Semafor v križišču na cesti Lipovci-Bratonci, ki je klonil pod močnim vetrom, deležen sanacije.

Pred slabima dvema tednoma je Pomurje bičal močan veter, zaradi katerega so v Agenciji Republike Slovenije za okolje izdali oranžni alarm.

Vreme je povzročalo precej težav. Padlo je kar nekaj dreves, nevarno so se nagibali tudi drogovi telekomunikacijskega omrežja. Najmočnejši sunki vetra so na severovzhodu Slovenije presegali hitrost tudi 70 kilometrov na uro. V križišču na cesti Beltinci-MS pri Bratoncih in Lipovcih pa je močan veter tako podrl celo semafor.

Z vprašanji v zvezi s poškodovanim semaforjem in njegovo sanacijo smo se obrnili na Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo.

Drog, porušen v orkanskem vetru, že zamenjan

Po pojasnilih pristojnih je DRSI k intervenciji pristopila takoj po prejetem obvestilu, da je »zaradi orkanskega vetra ki je pihal tiste dni, prišlo do porušitve usločenega semaforskega droga.« 

Usločeni drog je zato bil začasno zamenjan z ravnim drogom, dodana je bila ustrezna dodatna prometna signalizacija ter vzpostavljeno obratovanje semaforiziranega križišča. Minuli četrtek pa je bil postavljen tudi nov usločen drog, dodajajo.

»Na drugih semaforiziranih križiščih niso bile zaznane poškodbe, ki bi bile posledica močnih sunkov vetra, zaznane pa so bile poškodbe svetlobno prometnih znakov (nedelovanje in zasuk znaka) nad prehodi za pešce – 'svetlobni bič',« pojasnjujejo v DRSI.

Za vzdrževanje svetlobno signalnih naprav na državnih cestah izven naselja je sicer pristojna Direkcija RS za infrastrukturo, ki ima s posameznimi izvajalci sklenjene vzdrževalne pogodbe za posamezna območja v Republiki Sloveniji. 

Pogodbena dela vključujejo redne mesečne preglede in intervencije (dežurno službo 24/7), popravila in zamenjavo dotrajane opreme.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kolega (nepreverjen)

To že 3-4 dni stoji če se ne motin?

rdeča zvezda (nepreverjen)

treba jebat odgovornim mater, ker so skonstruirali in vgradili do kurca semafor, ki ga poruši najmanša sapica
Zakaj se pa niso prevrnili vsi semaforji v murski
Nekdo je nekaj zelo zajebal in naj on plača ne pa občani, kot davkoplačevalci

Vipko
Truplo

Zakaj ne v Soboti? Ne bi vedel, morda pa zato, ker je v mestih vseeno več zaveterja in veter ni tako močan? Kljub vsemu... se tak semafor tam zunaj ne bi smel upogniti! Pri nas piha kvečjemu 70 km/h, v Vipavski dolini pa nekajkrat na leto mislim da okrog 200 km/h. Kakšne semaforje pa imajo potem tam?

In reply to by rdeča zvezda (nepreverjen)

tinček. (nepreverjen)

v mursko dovažajo semafore, ki jih švsajo restanti in taki so do kurca, vzdržijo pa veter tam okoli 40 km na urco,
Ampak zaračunajo pa semafore prve klase , tukaj je sedaj jedro probljema

In reply to by Truplo

tinček. (nepreverjen)

v mursko dovažajo semafore, ki jih švsajo restanti in taki so do kurca, vzdržijo pa veter tam okoli 40 km na urco,
Ampak zaračunajo pa semafore prve klase , tukaj je sedaj jedro probljema

In reply to by Truplo

Mama mia (nepreverjen)

Bravo tau smo mij sposobni, nemren vrvati,ka so bilij sposobni zamenjati ta nosilec,rejsan bravo. Zaj še moremo drugi tir zrihtati,te pa bogme de Slovenija 1A.

lauraas (nepreverjen)

Evo, isti kurac pri drugem tiru, cena prenapihnjena.

Plllkt` (nepreverjen)

To pa je uspeh, samo tak dale. Enkrat pa bomo Svica.

administrator (nepreverjen)

in občina bo plačala za popravilo ogromne peneze

Starejše novice