Ob že tako povečanem nadzoru zdravstvene inšpekcije bodo akcijo poostrenega nadzora prometa inšpektorji izvajali tudi na področju prometa.

»V skladu z zakonom o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije covid-19 in omilitvijo njenih posledic se ob povečanem nadzoru zdravstvene inšpekcije povečuje tudi inšpekcijski nadzor na področju prometa,« sporoča ministrstvo za infrastrukturo

Akcijo poostrenega nadzora bodo inšpektorji izvajali s poudarkom na preverjanju doslednega izvajanja priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe s koronavirusom.

Med omenjenimi poudarki so v prvi vrsti predpisani higienski ukrepi, kot sta nošenje mask in zagotavljanje ustrezne razdalje med posamezniki.

Povečan nadzor se bo izvajal na področjih izvajanja javnega prevoza potnikov, prevoza potnikov z žičniškimi napravami, izvajanja storitev šol vožnje in organizacij za usposabljanje voznikov ter izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil oziroma dela v tahografskih delavnicah po Sloveniji.

»Akcija bo prispevala k učinkovitejšemu nadzoru nad izvajanjem zaščitnih ukrepov, povečani ozaveščenosti o doslednem izvajanju higienskih ukrepov in nenazadnje boljšem preprečevanju širjenja okužb s koronavirusom,« še dodajajo na ministrstvu.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Slom (nepreverjen)

Nadzor, nadzor in še enkrat nadzor..

Kontrolor Janez (nepreverjen)

Kontrola, nadzor, omejevanje, pranje možganov, prepovedovanje, omejevanje, zavajanje, manipuliranje, laganje, kraje... in potem vse še enkrat ali trikrat v obratnem vrstnem redu....

Habbaa (nepreverjen)

Naj se uni tak lepo pomali j***** nadzor pa nadzor pa še nadzor. Jebal vas vrag smotani. Zaprli bi vse dol kda je bil temu čas. Jesstee budale

kdmksl (nepreverjen)

A ginekološki pregled bodo tudi opravili? Pa še sistematskega lahko da nebo take gužve v ZD... ne moreš verjet poleg tiste ki preverja če si plačal je še potrebno smrkcev. Saj nimaš niti miru več ko se pelješ domov. Zdaj bom namenoma dremal na javnem prevozu majkemi.

tanja flaškon (nepreverjen)

ob odprtem oknu in prižgani klimi
lahko hitro stakneš virus

Starejše novice