Na Finančni upravi Republike Slovenije so sklenili davke približati najmlajšim; osnovnošolce so pozvali k likovnemu ustvarjanju.

Na Finančni upravi Republike Slovenije (FURS) so razpisali javni likovni natečaj za otroke. Sodelujejo lahko osnovnošolski razredi oziroma ekipe pod zastopstvom mentorjev ali učiteljev.

Tehnika risanja, oblika, velikost formata in drugi elementi likovnih del niso predpisani, pač pa so prepuščeni ustvarjalnosti avtorjev in mentorjev.

Risbice bo na FURS treba poslati najpozneje do 13. marca. Prispela likovna dela bo ocenila posebna komisija ter med njimi izbrala tri zmagovalna. Vsi člani ekipe oziroma razreda in mentorji izbranih likovnih del bodo za nagrado prejeli darilni paket za trampolin park Woop v nakupovalnem središču BTC v Ljubljani.

»Na FURS se trudimo, da bi ljudem približali védenje o tem, kaj vse imamo državljani od pobranih davkov, kot denimo brezplačno šolanje, zdravstvo, infrastrukturo, varnost in tako dalje. Prepričani smo, da mladi veste, kam gre denar, ki ga poberemo z davki. O tem rišite, slikajte, izrazite svoje mnenje s poljubno likovno tehniko,« so mlade ustvarjalce pozvali na FURS.

Podrobnejše informacije o likovnem natečaju so na voljo tukaj.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Busybee (nepreverjen)

Lopovi bi radi mlade lopovscine učili. Svasta

Murko. (nepreverjen)

Vzeti nekomu tisto, kar ti ne pripada - davek.

Anon2103 (nepreverjen)

Kaj imam od davkov? Večjo potrebo po Nalgesini, kda vidin, kama idejo.

. (nepreverjen)

večje laži pa ni! furs je ena izmed večjih mafijskih organizacij. marš!

Likovniškolnik (nepreverjen)

Svašta si ta država zmisli. Namesto ka bi pobrala davke naj deca rišejo. Naj narišejo še Pahora pa Šareca pouleg.

Starejše novice