Orkanski veter, narasle vode in zemeljski plazovi povzročajo nevšečnosti po vsej Sloveniji. Najhuje je na Koroškem in Gorenjskem, kjer so se celo oglasile sirene.

Odjuga z orkanskim vetrom in obilnim deževjem povzroča preglavice po vsej državi. Iz vseh koncev Slovenije tako poročajo o številnih podrtih drevesih, poškodovanih objektih, odkritih strehah in poplavljenih območjih. Zaprte so nekatere lokalne ceste, številna gospodinjstva pa so ostala brez elektrike. Največ dela imajo gasilci na Koroškem in Gorenjskem, kjer se je celo oglasila sirena. 

Nič kaj boljše razmere se ne obetajo v prihodnjih dneh, saj vremenoslovci napovedujejo še obilnejše deževje.

Sprožena sirena za splošno nevarost

Zaradi podrtih dreves na območju občine Preddvor in neposredne nevarnosti močnega vetra so popoldne sprožili sireno za splošno nevarnost. Prebivalcem odsvetujejo gibanje na prostem ter svetujejo, naj ne zapuščajo domov. Zaradi podrtih dreves je zaprta cesta Preddvor - Jezersko, predvideno je, da bo cesta ostala zaprta še vso noč.

Najhuje je na Jezerskem. (FOTO: Gasilci Kranj)

Na Voglu pihnilo kar 178 kilometrov na uro

Ujetih je ostalo tudi nekaj gasilcev, na poti do doma pa je v Kokri ostalo ujetih tudi deset srednješolcev iz Jezerskega. Na Gorenjskem so neprevozne še številne druge ceste, vremenska postaja na Voglu pri Orlovih glavah pa je izmerila sunek vetra, ki je presegel celo 178 kilometrov na uro.

Na območju Elektra Ljubljane je brez elektrike ostalo skorajda 7000 odjemalcev, na območju Celja pa okoli 1500 gospodinjstev. O več deset podrtih drevesih, ki so pristale na cestah ali drugih objektih poročajo s Koroške in tudi s predelov Pohorja.

Že dopoldan je več dreves zaradi močnega vetra padlo na cesto Lovrenc na Pohorju - Rdeči breg v občini Lovrenc na Pohorju. Popoldan se je na cesto iz Ribnice na Pohorju proti Podvelki podrl daljnovod, ki so ga odstranili dežurni delavci Elektra Celje.

Jutri napovedane obilne padavine

Ob tem pa se gasilci in pripadniki civilne zaščite pripravljajo že za prihodnje dni. V torek zjutraj se bodo namreč padavine krepile, čez dan pa bodo po napovedih meteorologov znova zajele vso Slovenijo.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Poše (nepreverjen)

Vejpa ka se sekejrate narud, vejpa mamo našoga predsednika Pahura, kere nas brane pred vsen zlon. Inaček pa trbej tau mladijno vö sploudite ka de kaj delala pa ka nede samu doma smrdejla pa visejla na tejh škatlaj. Vejpa več ne veju štoka zabite duma!

Starejše novice