Fundacija študentski tolar razpisuje 60.000 evrov denarnih pomoči za študente v stiski.

Fundacija Študentski tolar, ki deluje v okviru ŠOU v Ljubljani, si prizadeva pomagati študentom v stiski in izboljšati socialni položaj študentov. Za doseganje tega cilja ob vstopu v novo študijsko leto študentom ŠOU v Ljubljani podeljujejo nove nepovratne denarne pomoči, in sicer v skupni višini 60.000 evrov.

»Denarne pomoči v skupni višini 60.000 evrov so namenjene študentom ali pavzerjem 29 članic ŠOU v Ljubljani, ki so se zaradi razlogov, na katere sami ne morejo vplivati, znašli v položaju hujše materialne ogroženosti,« pojasnjujejo v Fundaciji. 

Posamezniki lahko prejmejo denarno pomoč v vrednosti od 400 do 600 evrov. Študenti se na poziv lahko prijavijo najpozneje do 30. novembra, na vloge študentov pa odgovarjajo sproti.

Podrobnejša navodila za prijavo in več informacij o pozivu najdete tukaj. Za več informacij pa so v Fundaciji Študentski tolar študentom na voljo tako osebno kot prek različnih komunikacijskih kanalov.

»S pozivom za denarne pomoči v višini 400, 500 ali 600 evrov želimo prispevati k reševanju trenutnih socialnih stisk študentov in širiti možnosti za doseganje minimalne ravni kakovosti življenja študentov,« je povedal Damjan Vinko, predsednik Fundacije Študentski tolar, in dodal: »Z objavo razpisa smo tudi povečali količino uradnih ur, da smo sedaj študentom na voljo vsak dan in tako še bolj dostopni. Razpis jim bomo 5. novembra ob 17h v Študentskem kampusu predstavili še v živo, te dni pa smo s stojnicami prisotni tudi na posameznih fakultetah, saj želimo študente čim bolj osvestiti o naših programih, namenjenih socialno ogroženim. Letos smo za vse denarne pomoči skupaj namenili že 107.500 evrov.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice