Pred postrežbo gosta mora gostinec preveriti, če je stranka PCT, so razkrili na današnji vladni novinarski konferenci o covid-19. A kaj to pomeni?

Kratice, ki jih zadnje čase slišimo pogosto, so PCT, pomenijo pa 'preboleli, cepljeni, testirani'. Kratica torej zaobjema skupine posameznikov, ki so deležne določenih privilegijev. 

Tako lahko te skupine od nedavnega uživajo tudi znotraj lokalov, a morajo biti previdni tudi gostinci sami. 

Ponudniki gostinskih in nastanitvenih storitev morajo ob prijavi ali pred postrežbo gosta seznaniti ali po potrebi opozoriti, da je za koriščenje nujen pogoj PCT. 

Če se gost ne želi izjasniti, ali ima izpolnjen pogoj PCT, torej če je prebolel koronavirus, je cepljen ali testiran, ga lahko gostinec ali lastnik zavrne

Za testiranje je dovolj hiter test. 

Gostinci in lastniki nastanitev lahko goste na to pravilo opozarjajo tudi na vratih z opozorilnimi tablami ali napisi. 

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Jaz bom šo v Ljubljano in preveril, če v vladi pri pravi pameti.

Corona (nepreverjen)

Sva že 2.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Delavec na minimalcu (nepreverjen)

Do zdaj sem uboga ukrepe se pazil redno hodil v službo niti LD nisem koristil,zdaj pa nesmem družino normalno pelat na pico neda bi prej z celo družino obiskali UKC,zdaj smo mi kateri smo bili pridni drugo razredno obravnavani.

gost512412 (nepreverjen)

točno tako.. na koncu nastradamo tisti, ki smo se držali ukrepov in se nismo okužili.. zdaj pa moraš "obvezno" na test, če hočeš iti ven jest... bedarija na celi črti...

In reply to by Delavec na minimalcu (nepreverjen)

Lolo (nepreverjen)

Kako samo vi? Tudi mi ne pridni moramo biti cepljeni ali pa testirani..

In reply to by Delavec na minimalcu (nepreverjen)

sop (nepreverjen)

ma jebite se

zajebant vlade (nepreverjen)

Lejko pa vsi po vrsti lepou zajebemo vlado in pri vstopi v gostilno povejmo ka smo na službenon kosili ali na malici in na konci prosimi račun na davčno. V vladnon odloki je to navedeno kak izjema in se v takšnih primerih lejko ide v gostilno brez kakršnih koli dokazil. Sigurno sakši nekoga pozna ka ma firmo in se lejko zguči ka njemi še malo stroškov napravi. Plačaš pa itak z gotovino v gostilni. :)

DR1 (nepreverjen)

Pa to je spet vse protizakonito... natakar nima NOBENE pristojnosti, da nekaj zahteva. On ni uradna oseba. Lahko le mirno povpraša (ali pa ne!) o čemerkoli; kakšen odgovor pa bo gost dal, je gostova stvar.
Če pride inšpektor, lahko napiše kazen gostu. Ta je izvršljiva, če je vse to skupaj spravljeno v neko pravno formo, ki zdrži neke resne pravne presoje in če je vse to skupaj objavljeno v UL. Drugače so to spet neke fantazije onih, ki sebe nazivajo Vlada RS; posebno pa maminega sinčka Hojseka.

GostM (nepreverjen)

Kaj pa ustava, diskriminacija pa to? Samo še črke na papirju?

12 (nepreverjen)

Smesni in brezvezni ukrepi
Pa mora se zacet delat in vrtet denar

Lažnapandemija21 (nepreverjen)

Zdaj mo mi zdravi diskriminerani ka ne koristimo doktorof ama ništa samo plačivlemo cejlo življenje pa ka so tej dokraja zabite al ka majo namen ka smo vsi naj betežni očitno tou pa nejso normalni svinje podkuplene pohabljene kriminalci eni da vas ni sram!

Slovenski Prekmurec (nepreverjen)

Če vas že pita za in kakša potrdila in vi povejte ka mate van more vörvati ka je nej pristojen za preverjanje. Če tüdi pride v ton časi inšpektor lejko "jebe" vas ka ste se zlagali nej gostinca. Sploj pa vüpan ka je ni eden gostinec nej tak plitev ka de si v svojo sklejco plüvo.

Hovi (nepreverjen)

Te natakar de lejko rad če sploh što prijde nej ka de vo tiral goste

grbanj (nepreverjen)

najbokše ka nemo odili v oštarije liki v CERKEV TAN TOGANIKANEJ TRBEJ

Vete kaj? (nepreverjen)

Klinc gleda oštarije, bufete, pa hotele. Jaz dobro živin tüdi brez jih!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice