, vse verješ? Bog te blagoslovi!

In reply to by čibo (nepreverjen)

brez maske (nepreverjen)

Včasih smo gučali ges pa en v ameriki, samo of v amerili je gli mrou.

In reply to by obup (nepreverjen)

gesz. (nepreverjen)

in zakaj potem slika Soboškega gradu??

zk (nepreverjen)

Testirati cepljene... čimprej...
lp

_______ (nepreverjen)

Tocno tak, ker cepleni najbole prenasajo.

In reply to by zk (nepreverjen)

Kark Marx (nepreverjen)

Vse to prerekanje med cepljenimi in necepljenimi je iracionalno in je posledica neetičnega ravnanja oblasti. Če je oblastna elita skupaj s stroko prepričana v nenadomestljivo koristnost cepljenja, potem bi morala uzakoniti obvezno cepljenje. Nezaslišano je namreč , če oblastna elita dokazano ve, da bo 100 odstotno cepljenje rešilo več tisoč življenj in kljub temu ne uzakoni obveznega cepljenje, je to akt veleizdaje in bi vsa elita morala odgovarjati na sodišču . Če pa oblastna elita nima dokazov, da bo 100 odstotno cepljenje rešilo kakšno življenje, potem pa naj bo tiho in naj ne mrcvari in ne psihira tistih, ki so se v prostovoljnem (prostovoljno = prosta volja) cepljenju pač odločili uveljaviti prosto voljo in se niso cepili. Tako preprosto je to. Kdaj se oblast odloči in neko zdravstveno metodo uzakoni kot obvezno? Takrat, ko ima dokaze, da bo to nemadomestljivo pomagalo očivati številna življenja. Še več, takrat je to celo DOLŽNOST oblasti. Če oblast te dolžnosti ne izpolni, mora odgovarjati. Ljudje imajo pravico biti neinformirani in tudi biti v zmoti. Denimo, da so vsi, ki se niso ceoili ravnaki škodkjivo do sebe in do drugih. A za necepljenje so se vendarle odločili zato, krr jim je oblast dala to možnost kot eno izmed dveh prostovoljnih možnosti. Vlada in njej podrejena elita s tem, da pustita cepljenje prostovoljno, dajeta množici signal, da je tudi necdpljenje v redu. Sporoča namreč, da nima zadosti dokazov, da cepljenje nenadomestljivo koristi, zato ljudem prepusti prosto voljo. In prav zato oblast in njej podrejena elita nimata pravice pritiskati na delovne ljudi, ki se težko prebijajo skozi mesec in delajo z žuljavimi rokami (tudi za visoke plače politikov in zdravniške elite), in ki so ponijeno prostovoljnost vzeli zares.

čarni vrag (nepreverjen)

To so psihološke fore. Najprle naložiš testiranje necepljenim. Necepljeni so besni, pa zahtevajo testiranje cepljenih. Na konci rovaš vsen po nosi. Od toga pa je telko haska kak od janševe vlade. Se pravi nula.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice